Objavljeno: 3.9.2001

Tudi Siemens z GPRS

Predstavniki Siemens Slovenija so po enem letu predstavili novo serijo mobilnih telefonov tega evropskega proizvajalca. V zadnjem letu se je po nekaterih ocenah Siemensov tržni delež v Sloveniji povečal iz 8 na 25 odstotkov, predvsem po zaslugi aparatov serije 35i. V evropskem merilu se je Siemens na trgu mobilnih telefonov prebil na drugo mesto, sicer pred Ericsson, a še zmerom precej za Nokio, medtem ko je na svetovnem tržišču tretji, za Nokio in Motorolo. Kot so povedali predstavniki Siemens Slovenija, je cilj korporacije v naslednjem letnem obdobju, ki se pričenja oktobra, doseči drugo mesto tudi na zahtevnem azijskem tržišču, medtem ko na ameriškem zaenkrat ponujajo samo en aparat.

Nova serija nosi oznako 45, dva izmed treh predstavljenih modelov, S45, in C45 pa sta direktna naslednika popularnih S35i in C35i, ki sta jih oba operaterja vključevala v naročniške akcije, predvsem študentske. S45 je že na voljo za 99.900 tolarjev in predstavlja kar precejšno nadgradnjo predhodnika, saj podpira GPRS, koledar omogoča sinhronizacijo z Microsoftovim Outlookom (kabel in programska oprema sta priložena), podprto je prostoročno telefoniranje, novost pa je tudi upravljanje s spominom, ki uporabniku omogoča dodelitev prostora za posamezne funkcije, kot so kratka sporočila, imenik, sestanki in snemanje govora. Uporabniški vmesnik za upravljanje s spominom spominja na dobri stari Norton Commander. Na voljo je v srebrni barvi, podobno kot pred nekaj meseci predstavljen model SL45. ME45 je sicer naslednik M35i, kar pomeni, da je odporen na udarce, vodo in prah, hkrati pa vključuje iste možnosti kot S45, razlika je le v ohišju, ne pa tudi v ceni. Tretji model, cenejši C45, pride na tržiš

če oktobra in za razliko od prejšnjih dveh ne podpira GPRS in ostalih podatkovnih funkcij. Podobno kot predhodnik C35i, je tudi ta namenjen predvsem mlajšim, saj je podpira zamenjavo ohišij različnih barv.

http://www.siemens.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji