Slikajmo se!

Objavljeno: 30.9.2014 | Avtor: Anže Tomić | Kategorija: Dosje | Revija: Oktober 2014 | Teme: pametni telefon, foto, mobilna aplikacija

Okoli tri milijarde ljudi ima telefon z vgrajenim fotoaparatom in vsi ti ljudje s temi napravami fotografirajo. Trenutno vsak dan na Facebook naložimo poldrugo milijardo fotografij. Ker je po svetu okoli dve milijardi pametnih telefonov, je vprašanje, s katerimi aplikacijami to početi, povsem na mestu.

Leta 1999 smo vsi na svetu posneli okoli osemdeset milijard slik, ki smo jih naredili s fotoaparati na film. Ta letnica pomeni vrhunec uporabe filma, kasnejša leta pa je zaznamovala digitalna fotografija. Ta je začela svoj pohod z digitalnimi fotoaparati, a je pravi razcvet doživela z mobilnimi telefoni. Fotoaparati mobilnih naprav so tako napredovali, da je nakup samostojnega žepnega fotoaparata postal nepotreben. Tisti utrujeni rek, češ da je najboljši fotoaparat tisti, ki ga imamo s seboj, je v dobi pametnih telefonov postal eden glavnih razlogov za nakup teh naprav.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki