Objavljeno: 30.8.2022 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor September 2022

Honor Magic4 Pro

Pred časom smo preizkusili Honorjev Magic4 Lite, tokrat pa smo v roke dobili njegovega zmogljivejšega brata, model Magic4 Pro. Kot smo že v začetku poletja zapisali pri modelu Lite, se Honor pospešeno trudi zapolniti prodajno paleto. Tokrat preizkušeni model se zavihti v sam vrh in konkurira modelom, kot je Samsungov Galaxy S22 Ultra.

Magic4 Pro po oblikovanju sicer še vedno nekoliko spominja na Huaweijeve modele – vsaj s prednje strani z zaslonom, ki je zaobljen na vseh štirih robovih, čeprav zaobljenost bolj opazimo na stranicah. Zadaj ima zelo opazen fotografski sklop, kjer so posamezni objektivi postavljeni na okroglo črno podlago, na njeni sredini je periskopski zum objektiv. Ohišje je zelo kakovostno, stranice so kovinske, spredaj in zadaj pa ga obdaja kakovostno steklo, na katerem so kar precej opazni prstni odtisi (predvsem na zadnji stranici). Zaslon meri 6,8 palca, kar je primerljivo z drugimi telefoni tega cenovnega razreda, a telefon kljub velikosti lepo leži v roki. Zaradi simetrične postavitve fotografskega sklopa se na ravni površini ne ziblje.

Zaslon je odličen, vrste OLED, s podporo standarda HDR10+. Hitrost osveževanja gre do 120 Hz, v uporabi je tehnologija LTPO, s katero se osveževanje dinamično prilagaja – to pozna večina telefonov najvišjega razreda. Hitrost osveževanja se lahko spusti tudi do 1 Hz, čeprav gre v večini aplikacij do 10 Hz. V levem zgornjem vogalu sta razmeroma velik ovalni izrez, kamor je postavljena prednja kamera, ter tipalo za prepoznavo globine (ta skrbi tako za odklep s prepoznavo obraza kot za zaznavanje globine pri fotografiranju).

Novi Honor Magic4 Pro je odličen predstavnik višjega cenovnega razreda in se mirno kosa tudi z bolj znano konkurenco.

Strojna zmogljivost telefona je odlična. Zanjo poskrbi procesor Snapdragon 8 Gen. 1, najhitrejši procesor v svetu telefonov Android tega trenutka. Preizkušeni modeli je imel vgrajenih 8 GB pomnilnika, kar je načelno več kot dovolj, čeprav imajo nekateri konkurenti tudi že 12 GB (seveda najdemo pogosto tudi različne sestave). Kakorkoli, telefon se je dobro izkazal na preizkusih zmogljivosti in je povsem primerljiv z drugimi aktualnimi telefoni tega razreda.

Akumulator pa je malenkost manj zmogljiv, kot bi si želeli – 4.600 mAh ga postavi v povprečje med konkurenti. Dobrodošla je hitrost napajanja 100 W in, kar je danes še bolj pohvalno, priložen je tudi napajalnik take zmogljivosti. Telefon podpira tudi hitro brezžično napajanje do 100 W, a so tu nekoliko večje omejitve pri napajalniku.

Pri telefonih redko pišemo o kakovosti vgrajenih zvočnikov, saj menimo, da bodo zahtevnejši uporabniki pri ogledu videa hitro posegli po slušalkah. Ta model nas je vseeno pozitivno presenetil, saj ponuja res dobro zvočniško izkušnjo. Poleg dveh zvočnikov uporablja za oddajanje zvoka tudi vibriranje zaslona. To smo v preteklosti že srečali pri nekaterih televizorjih, končni rezultat pa je zelo jasen zvok pri vseh frekvencah.

Pri oblikovanju smo omenili opazen fotografski sklop, ki ima na zadnji stranici tri samostojne objektive, postavljene na okroglo podlago, ki nekoliko spominja na objektiv klasičnega fotoaparata. Na sredini je teleobjektiv z goriščnico 90 mm, to je nekako 3,5-kratni zum, dodano ima optično stabilizacijo slike. Presenetljivo visoka je ločljivost tipala, postavljenega za ta objektiv, ki je 60 MP. Teleobjektivi pri telefonih imajo običajno sicer manjše ločljivosti, saj je to konstrukcijsko lažje doseči. Druga dva objektiva, torej klasični široki ter ultraširoki, imata oba tipalo ločljivosti 50 milijonov pik. Pri klasičnem smo pogrešali optično stabilizacijo slike. Ob teh objektivih opazimo še bliskavico LED ter tipalo globine. Fotografsko gre trenutno za enega boljših telefonov, čeprav imajo nekateri konkurenti tudi že daljši zum – ima pa zato Honor pri tem zumu boljše tipalo.

Novi Honor Magic4 Pro je odličen predstavnik višjega cenovnega razreda in se mirno kosa tudi z bolj znano konkurenco, zato je tudi cena temu primerna. Pri tem bi znala biti omejitev pri kupcih le nekoliko manj znano ime proizvajalca – vsaj dokler si ne ustvarijo nekaj renomeja.

Honor Magic4 Pro

Hitrost delovanja: 10

Kakovost izdelave: 9

Prodaja: Bolje založene trgovine.

Cena: 1.149 EUR (8 GB/256 GB)

Za: Odlična zmogljivost, kakovost izdelave, zaslon in zvočniki, priložen napajalnik 100 W.

Proti: Cena, lahko bi imel več zuma.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji