Ko gre vse v franže

Objavljeno: 30.4.2019 | Avtor: Simon Peter Vavpotič | Kategorija: Nasveti | Revija: Maj 2019

Podatkovni ključki USB se pogosteje okvarijo zaradi težav z vgrajeno programsko opremo in njenimi nastavitvami kot zaradi fizičnih poškodb. Kako jih popravimo? Jih lahko pohitrimo in optimiziramo?

Le malokdo se vpraša, kako delujejo, vendar le dokler prvič ne izgubimo podatkov na njih ali ko se daljše datoteke večkrat zaporedoma brez posebnega razloga napačno zapišejo oziroma že prenos nekaj MB podatkov traja nerazumno dolgo. Čudno obnašanje podatkovnega ključka je lahko posledica slabega delovanja vgrajene programske opreme ali njenih napačnih nastavitev, težav z gonilnikom operacijskega sistema, okužbe z zlonamerno programsko kodo, mehanskih težav s kontakti priključka USB pa tudi delne odpovedi bliskovnega (flash) pomnilnika, v katerem so podatki zapisani. Z ustreznimi programskimi orodji lahko vsaj delno odpravimo skoraj vse težave, če le ne gre za električne in mehanske poškodbe.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentarji

Vlajke | 28.5.2019 | 10:23

Zelo zanimiv in informativen članek. Morda pa vseeno ne bi bilo odveč za firmware uporabiti drugega izraza kot "vgrajena programska oprema". Če se ne motim, je bolj ustaljen izraz "strojna programska oprema". http://dis-slovarcek.ijs.si/search?text=firmware&x=0&y=0 Dodatno je malo tudi moteče, ker imam občutek, da tudi izraz "vgrajena programska oprema" ni konsistentno uporabljan skozi članek in je potem težko ugotoviti ali govorimo o software ali firmware zgodbi :-)

Matjaž Klančar | 28.5.2019 | 10:33

Res je, strojna programska oprema bo prav. Konsistentno ;)

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki