Teme - video

 • Facebook pripravlja novo platformo za video posnetke Watch

  Facebook želi igrati pomembno vlogo na področju ustvarjanja in pretočnega predvajanja video vsebin. Predstavili so namreč novo platformo z imenom Watch, na kateri bodo predvajali lastne in licencirane originalne serije, podobno kot to počnejo Netflix, Amazon, Youtube in drugi.

  Objavljeno: 14.8.2017 01:00več
 • Tudi Hulu podpira odprti video format AV1

  Podjetje Hulu se je pridružilo združenju AOM (Alliance for Open Media), pri katerem se razvija brezplačen in odprt standard za kodiranje videa, imenovan AV1.

  Objavljeno: 5.7.2017 12:00več
 • ACE – novo združenje za boj proti piratom pretočnega predvajanja

  Ameriška filmska industrija se je vnovič združila v boju proti piratom, še posebej novodobnim, ki ponujajo pretočno predvajanje odtujenih filmov in TV serij. Nova organizacija ACE (Alliance for Creativity and Entertainment) šteje že v začetku čez 30 članov, med katerimi izstopajo Amazon, HBO, Netflix in Twentieth Century Fox.

  Objavljeno: 14.6.2017več
 • Facebook z reklamami med video posnetki

  Recode poroča, da bo največje družabno omrežje na svetu Facebook predvajanje video posnetkov v bodoče prekinjalo z reklamami. Oglasna sporočila se bodo za razliko od tekmecev pojavila sredi posnetka in ne na začetku. Dvajset sekund dolgih reklam, ki bodo med seboj oddaljene vsaj dve minuti, bodo deležni tudi prenosi v živo. Založniki oziroma lastniki posnetkov bodo z naslova oglaševanja deležni petinpetdesetih odstotkov prihodka, medtem ko bo ostanek polnil žepe družabnemu omrežju. Pristop je precej drugačen kot v primeru novic, kjer je Facebook založnikom velikodušno predal od 70 do 100 odstotkov reklamne pogače.

  Objavljeno: 24.2.2017 07:00več
 • Slušalke Apple AirPods

  V trenutno aktualni številki Monitorja si lahko preberete članek o Applovih brezžičnih slušalkah, imenovanih AirPods, ob tem pa smo posneli tudi kratek video:

  Objavljeno: 15.2.2017 13:15več
 • YouTube oddaja v tehniki HDR

  Najnovejši modeli televizorjev podirajo tehnologijo HDR (High Dynamic Range), ki prinaša večji razpon kar se tiče kontrasta iz svetlobe, s tem več podrobnosti na temnih delih slike in večji razpon barv. Težava je v tem, da uživanje v tehniki HDR potrebujemo tudi video posnetke, ki so narejeni v tej tehniki. Teh pa je bilo doslej izredno malo.

  Objavljeno: 8.11.2016 01:00več
 • Netflix zmaguje

  Ko je Netflix v začetku leta svoje storitve začel tržiti po celem svetu, tudi pri nas, je hkrati napovedal vojno ponudnikom storitev VPN, s katerimi je od kjerkoli mogoče gledati ameriško različico tega spletnega video servisa. VPNji so priljubljeni predvsem zato, ker je edino ameriški Netflix »tisti pravi«, kjer je izbira video vsebi taka, da je uporabnikom zanimiva, povsod drugje je pač omejena. Tudi (in še posebej) pri nas.

  Objavljeno: 20.10.2016 12:00več
 • Pentagon naročil teroristične posnetke, ki razkrijejo lokacijo predvajanja

  Znano britansko podjetje Bell Pottinger, ki se ukvarja z javnim mnenjem in trženjem, je za ameriško vojsko več let pripravljalo posebej obdelane teroristične videoposnetke, ki so ob predvajanju Pentagonu posredovali IP-naslov računalnika. Ameriška vojska je zgoščenke s temi posnetki puščala na prizoriščih racij v Iraku, potem pa so opazovali, s katerih računalnikov na svetu so se ti CD-ji predvajali.

  Objavljeno: 5.10.2016 05:00več
 • Konec za VHS

  Pomislili bi, da so videorekorderji, saj veste, tiste podtelevizijske škatle, ki znajo predvajati videoposnetke iz kaset VHS, že davno mrtvi. Saj imamo za to vendarle snemalnike DVD, HDD, Bluray, oz., pardon, kar omrežne video snemalnike.

  Objavljeno: 22.7.2016 12:00več
 • Vpoklic električnih rolk zaradi nevarnosti eksplozij

  Pred kratkim smo preizkusili električno rolko, v tujini znano tudi kot »Hoverboard«. V zadnjih mesecih pa se je v spletu pojavilo vse več posnetkov, kjer so se te (in podobne) rolke začele kaditi, v nekaterih primerih so se celo vžgale ali eksplodirale. Sedaj pa je v ZDA prišlo celo do vpoklica najpopularnejših modelov, pri vpoklicu sodeluje kar osem različnih proizvajalcev (mislimo si, da večina teh naprav nastaja le v nekaj tovarnah). Za težave naj bi bile krive litij-ionske baterije, ki se lahko med uporabo močno segrejejo. Na prodajnih policah naj bi že bili novejši modeli, ki naj ne bi imeli teh težav.

  Objavljeno: 6.7.2016 15:00več
ph