Teme - avtomobil

 • Uberjevi avtonomni tovornjaki vozijo po ZDA

  Pri Uberju so potrdili, da njihovi samovozeči tovornjaki že nekaj mesecev uspešno dostavljajo blago po Arizoni, ZDA.

  Objavljeno: 7.3.2018 08:00več
 • Waymo pripravlja taksi službo brez voznika

  Waymo, hčerinska družba korporacije Alphabet, ki ima v lasti tudi Google, bo v kratkem začela opravljati taksi prevoze z samovozečimi vozili brez voznika. Prvo mesto, ki bo dobilo novo storitev je Phoenix v ameriški državi Arizona, kjer je Waymo že doslej intenzivno testiral delovanje nove storitve.

  Objavljeno: 8.11.2017 01:00več
 • Intel objavil predlog standarda za varnost avtonomnih vozil

  Intel je skupaj z nedavno pripojenim podjetjem Mobileye objavil predlog varnostnega standarda za ugotavljanje varnosti samovozečih avtomobilov.

  Objavljeno: 18.10.2017 08:00več
 • Mercedes razvija pametne žaromete

  Mercedes je na Frankfurtskem avtomobilskem sejmu prikazal delovanje nadgrajenega sistema pametnih žarometov Digital Light.

  Objavljeno: 22.9.2017 08:00več
 • Avtošola za samovozeča vozila

  Podjetje Waymo, v lasti korporacije Alphabet (Google), je javnosti razkrilo, kako s pomočjo realističnih računalniških simulacij učijo samovozeča vozila boljše vožnje v realnem svetu. Waymo je razvil svoj lasten simulator z imenom Carcraft, v katerem skoraj 25.000 navideznih samovozečih vozil opravlja samostojne vožnje v navideznem svetu, ki je sestavljen iz računalniških modelov, video posnetkov in meritev opravljenih v realnem svetu -  v mestih Austin, Phoenix in domačem Mountain Viewu.

  Objavljeno: 14.9.2017 01:00več
 • Teslini tovornjaki s kratkim dometom

  Reuters razkriva, da bodo aprila oznanjeni Teslini električni tovornjaki imeli dokaj kratek domet, z enim polnjenjem bodo dosegli od 300 do 500 kilometrov.

  Objavljeno: 25.8.2017 08:00več
 • Apple bo zaposlene prevažal z avtonomnimi vozili

  Novinar časnika The New York Times, Daisuke Wakabayashi razkriva, da Apple pripravlja avtonomno vozilo, ki bo zaposlene prevažalo od starega delovnega mesta v Palo Altu do novega v središču Infinite Loop.

  Objavljeno: 23.8.2017 12:00več
 • Bosch napoveduje korenite spremembe v urbanem transportu

  Podjetje Bosch je eden od glavnih dobaviteljev elektronskih in računalniških komponent za avtomobilsko industrijo, ob tem pa tudi pomemben inovator na tem področju. Zato je zanimivo spremljati njihovo vizijo, ki napoveduje korenite spremembe v načinu, kako se bomo prevažali v naslednjih desetih letih. Samovozeča vozila so sodeč po Boschu le temelj za te spremembe, še bolj pa bodo pomembne bodoče pametne aplikacije, ki bodo uporabnikom ponujale več udobja in manj stresa, kot današnja prevozna sredstva.

  Objavljeno: 12.7.2017 01:00več
 • Hitrejše testiranje avtonomnih vozil

  Raziskovalci univerze v Michiganu so odkrili hitrejši način za testiranje avtonomnih vozil. Tisoč kilometrov testne vožnje po novi metodi bo enako tristo tisočim ali celo stotim milijonom prevoženih kilometrov po stari.

  Objavljeno: 29.5.2017 12:00več
 • Android vstopa globlje v avtomobile

  Google je uradno oznanil, da bosta Audi in Volvo uporabila operacijski sistem Android kor osnovni operacijski sistem v prihodnjih modelih vozilih. Za razliko od dosedanjega sistema Android Auto, ki za delovanje potrebuje povezavo z mobilnim telefonom in bolj ali manj samo preslikuje vsebino zaslona (redkih) telefonskih programov na zaslon v vozilu, bo nova rešitev delovala povsem samostojno in krmilila tudi druge funkcije vozila, kot so upravljanje klimatske naprave, odpiranje oken in sončne strehe.

  Objavljeno: 17.5.2017 01:00več
ph