Objavljeno: 27.1.2015 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Februar 2015 | Teme: nenehni testi

Lenovo Yoga Pro 3

Lenovo je v tanke in lahke prenosnike, imenovane tudi Ultrabooki, že pred leti vložil obilo energije. Danes je na tem področju zelo močan. To potrjuje tudi novi prenosnik, imenovan Yoga Pro 3, ki je hibrid, uporabljamo ga lahko tako v vlogi prenosnika kot tablice. Njegova posebnost je na novo zasnovan tečaj, ki ima veliko posameznih členov, tako kot pri nekaterih ročnih urah. Tečaj v praksi teče po vsej dolžini prenosnika. V Lenovu pravijo, da je trpežnejši od navadnih, obenem pa potrebujejo zanj manj prostora. Omogoča torej nižji profil prenosnika. V praksi se dobro obnese, prenosnik brez težav drži v želenem položaju, tudi takrat, ko ga obrnemo na glavo, recimo za ogled filmov.

Ohišje prenosnika je zelo dobro, nič se ne zvija. Prenosnik je tanek (debel le dober centimeter) in razmeroma lahek (1,3 kilograma). Kot tablica je kljub temu nekoliko prevelik in pretežak, v taki obliki ga bomo uporabili predvsem sede. Teža je lepo razporejena, torej se dobro obnese tudi kot prenosnik. Nekateri taki modeli (predvsem tisti, ki se jim zaslon tudi fizično loči) imajo namreč zaradi prevelike teže zaslona težavo, da se prenosnik rad prevesi nazaj. S tem tu ni težav.

Tipkovnica je glede na namembnost prenosnika oziroma njegovo hibridno naravo med najboljšimi. Tipke so nekoliko ukrivljene (torej niso povsem ploske), to nam je všeč, saj je občutek pri tipkanju  dober. Tipki backspace in delete sta zdaj tudi fizično ločeni, na nekaterih Lenovovih prenosnikih sta bili tudi združeni, a nas to ni prepričalo. Zaslon je odličen, seveda občutljiv za dotik, prepriča pa ločljivost, ki je kar 3200 × 1800 pik. V rabi je matrika IPS, zaradi katere je vidni kot zelo dober.

Vgrajena strojna oprema predstavlja kompromis med hitrostjo in energijsko učinkovitostjo, s tem da se na obeh straneh presenetljivo dobro obnese. V rabi je novi Intelov dvojedrni procesor Core M, model M-5Y70, ki ima takt 1,1 GHz, po potrebi se zviša na 1,3 GHz. Pomnilnika je 8 GB. Dobro se obnese tudi Samsungov pogon SSD, ki ima 256 GB prostora. Za grafiko poskrbi Intelova rešitev zadnje generacije. Oprema se na preizkusu hitrosti solidno obnese, zelo dobro se izkaže tudi takrat, ko nam ne uspe priti do električne vtičnice – na našem preizkusu je prenosnik zdržal več kot pet ur, ob varčni rabi pa bi zagotovo zdržal še dlje.

Nova Yoga Pro 3 je potemtakem zelo dober hibridni prenosnik, ki v odličnem ohišju ponuja dobre hitrosti in zmogljiv akumulator. Pogrešali smo edino kak vmesnik več, saj imam le dva USB 3.0 in izhod mini-HDMI (no, pa še izhod za slušalke). Cena je razmeroma visoka, stane kar 1470 evrov.

Lenovo Yoga Pro 3

Poslovni indeks SYSmark 2007 (Productivity): 201.

Večpredstavni indeks SYSMark 2007 (VideoCreation): 248.

Trajanje delovanja: 5 ur 12 minut.

Mere:  30 × 23 × 1,3 cm., 1,3 kg.

Značilnosti: Intel Core-M 5Y70 1,1 GHz,

8 GB RAM, 256 GB disk (SSD), WLAN 802.11 b/g/n, bluetooth.

Zaslon: 13,3-palčni, 3200 × 1800 pik.

Operacijski sistem: Windows 8.1 64-bit.

Prodaja: www.alterna.si, www.diss.si, www.mikropis.si.

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ ZGRADBA IN OPREMA

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ VELIKOST IN TEŽA

✓    Velikost in teža, kakovost izdelave, ločljivost zaslona, zmogljivost akumulatorja.

✗    Cena, malo vmesnikov.

4514817

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji