Objavljeno: 22.4.2014 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Maj 2014 | Teme: nenehni testi

Brother MFC-J200

Brotherjev MFC-J200 je preprosta večopravilna brizgalna naprava, ki obsega tudi faks. Kot smo pri Brotherju vajeni, je razmeroma kompaktna, sploh po višini je presenetljivo nizka, kljub temu pa ima dodan majhen podajalnik za papir, ki se lahko ob neuporabi pospravi v pokrov. Spodaj je kaseta za papir, vanjo lahko pospravimo do sto listov, nad njo se na pladnju nabere do petdeset potiskanih listov. Pladenj lahko ob neuporabi pospravimo.

Vmesnika (USB in faks) sta znotraj same naprave, kable potegnemo po kanalu, ki počiva pod enoto za optično branje, zaradi te postavitve lahko napravo potisnemo nekoliko dlje nazaj. Vgrajen je tudi brezžični omrežni vmesnik (navadnega omrežnega vmesnika sicer ni). Spredaj je še majhen, enovrstični črno-beli zaslon za osnovno upravljanje (denimo, nastavljanje število kopij). Desno od zaslona je še številčnica in obilo  funkcijskih tipk za hitrejše delo z napravo. Ni pa dodatnega vmesnika USB za priklop pomnilniških medijev ali digitalnih fotoaparatov, prav tako naprava nima bralnika pomnilniških kartic.

Na preizkusu hitrosti se tiskalnik ni posebej izkazal. Pri preizkusih osnovnih črno-belih dokumentov je nekoliko pod povprečjem, pri preizkusu barvnih poslovnih dokumentov pa je ravno nekje v zlati sredini. Malo bolje se obnese pri zahtevnejših grafikah (tako bitnih kot vektorskih), vsaj v primerjavi z drugimi tiskalniki tega cenovnega in zmogljivostnega razreda. Kakovost izpisa je solidna, sploh pri besedilu in poslovni grafiki, pri bitnih fotografijah pa malce pod povprečjem.

Na področju brizgalnih modelov so se v zadnjih dveh letih izdelovalci spustili v resnejši boj pri cenah izpisov. Brother tako zadnje čase ponuja brizgalnike s spoštljivo poceni izpisom. Ta je bil praktično izenačen s ceno izpisa srednje zmogljivih HPjevih naprav, najagresivnejši pa so na tem področju v Epsonu. Novi Brotherji, kamor spada MFC-J200, gredo še korak naprej, saj so glede na prejšnjo generacijo ceno izpisov vsaj prepolovili: tako je pri tem tiskalniku cena ene besedilne strani le še pol centa, barvna stran pa velja poltretji cent. Je pa zato tiskalnik nekoliko dražji, stane namreč sto osemdeset evrov.

Brother MFC-J200

Kopirni stroj, optični bralnik, toplotni brizgalnik, faks.

Vmesniki: USB, brezžični omrežni, faks.     

Cena: 180 EUR.

Cena natisnjene ČB strani: 0,5 centa.

Cena natisnjene barvne strani: 2,5 centa.

Prodaja: www.avtera.si, www.biromat.si.

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Tiskanje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Fotokopiranje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Optično branje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ CENA IZPISA

✓    Cena izpisa.

✗    Povprečna hitrost izpisa.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji