Objavljeno: 19.9.2017 | Avtor: Jernej Horvat | Monitor Oktober 2017

Nova Telemachova televizija

Ni dolgo tega, kar smo preizkusili Telemachovo mobilno aplikacijo za televizijo, D3GO, in pri tem izpostavili zastarel uporabniški vmesnik. No, D3GO je preteklost, Telemach po novem ponuja EON UG.

Najprej – EON UG je največjo kritiko zaradi aplikacije D3GO, ki se je nanašala na uporabniški vmesnik, odpravil, Telemachova ponudba mobilne TV pa se v tem pogledu končno lahko primerja z drugimi slovenskimi ponudniki.

Vsebinsko je aplikacija razdeljena na dva ključna segmenta, in sicer TV programe, dostopne z uporabniškim paketom, in video klub (videoteko) s plačljivimi filmi in serijami. Ogled televizije in pomikanje ter navigacija med TV programi potekajo ob pomoči stransko umeščene navigacije, kjer se z dotikom na zaslonu prikažejo preostali programi.

Navdušuje hitro nadaljevanje predvajanja programa, ko uporabnik aplikacijo zapusti in se spet vrne nazaj, večina aplikacij konkurenčnih ponudnikov v tem primeru ni tako odzivna. Pričakovano je na voljo tudi možnost ogleda vsebin za nazaj, omogočen je kar do sedemdnevni skok. Pri novi oblikovni zasnovi so se v Telemachu posvetili predvsem uporabnikom večjih pametnih telefonov in tablic, zato uporabniški vmesnik pri manjših telefonih, z zasloni, manjšimi od pet palcev, ni tako udoben za uporabo. Določeni gumbi, primer je pregled vseh trenutno predvajanih oddaj, so na manjših zaslonih skorajda premajhni.

Pogled na zadovoljstvo uporabnikov nove aplikacije odkriva določene pomanjkljivosti. V spletni trgovini Google Play je aplikacija ocenjena s 3,2 od 5 možnih, uporabniki Applovih naprav pa so v povprečju podali oceno 2,2. Razlog za nezadovoljstvo se skriva v številnih hroščih v aplikaciji. Tako se na primer pri brskanju po programih kar naenkrat vse skupaj ustavi in aplikacija postane neodzivna. Slednje velja tudi za sliko, ki zamrzne, čeprav se zvok predvaja tekoče še naprej. Ob izbiri novega programa je zvok včasih že na voljo, slika pa se prikaže z nekajsekundno zamudo. Sodeč po komentarjih, se uporabniki soočajo tudi z nenadnimi zaprtjem aplikacije in celo težavo prijave z uporabniškimi podatki. Opisano predstavlja nevšečnosti, a gre pričakovati, da bodo razvijalci odkrite napake v naslednjih tednih odpravili. Ne nazadnje gre za nov izdelek in včasih nastanejo težave, ki pri novih digitalnih izdelkih niso nič nenavadnega. Zato je treba počakati še nekaj tednov in napake bodo najverjetneje odpravljene.

EON UG

Aplikacija za mobilno televizijo.

Za: iOS, Android.

Za: Učinkovit uporabniški vmesnik, hitro delovanje.

Proti: Začetne težave s (ne)stabilnostjo.

screen (pero, daj ga v kak telefon, katerikoli):

Novi uporabniški vmesnik aplikacijo postavlja ob bok preostalim slovenskim ponudnikom mobilne televizije.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji