Testi - Telefoni

 • Samsung Galaxy A5 2016

  V tej številki objavljamo samostojni preizkus cenejših telefonov. Mejo smo postavili na 300 evrov, tako da se naprave nad to cenovno postavko niso uvrstile v konkurenco. Tako na preizkus nismo uvrstili v prejšnji številki opisanega Samsunga A3 in tokratnega A5. Slednji je cenovno bliže 400 evrom, a za ta denar dobimo zelo dober telefon. Predvsem je pri obeh treba pohvaliti oblikovanje in izdelavo, saj se zgledujeta po Galaxy S6 in S7. Gre za lepa in dobro narejena telefona, ki sta tudi v srednjem razredu pri Samsungu presekala s plastiko in grdim oblikovanjem. Le upamo lahko, da bodo Korejci na tej poti vztrajali, saj bo vedno teže najti telefon z logotipom Samsung iz poceni materialov.

  Objavljeno: 29.3.2016 | Kategorija: Telefoniveč
 • Huawei Mate 8

  V Huaweiju so v zadnjem letu naredili preskok v kakovosti svojih najdražjih telefonov. V preteklosti so že dostavili kak spodoben telefon, a zares se je začelo z modelom Mate S. Tega sta odlikovali kovinska izdelava in strojna moč, ki se je ne bi sramovali niti bolj uveljavljeni konkurenti. Lani smo Mate S umestili med najboljše telefone in v tisti družbi se je lepo znašel. Vmes so v Huaweiju za Google naredili še Nexus 6P in izkazalo se je za dobro potezo, saj so izdelali vrhunski telefon.

  Objavljeno: 29.3.2016 | Kategorija: Telefoniveč
 • Od najboljšega k najboljšemu

  Ko smo pred manj kot letom dni preizkušali takrat najnovejše Samsungove telefone Galaxy S6 (in Edge in Edge+), smo zapisali, da so to trenutno najboljši telefoni z Androidom. In to je veljalo do danes, ko si lahko omislimo njihova naslednika – Galaxy S7 in S7 Edge.

  Objavljeno: 29.3.2016 | Kategorija: Telefoniveč
 • Samsung A3 (2016)

  Samsung tako kot večina izdelovalcev izda cenejše modele za osrednjim telefonom. Tako se napajajo iz oblikovalskih smernic, ki jih začrta najboljši telefon te znamke. Pri Samsungu je bil to v preteklih letih slab znak, saj so bili njihovi najboljši telefoni grdi. To je povsem zaobrnil Galaxy S6, ki je leta 2015 (sploh v izvedenki Edge) obveljal za najlepši telefon leta. Medtem ko se je lanski A3 zgledoval po S5, se letošnji po S6, in rezultat je zelo lepa naprava.

  Objavljeno: 23.2.2016 | Kategorija: Telefoniveč
 • LG V10

  LG je lani izdal model G4, svojo najboljšo napravo sploh. Tega mesta ni zadržal dolgo, saj je tokratni V10 še boljši. Največji napredek se je pri LGju zgodil s fotoaparati, saj so na tem področju leta capljali za konkurenco. Letos smo delali izjemne slike tako s telefonom G4 kot Nexusom 5X in V10. Fotografija je bila ena zadnjih točk, na kateri so LGji vedno izgubili v primerjavi z drugimi izdelovalci. Zdaj pa lahko rečemo, da so ti časi minili, saj so se konkurenci povsem približali. Predvsem navduši privzeta aplikacija za slikanje, ki je pregledna in stabilna. Sony, recimo, že zadnji dve leti dostavlja telefone s super fotoaparati, a jim težave povzroča aplikacija za slikanje.

  Objavljeno: 23.2.2016 | Kategorija: Telefoniveč
 • LG Wine Smart

  Nekdo v LGju je odobril uporabo imena Wine Smart. To je dejstvo in kdorkoli je ta človek, ima nedvomno zaledje v neki anketi, v kateri so uporabnike spraševali o ključnih besedah, ki bi jih prepričale v nakup. Pametno vino je torej LGjev telefon, ki izpolni velikokrat izraženo željo, da bi imeli telefon na poklop, ki bi ga gnal sodoben mobilni operacijski sistem. Da so to želje tistih, ki se niso povsem prilagodili mobilni revoluciji in zaslonom na dotik, ni treba pretirano poudarjati.

  Objavljeno: 23.2.2016 | Kategorija: Telefoniveč
 • Asus Zenfone Max

  Nezadovoljstvo nad avtonomijo pametnih telefonov je postalo osrednja tema, ko je govor o pomanjkljivostih. Nekaj tega nezadovoljstva izvira iz dejstva, da smo ob prehodu z mobilnih na pametne telefone za več funkcionalnosti žrtvovali veliko avtonomije. V letih, ko je prevladovala Nokia, ni bilo nenavadno, da je mobilni telefon brez polnjenja zdržal več dni, ob prihodu žepnih računalnikov oziroma pametnih telefonov pa je bil izjemen dosežek, če smo z enim polnjenjem zdržali ves dan. Od prvih pametnih telefonov smo iz leta v leto priča tanjšanju, akumulatorji pa so bolj ali manj enaki. Vsi izdelovalci namreč skušajo avtonomijo podaljšati tako, da vgrajujejo učinkovitejše procesorje in da operacijske sisteme naučijo preudarneje delati z energijo. Oboje pomaga, a kaj, ko bomo več kot en dan med polnjenji redko dosegli.

  Objavljeno: 23.2.2016 | Kategorija: Telefoniveč