Objavljeno: 4.4.2004

Kartica DNA za opis mesa

Francosko podjetje bioMerieux je zasnovalo kartice FoodExpert ID, s katerimi naj bi v prihodnosti identificirali meso v prehrambnih izdelkih - tako surovih, kot v že pripravljeni hrani. Sistem temelji na čipu za preverjanje DNA, ki ga imenujejo GeneChip, razvija ga podjetje Affymetrix. Čipi omogočajo zajem DNA iz vzorcev in primerjavo z zbirko podatkov ter identifikacijo. Možno bo torej ugotoviti, da ravioli z govedino vsebujejo govedino, oziroma samo govedino in nič drugega mesa. Največ priložnosti za nov sistem vidijo razvijalci v prehrambeni industriji. Kartica trenutno omogoča identifikacijo mesa 33 različnih živalskih vrst. Še letos naj bi sistem preizkusili Francozi, Britanci in Nizozemci.

Več novic

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

Najbolj brano

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji