Objavljeno: 27.2.2023

Enajsta generacija rešitve za preprečevanje odlivanja podatkov Safetica ONE s popolnoma novo uporabniško izkušnjo

 

  • Informacijska rešitev za preprečevanje odlivanja podatkov (DLP - Data Loss Prevention) z najbolj enostavnim upravljanjem.
  • Osrednje nastavljanje in spremljanje izvajanja politik varovanja podatkov v realnem času, vedno in povsod.
  • Prilagojena navigacija za hitro razreševanje kršitev varnosti občutljivih podatkov.
  • Zmanjšanje kompleksnosti priprave in vodenja varnostnih politik za občutljive podatke v digitalnih delovnih prostorih organizacij.

LJUBLJANA, 24. februar 2023 – V podjetju Safetica so ponudili novo generacijo informacijske rešitve Safetica ONE za preprečevanje odlivanja podatkov v velikih organizacijah. Pri razvoju nove generacije so se osredotočili na izboljšave pri uporabniški izkušnji, s katero so nadgradili napredno zaščito pred kršitvami varnosti podatkov in skladnosti poslovanja. Nova generacija se ponaša z osrednjim spletnim upravljavskim sistemom, ki odgovornim za varnost občutljivih podatkov omogoča spremljanje izvajanje varnostnih politik in kršitev v realnem času, vedno in povsod. Razvojni inženirji podjetja Safetica so rešitev še bolj prilagodili dejanskim primerom uporabe in poslovnim potrebam organizacij, pri čemer so poenostavili zaščito pred odlivanjem podatkov z nadaljnjo integracijo politik in klasifikacijo podatkov. Poskrbeli so tudi za učinkovitost delovanja zalednega sistema, pospešili odzivne čase in zmanjšali nepotrebne zamude pri uporabi.

»Safetica ONE je velika sestra oblačne storitve Safetica NXT, ki jo že tržimo v Sloveniji manjšim in srednjim podjetjem. Gre za zaščito pred odlivanjem podatkov v velikih podjetjih, ki so podvržena strogim zakonskim zahtevam glede varnosti podatkov, na primer ponudnikom storitev kritične infrastrukture ter podjetjem, ki morajo ščititi svojo intelektualno lastnino,« je povedal Nenad Pavlović, vodja programa Safetica NXT v podjetju Si splet.

Najbolj korenita izboljšava sistema Safetica ONE 11.0 je popolnoma nov spletni upravljavski sistem Safetica ONE Console, ki ponuja intuitiven osrednji vmesnik ter optimizirane funkcije. Ta enotna osrednja nadzorna plošča za upravljanje omogoča odgovornim za varnost podatkov izvajanje različnih dejavnosti, od upravljanja varnostnih politik do preiskovanja incidentov pri varnosti podatkov. Poleg tega omogoča nastavljanje samodejnega razvrščanja podatkov in upravljanje organizacijskega digitalnega delovnega prostora. Nova Safetica ONE ponuja tudi prilagojeno in poenostavljeno navigacijo za različne scenarije preiskovanja incidentov, s katerimi se uporabniki najpogosteje srečujejo.

»Podjetje Safetica stremi k enostavnosti uporabe in nova generacija Safetica ONE svoj položaj najbolj enostavne rešitve za preprečevanje odlivanja podatkov samo še utrjuje,« je poudaril Pavlović.

Safetica ONE 11.0 pomaga odkriti in razvrstiti dragocene podatke organizacije z edinstveno enotno klasifikacijo podatkov. Informacijska rešitev namreč samodejno analizira vsebino, izvor in lastnosti datotek, ki jih nato poveže s politiko zaščite podatkov. Odgovorni za varnost občutljivih podatkov lahko v enotno klasifikacijo podatkov vključijo različne vrste pravil in tehnologij. To pomeni, da lahko organizacija uporabi eno podatkovno politiko za več klasifikacij podatkov, namesto, da bi za vsako klasifikacijo vodila posebne politike.

Kot je še povedal Pavlović, je za slovenska manjša in srednja podjetja in javne ustanove že na voljo storitev Safetica NXT, ki v oblaku ponuja pred nastavljene in poenostavljene zmožnosti za preprečevanje odlivanja varnosti podatkov ter skladnost z zakonodajo, kot je recimo Splošna uredba o varnosti podatkov (GDPR). Safetica ONE je kot namestitvena informacijska rešitev primerna predvsem za velike organizacije, ki delujejo na področju financ, telekomunikacij, energetike, javne infrastrukture in javne uprave, zdravstva, raziskav in razvoja, financ, proizvodnje in trgovine.

O podjetju Si Splet

Si Splet, d. o. o. je generalni zastopnik enega vodilnih svetovnih ponudnikov varnostnih rešitev in hkrati vodilnega ponudnika varnostnih rešitev iz Evropske unije, podjetja ESET. Ponudbo programske opreme za zaščito proti zlonamernim programskim kodam dopolnjuje z lokalno tehnično in uporabniško podporo ter s storitvami, kot so svetovanje pri upravljanju z informacijsko varnostjo ter izdelava varnostnih načrtov. Varnostne rešitve ESET v Sloveniji uporablja več kot 50.000 poslovnih in domačih uporabnikov. Med poslovnimi uporabniki so vodilna podjetja in organizacije iz gospodarstva in javnega sektorja, od proizvodnih, storitvenih in finančnih podjetij do zdravstva, oskrbe, izobraževanja in javne uprave. Si Splet je v Sloveniji tudi zastopnik za podjetje Safetica, ki kot član ESET-ovega strateškega zavezništva razvija varnostne rešitve in storitve za preprečevanje odlivanja in drugih zlorab podatkov

Stik za več informacij:

Petra Veber

direktorica operacij 

Si Splet, d. o. o.

Ukmarjeva 4

1000 Ljubljana, Slovenia

 

Telefon: 01 428 94 66

E-pošta: petra.veber@sisplet.com

Spletna stran: www.sisplet.com

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji