Objavljeno: 21.4.2023

ESET imenovan za najboljšega igralca v Radicatijevi tržni raziskavi

 Radicati je poročilu »APT Protection – Market Quadrant 2023« uvrstil platformo za kibernetsko zaščito ESET PROTECT v sam vrh rešitev za obrambo pred naprednimi dolgotrajnimi grožnjami.

 

LJUBLJANA, 21. april 2023 – Ena vodilnih tržnih raziskovalnih hiš na področju informatike in telekomunikacij Radicati Group je kibernetske varnostne produkte ESET PROTECT uvrstila med vodilne rešitve za zaščito pred naprednimi trajnimi grožnjami (APT – advanced persistent threats) za leto 2023. Kot so pojasnili v podjetju Si splet, ki v Sloveniji zastopa vodilno evropsko kibernetsko varnostno podjetje ESET, ta uvrstitev odraža tako širino in globino funkcionalnosti njihovih produktov kot tudi trdno vizijo za prihodnost. Radicatijevi raziskovalci so preizkusili produkte ključnih ponudnikov kibernetskih varnostnih tehnologij, kot so Bitdefender, Broadcom, Cisco, ESET, Microsoft, Palo Alto Networks, Sophos, Trellix in VMware Carbon Black. Pri ESET-u so izpostavili zmogljivosti enotne platforme ESET PROTEC za upravljanje varnosti z enim klikom, ki skupaj s tehnologijo ESET Inspect zagotavlja razširjeno zaznavanje in odzivanje (XDR) z granularno vidljivostjo, oceno tveganja, odzivanje na incidente, preiskovanje in odpravljanje posledic incidentov.

»ESET si vztrajno prizadeva za nenehno izboljšanje svojih produktov in ostaja trdno zavezan svojim strankam glede enostavnosti vrhunske kibernetske zaščite. Odlikuje ga znanstveno utemeljen pristop pri razvoju globalnih obveščevalnih sistemov o grožnjah, na katerih temeljijo večplastne in učinkovite rešitve, kot je zaščita pred naprednimi dolgotrajnimi grožnjami,« je povedala Petra Veber, izvršna direktorica podjetja Si splet (ESET Slovenija).

Radicati je v poročilu »APT Protection – Market Quadrant 2023« ocenil ESET-ovo celovito rešitev za zaščito pred naprednimi dolgotrajnimi grožnjami ESET PROTECT. Slednja predstavlja enotno platformo za upravljanje varnosti z enim klikom in zmožnostmi XDR za napredno odkrivanje, odzivanje in lovljenje groženj. Ta platforma vključuje tudi modul ESET Inspect, ki s podporo za XDR zagotavlja preprečevanje kršitev, izboljšano vidljivost in sanacijo incidentov. Na platformi je na voljo tudi napredna obramba v oblaku ESET LiveGuard Advanced ter varnostna rešitev ESET Endpoint Security z večplastnim pristopom, ki uporablja več tehnologij in organizacijam omogoča zaščito končnih točk pred vsemi znanimi in še neznanimi grožnjami. Podjetje v okviru platforme nudi tudi storitev upravljanega odkrivanja in odzivanja na grožnje, ki združuje povezan paket varnostnih storitev za preiskovanje incidentov in proaktiven lov na grožnje ter storitev obveščanja o grožnjah, ki zagotavlja globalno znanje, zbrano s strani strokovnjakov družbe ESET, o ciljnih napadih, naprednih trajnih grožnjah (APT), napadih ničelnega dne ter o dejavnostih botnetov.

Raziskovalci so izpostavili tudi ESET-ovo partnerstvo Intelom, ki združuje rešitve ESET Endpoint Security s tehnologijo Intel® TDT kot dodatnim virom telemetričnega odkrivanja groženj na ravni strojne opreme, s čimer preprečuje uporabo naprednih tehnik izogibanja kibernetski zaščiti.

Poročilo »APT Protection – Market Quadrant 2023« je za nakup na voljo na spletni strani https://www.radicati.com/?p=1804.

O podjetju Si Splet

Si Splet, d. o. o. je generalni zastopnik enega vodilnih svetovnih ponudnikov varnostnih rešitev in hkrati vodilnega ponudnika varnostnih rešitev iz Evropske unije, podjetja ESET. Ponudbo programske opreme za zaščito proti zlonamernim programskim kodam dopolnjuje z lokalno tehnično podporo ter s storitvami, kot so svetovanje pri upravljanju z informacijsko varnostjo ter izdelava varnostnih načrtov. Varnostne rešitve ESET v Sloveniji uporablja več kot 50.000 poslovnih in domačih uporabnikov. Med poslovnimi uporabniki so vodilna podjetja in organizacije iz gospodarstva in javnega sektorja, od proizvodnih, storitvenih in finančnih podjetij do zdravstva, oskrbe, izobraževanja in javne uprave.

Stik za več informacij:

Petra Veber

direktorica operacij 

Si Splet, d. o. o.

Ukmarjeva 4

1000 Ljubljana, Slovenia

Telefon: 01 428 94 66

E-pošta: petra.veber@sisplet.com

Spletna stran: www.eset.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji