Leica Digilux 3

Objavljeno: 27.2.2007 03:19 | Avtor: Peter Gedei | Kategorija: Digitalni fotoaparati SLR | Revija: Februar 2007 | Teme: nenehni testi

Kljub temu da se z izrazom "velikost leica formata" srečujemo že dolgo časa, pa smo le malokrat deležni tudi digitalnega fotoaparata podjetja Leica. Pred nekaj leti jih je marsikdo že pokopal, saj so se trdovratno oklepali analogne fotografije, v digitalno pa se jim nikakor ni uspelo podati. Izdelali so nekaj digitalnih kompaktnih fotoaparatov serije Digilux, a z njimi niso dosegli vidnejših prodajnih uspehov. K temu je gotovo največ pripomogla visoka cena Leicinih izdelkov, saj veljajo za prestižne in visoko kakovostne (in potemtakem drage). Pred lanskoletno Photokino so nas presenetili s kar štirimi novimi digitalnimi fotoaparati, med njimi tudi z izboljšanim Digilux 3. Ta naj bi bil podoben ali skorajda enak Panasonicovemu modelu DMC-L1, podobne rešitve pa smo lahko že preizkusili tudi pri Olympusovem modelu E-330.

Digilux 3 se že na prvi pogled po velikosti močno razlikuje od drugih digitalnih fotoaparatov. Ohišje je veliko in težko 615 g, na katerega je prek bajoneta tipa 4/3 vpet velik izmenljiv objektiv leica s 500 grami. Ta s 14-50 mm pokriva goriščnico 28-100 mm velikosti leica formata, z odlično svetlobno prepustnostjo in seveda vrhunsko izdelavo pa nosi levji delež fotoaparata. Je tudi prvi leica objektiv z optičnim stabilizatorjem, ki seveda deluje brezhibno. Kot lahko razberemo iz oznak, ima enak objektiv vgrajen tudi Panasonicov DMC-L1.

Zakup člankov

Za daljši zakup pregleda člankov je potrebno biti prijavljen.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki