Resistance is futile!* Ali res?

Resistance is futile!* Ali res?
Objavljeno: 25.5.2009 13:02 | Avtor: Matjaž Klančar | Kategorija: Uvodnik | Revija: Junij 2009 | Teme: mnenje, komentar, uvodnik, google

Te dni se v podjetju odločamo za nakup novega strežnika. Predvsem zato, da bo na njem bolj udobno tekel poštni strežnik, konkretno Microsoftov Exchange. Cene seveda niso nizke in med debatiranjem o različnih možnostih je nekdo (pa naj ostane anonimen) navrgel - "Nov strežnik za elektronsko pošto? Zakaj ne bi raje prešli na Goole Apps?" Saj veste, "Gmail za podjetja", kjer je elektronska pošta lahko vezana na poljubno domeno in ne le na gmail.com.

Huh, priznam, odgovor me je šokiral. Predstavljajte si - nameravam kupiti drag strežnik s pripadajočo programsko opremo in kupi dodatnih stroškov (protivirusna zaščita, protismetna zaščita, varnostne kopije ...), pa mi nekdo namigne, da sem neumen in zakaj vsega tega raje nimam zastonj. Še bolj pa me je šokiral, ker nisem imel kar takoj iz glave nobenega pametnega odgovora. Ali ja ali ne in zakaj ja in zakaj ne? Pro et contra torej, kot se ga gremo v rubriki na zadnji strani Monitorja. Nič, dovolite mi, da se grem tokrat to rubriko kar sam, na sprednjih straneh Monitorja. Morda bom na koncu vendarle prišel do pametnega odgovora.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki