Teme - windows 8

 • Prva tablica Windows z manjšim zaslonom

  Po tem, ko je Microsoft potrdil, da bo naslednja generacija tablic z okoljem Windows 8 ponujala tudi modele z manjšimi zasloni, so se na spletu pojavile prve informacije o prihajajočih modelih.

  Objavljeno: 29.4.2013 01:00več
 • Okna, Office, oblačne tehnologije in - otoček

  Na Bledu se je zaključila 18. NT konferenca. Tokrat preoblikovana, prikrojena časom primerno, po drugi strani pa olajšana marsikomu odvečnega blišča in osredotočena na tehnologijo.

  Objavljeno: 26.4.2013več
 • Retina prenosnik z Okni

  Toshiba je predstavila prvi prenosnik z ločljivostjo 2560 × 1440 in operacijskim sistemom Windows. Dobrih trinajst palcev velik PixelPure zaslon ima gostoto 221 pik na palec in je občutljiv za dotik. Razmerje stranic je manj pogostih 16 proti 9. Tako oblikovanje kot izdelava prenosnika KIRAbook sta vrhunska, med dodatno opremo pa velja omeniti še osvetljeno tipkovnico in zvočnike Harman Kardon. Začetni model bo poleg neimenovanega Intel Core i5 procesorja imel 8 GB RAMa in 256 GB SSD diska. Manj privlačna v paketu je cena, ki znaša od 1600 ameriških dolarjev navzgor. Prenosnik bo na voljo 12. maja.

  Objavljeno: 21.4.2013 07:00več
 • Razprodaja tablic in hibridov Windows 8

  Kadar ti nikakor drugače ne gre, znižaj ceno. To je eno od osnovnih pravil trgovanja. Prav za tak rešilni ukrep se je odločil Microsoft, da bi spodbudil prodajo računalnikov z okoljem Windows 8, v prvi vrsti tablic in hibridov. Proizvajalcem je ponudil bistveno nižje cene licenc in s tem omogočil precejšnje popuste glede na prvotno postavljene cene.

  Objavljeno: 4.4.2013 01:00več
 • Videz ni vse, uporabnost pač

  Microsoftov najnovejši operacijski sistem Windows 8 utegne biti z vidika upravljanja za uporabnike, vajene starejših okenskih vmesnikov, kar velik zalogaj. Nič ne de, Monitor vam pomaga odkriti in odpraviti morebitne nevšečnosti novega sistema in si ga prilagoditi lastnemu okusu.

  Objavljeno: 26.3.2013 | Kategorija: Nasvetiveč
 • Varnostne vrzeli so velik posel

  Komercialna programska oprema je dobesedno preluknjana. Zaradi hitrega tempa izdajanja novih različic in pomanjkljivega testiranja, v kar razvijalce sili naglica na trgu, ima kopico hroščev in ranljivosti. Izdelovalci jih zato po najboljših močeh s posodobitvami in popravki odpravljajo. So pa specializirana podjetja in posredniki, ki odkrite ranljivosti ljubosumno skrivajo pred javnostjo, da jih laže prodajo obveščevalnim agencijam, velikim multinacionalkam in drugim zainteresiranim strankam. S tem služijo milijone. In omogočajo vdore.

  Objavljeno: 26.3.2013 | Kategorija: Dosjeveč
 • Prvi pogled na Windows Blue

  Dočakali smo prvi pogled na prihajajoči Microsoftov operacijski sistem Windows Blue. Različica Build 9364 je ušla francoskemu partnerju podjetja iz Redmonda in pristala na spletu. Datoteka velikosti poltretjega gigazloga prikaže nekaj izboljšav sistema, ki bo kmalu pod eno streho skušal združiti Windows Phone, Windows 8 in Windows RT. Prvi pogled prikaže precej drobnih izboljšav, med katerimi prednjačijo osvežene žive ploščice različnih velikosti, izboljšano sočasno delo s parom odprtih aplikacij, nove barvne sheme in spletni brskalnik Internet Explorer 11. Več v priloženem video posnetku.

  Objavljeno: 25.3.2013 07:00več
 • Windows Phone 8 ima na voljo le še dobro leto

  Pri Microsoftu so objavili, da bodo mobilni operacijski sistem Windows Phone 8 podpirali le še do julija prihodnje leto, nakar zanj ne bo več posodobitev in izboljšav. Odkritost poslovanja pozdravljamo, malce nas skrbi naglica ob dejstvu, da v Redmonu sploh še niso predstavili naslednika. Če bo Microsoft sledil napovedanemu 18 mesečnemu ciklu, pride novi okenski mobilni sistem še letos. Dobra novica tokrat je, da ga bodo dobili tudi lastniki obstoječih WP8 naprav. 

  Objavljeno: 19.3.2013 06:00več
 • Zanimive spremembe

  Operacijski sistem Windows 8 z velikimi koraki vstopa med uporabnike, saj večina modelov prenosnih računalnikov z letnico 2013 postreže prav s tem sistemom. Tokrat se bomo pobliže spoznali z nekaterimi novotarijami, ki bodisi povsem spreminjajo našo uporabniško izkušnjo, bodisi jo dodatno olajšajo.

  Objavljeno: 26.2.2013 | Kategorija: Nasvetiveč
 • Zasuk v novo smer

  Dokaze, da so v računalništvu pred nami drugačni časi, razmeroma zlahka najdemo v trenutnem vedenju največjih ponudnikov izdelkov in storitev. Denimo v precej obsežni spremembi strategije Microsofta, ki je še nedavno vodil in usmerjal področje osebnih računalnikov, zdaj pa se želi spremeniti v ponudnika storitev v oblaku in izdelkov s področja mobilnosti. Čeprav se zdi, da se je v to smer podal že pred časom, je prave poteze potegnil in nakazal šele v zadnjem obdobju, še več pa jih lahko pričakujemo letos. Toda ali je za zasuk v novo smer že prepozno?

  Objavljeno: 26.2.2013 | Kategorija: Mnenjaveč