Canon EOS 5D

Objavljeno: 1.2.2006 22:02 | Avtor: Peter Gedei | Kategorija: Digitalni fotoaparati SLR | Revija: Januar 2006 | Teme: preizkus, foto, nenehni testi

Canonov najnovejši izdelek je bil pravzaprav že dlje časa pričakovan, saj je bilo doslej mogoče kupiti le dva profesionalna fotoaparata 1Ds in 1Ds Mark II s tipalom velikosti formata leica, ki pa sta bila seveda zelo draga. Z novim modelom 5D so zapolnili vrzel med modeloma 1Ds in 20D, a to seveda ne pomeni, da fotoaparat ni dovolj zmogljiv za najtežje preizkušnje.

Telo fotoaparata je kovinsko in silno robustno, morda nekoliko preveliko in z 915 grami malce pretežko, a kljub temu odlično leži v roki. Navzven je aparat zelo podoben modelu 20D, z enako razporejenimi tipkami in vrtljivimi gumbi. Razlika je le v levem, s katerim izbiramo načine fotografiranja. Avtomatik, kot so na primer portret, šport in podobno, ne bomo našli, na voljo pa je nova nastavitev C, s katero prikličemo svoje nastavitve. Takoj tudi opazimo, da v fotoaparat ni vgrajena bliskavica, prav tako manjka pomožna lučka za ostrenje v slabših svetlobnih razmerah. Na zadnji strani zdaj kraljuje velik 2,5-palčni zaslon LCD z ločljivostjo 230.000 pik. Uporablja se ga enako kot predhodnika, enostavno in pregledno.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki