Objavljeno: 10.6.2021 05:00 | Teme: google

Googlov Assistant bo poslušal brez vzklika "OK Google"

Pametni digitalni pomočniki, kot je Googlov Assistant ali Applova Siri, resda ves čas poslušajo, a se aktivirajo šele ob specifičnem vzkliku (OK Google, Hey Siri itd.). Google želi ta nepotreben vzklik odpraviti.

Informacije so še neuradne, a izvirajo iz analize kode, v kateri se skriva funkcija s kodnim imenom "guacamole". Ob določenih posebnih dogodkih, kot je zvonjenje alarma, dohodni klic in podobno, bo telefon avtomatsko poslušal, če mu bomo ukazali s specifičnimi ukazi. Tako bomo lahko ob zvonjenju rekli Answer in telefon se bo oglasil. Možnost bo možno izključiti.

Nekaj podobnega je Google že pred leti uvedel za svoje druge pametne naprave, denimo pametni zvočnik (Home Mini in Google Home Max). Tam je zadostovalo, da smo le enkrat rekli OK Google in s tem aktivirali napravo, naslednje ukaze pa smo lahko podajali brez vsakokratnega nagovora.

Poleg te zmogljivosti, ki jo Google po novem imenuje Voice Shortcuts, prihajajo tudi dinamične bližnjice - Assistant bo uporabnikom glede na zgodovino uporabe predlagal trenutne bližnjice. Poleg stalnih in pričakovanih interakcij bodo to še druge, na voljo bo denimo pomoč pri pisanju elektronskega sporočila.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji