Objavljeno: 19.4.2022 07:00 | Teme: varnost

Združevanje znanja za večjo varnost kritičnih produkcijskih sistemov

Čedalje večje število varnostnih vdorov in digitalni terorizem so spodbudili velike korporacije in proizvajalce poslovnih informacijskih rešitev k organizaciji boljšega medsebojnega obveščanja o varnostnih tveganjih. Proizvajalci, kot so Coca-Cola, Honeywell, Blackberry, ABB, Microsoft, NTT in Check Point so ustanovili združenje Operational Technology Cybersecurity Coalition (OTCSA) s sedežem v Švici, ki bo koordiniralo odgovore na zaznane napade, pa tudi zbiralo dragocene podatke iz preiskav napadov s ciljem izboljševanja orodij in dobrih praks za preprečevanje ranljivost pri bodočih poizkusih napadov.

Za razliko od kopice podobnih združenj, OTCSA še posebej meri na izmenjavo podatkov o poizkusih napadov na kompleksne in pogosto kritične informacijske sisteme v proizvodnji, prometu in logistiki ter drugih operativnih okoljih, ki so vitalnega pomena za delovanje podjetij, pa tudi družbe v celoti. Združenje OTCSA bo spremljalo napade na industrijske krmilne sisteme, naprave IoT, varnostne sisteme CCTV, medicinsko opremo, sisteme za upravljanje zgradb in poslovnih prostorov ter druge rešitve v industriji.

Združenje je nastalo na podlagi ugotovitve, da je skoraj 90% vseh partnerjev v koaliciji doživelo vsaj en znaten varnostnih vdor v zadnjih dveh letih, ki bi ga lahko preprečili ali lažje omejili, če bi imeli na voljo informacije ali izsledke poskusov vdorov pri drugih podjetjih v panogi. Znano je, da podjetja običajno zelo nejevoljno priznajo, kaj šele delijo podrobnosti o napadih na svojo infrastrukturo, s čimer otežujejo, da bi se drugi nanje bolje pripravili.

Po drugi strani bodo informacije zbrane v okviru združenja OTCSA dragocene za proizvajalce programskih rešitev ter strojne oprem, ki bodo lahko tako okrepili svoje sisteme in pravočasno odpravili zaznane varnostne luknje.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

Monitor na Facebooku

Monitor TV na YouTube

44GtTRq9vUM

  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji