Teme - Yahoo

 • Bo Yahoo investiral v Snapchat?

  V spletu so se pojavile govorice, da naj bi pri Yahooju že bili v pogovorih za investiranje v start-up podjetje Snapchat. Slednje je znano po istoimenski aplikaciji za trenutno sporočanje, kjer se sporočila po prejetju samodejno izbrišejo. Bojda naj bi investirali okoli 20 milijonov dolarjev, s čimer naj bi bil Snapchat vreden okoli 10 milijard dolarjev. Mlado podjetje je sicer lani zavrnilo ponudbo za odkup s strani Facebooka kjer so ponudili 3 milijarde dolarjev. Pri tem velja poudariti, da Snapchat sam po sebi še nima prihodkov, niti jasnega načrta, kako priti do njih.

  Objavljeno: 6.10.2014 14:00več
 • Ekipa aplikacije Blink k Yahooju

  Aplikacija Blink ponuja nekoliko drugačno izkušnjo pošiljanja kratkih sporočil, saj imajo vsa sporočila omejen rok trajanja. V objavi na blogu pa so njeni razvijalci razkrili, da bo aplikacija kmalu prenehala z delovanjem, saj so se zaposlili pri Yahooju, tam naj bi delali na podobnih komunikacijskih orodjih. Ni pa še znano, ali so pri Yahooju kupili podjetje ali le zaposlili celotno ekipo.

  Objavljeno: 14.5.2014 12:00več
 • Alibaba uspešnejša kot Facebook?

  Alibaba, podjetje, ki stoji za istoimensko domeno .com, je največji svetovni spletni prodajalec, čeprav večina »zahodnjakov« zanj prvič sliši. Razen če ste pred leti brali naš članek o zabavnih USB igračkah, ki smo jih izbrskali tudi iz alibaba.com ;)

  Objavljeno: 7.5.2014 10:00več
 • Yahoo bi se šel TV

  Yahoo, ki je bil včasih le spletni iskalnik, zadnjih nekaj let nikakor ne najde več svojega pravega cilja, zato se poskuša v marsičem. Nova direktorica Marissa Mayer (no, to je že od leta 2012) se pripravlja celo na vstop ponudnikov TV vsebin. Nekatera poročila kažejo, da se podjetje pripravlja na naročilo štirih TV serij, ki naj bi bile konkurenca vsebinam, kot jih danes ponuja Netflix. Šlo naj bi za polurne komedije, sestavljene iz desetih delov, denarni vložek za vsako epiozdo pa naj bi znašal med 700.000 in kar nekaj milijonov dolarjev.

  Objavljeno: 7.4.2014 10:00več
 • Yahoo bo šifriral vse

  Medtem, ko večina velikih ponudnikov za zdaj zgolj javno protestira proti vohunjenju  ameriške agencije NSA, Yahoo kot prvi napoveduje konkretne ukrepe. Prva dama interne družbe Marissa Meyer je napovedala, da bo Yahoo v vseh svojih spletnih storitvah podatkovne prenose šifriral in kot privzet način uporabe.

  Objavljeno: 19.11.2013 01:00več
 • Yahoo prehitel Google

  V Yahooju je zadnje tedne precej živahno, saj je izvršna direktorica Marissa Mayer zaspanega velikana uspešno predramila in poživila. Po prihodu v podjetje lanskega julija je hitro začela reorganizacijo in to že kaže prve rezultate. Podjetje prideluje večji dobiček, za nameček pa so v preteklem mesecu prvikrat po dveh letih prehiteli Googli in se zavihteli na prvo mesto lestvice najbolj obiskanih spletnih strani. Medtem se Mayerjeva pojavlja v intervjujih za Vogue, delnica podjetja pa nezadržno raste.

  Objavljeno: 24.8.2013 07:00več
 • Astrid se poslavlja

  Priljubljena mobilna (in spletna) aplikacija za zapisovanje opravil Astrid, ki smo jo v preteklosti uvrstili med najboljše programske izdelke za operacijski sistem Android (članek priložen), se poslavlja. Podjetje maja prevzela družba Yahoo, ki pa ima s kupljeno storitvijo in njenimi stvarniki drugačen načrt. Storitev bo tako delovala le še do petega avgusta. V zahvalo za dosedanjo podporo so razvijalci uporabnikom pripravili odlična orodja za selitev individualnih podatkov v alternativni oblak. Med dostojnimi zamenjavami največkrat omenjajo Wunderlist, Any.do in Wrike.

  Objavljeno: 9.7.2013 07:00več
 • Facebook je tudi razkrival podatke v okviru programa Prism

  Na dan prihajajo nove podrobnosti v povezavi z nedavnim razkritjem, da ameriška varnostna agencija NSA redno preverja podatke uporabnikov v priljubljenih spletnih storitvah. Pred nekaj dnevi je javnost razburil podatek, da družbe, kot so Facebook, Yahoo, Google in Microsoft redno posredujejo podatke zasebnega tipa ameriškim državnim institucijam, v okviru tako imenovanega varnostnega programa Prism.

  Objavljeno: 15.6.2013 01:00več
 • Yahoo na nakupovalnem pohodu

  Podjetje Yahoo je več kot očitno v pravcati ofenzivi za pridobitev uporabnikov in novih virov zaslužka. Po tem, ko so odšteli 1,1 milijarde dolarjev za družabno omrežje Tumblr, so le nekaj dni za tem za neobjavljeni znesek prevzeli še družbo PlayerScale, sicer avtorja pomembne platforme za spletne igre.

  Objavljeno: 27.5.2013 01:00več
 • 1 TB oblačnega prostora

  Yahoo je zadnje čase precej podjeten. Ni se še dobro polegel prah ob milijardnem nakupu spletišča Tumblr, že je tu s prenovljeno storitvijo Flickr. Družabni fotografi bodo najprej opazili popolnoma preoblikovan uporabniški vmesnik, ki po vzoru konkurenčnih storitev naloženim fotografijam nameni precej več prostora kot v preteklosti. Slike sedaj zasedajo večino razpoložljivega zaslona, v ozadju pa kraljuje (spočetka samodejno) izbrana fotografija. Flickr po novem sprejema fotografije v neokrnjeni obliki. Ker so originalne datoteke običajno precej velike, bo uporabnikom prav prišlo povečanje oblačnega prostora. Yahoo sleherniku podari darežljivih 1 TB, ki jih profesionalci podvojijo za 500 ameriških dolarjev na leto.

  Objavljeno: 21.5.2013 07:00več