Teme - windows 8

 • Prenosnik z Windows in Androidom

  Tajvanski sejem Computex je letos precej pisan, na sceno so stopile naprave najrazličnejših oblik, porekla in opreme. Med križanci izstopa Asusov Transformer Book Trio, ki znotraj enega ohišja združi kar tri naprave. Uporabniku zadosti potrebo po tablici, prenosniku in namiznem računalniku. Gre za napravo z dvojnim zagonom, ki zna preklapljati med operacijskima sistemoma Android 4.2 Jelly Bean in Windows 8. Tablico z 11,6 palca velikim IPS zaslonom (1920 × 1080) poganja Intelov procesor Atom (2 GHz). Ima 64 GB veliko podatkovno shrambo ter baterijo, ki naj bi zdržala petnajst ur normalne rabe.

  Objavljeno: 4.6.2013 07:00več
 • Toshibin hibridni Portege

  Toshiba ima nared nov hibridni računalnik, ki združuje najboljše lastnosti ultra lahkih prenosnikov in tabličnih računalnikov. Model Portege Z10t namreč lahko uporabljamo kot klasičen prenosnik (tanek ultrabook) ali kot samostojno tablico z okoljem Windows 8, pri čemer tipkovnico ločimo od zaslona.

  Objavljeno: 31.5.2013 01:00več
 • Windows 8.1 je prišel!

  Microsoft je objavil novo različico operacijskega sistema Windows, ki nosi uradno oznako 8.1. Gre za dokaj temeljito predelano različico okolja Windows 8, kjer so naredili kopico izboljšav zlasti na osnovi pripomb in sugestij s strani dosedanjih uporabnikov slabo leto dni starega sistema.

  Objavljeno: 30.5.2013 01:00več
 • Nokiin mercedes

  Nokia še vedno išče svoj prostor pod soncem v krasnem novem svetu, kjer si telefonski kolač delita dva operacijska sistema – od katerih noben ne teče na Nokiinih telefonih. Pozornost kupcev poskušajo pritegniti tudi s tehnološko dovršenimi napravami, kot je Lumia 920.

  Objavljeno: 28.5.2013 | Kategorija: Preizkusiveč
 • HP stavi na dotik

  Hewlett-Packardu na področju osebnih računalnikov ne gre ravno vse po načrtih, zato so se odločili za prenovo in popestritev ponudbe. Skoraj vse predstavljene novosti vsebujejo zaslone občutljive na dotik, kar je skoraj prvi pogoj za to, da uporabniki lahko cenijo okolje Windows 8.

  Objavljeno: 27.5.2013 01:00več
 • HP z novimi hibridi Android in Windows

  Po zadržanem začetku in nekaj napačnih korakih (WebOS) se Hewlett Packard zdaj očitno vendarle bolj odločno podaja v svet tablic in hibridnih računalnikov. Nedavno so začeli prodajati 7-palčno tablico Slate 7 z okoljem Android, ki v ZDA stane le 170 dolarjev, zdaj pa so predstavili še precej zmogljivejši in večji model SlateBook x2, ki je zaradi priložene priklopne tipkovnice pravzaprav hibridni računalnik.

  Objavljeno: 17.5.2013 01:00več
 • Windows 8.1 pride v tem poletju

  Microsoft je uradno potrdil to, kar se je neuradno vedelo že dalj časa: projekt Windows Blue bo nosil uradno oznako Windows 8.1. Izdelek bo kupcem na voljo že letos poleti, le leto dni za uradno predstavitvijo Windows 8.

  Objavljeno: 15.5.2013 01:00več
 • Acer stavi na tablice in hibride

  Acer je bil še pred kakim letom zelo skeptičen do tabličnih računalnikov, zdaj pa pripravlja frontalni napad na tekmece s številnimi novimi modeli in na različnih platformah. Na posebnem dogodku v New Yorku so tako prikazali kopico hibridov z operacijskim sistemom Windows 8, najcenejši model z okoljem Android, za povrh v javnost ušla tudi novica o manjši, 8-palčni tablici z Microsoftovim okoljem.

  Objavljeno: 4.5.2013 01:00več
 • Toshibina tablica za poslovneže

  Toshiba je predstavila nov tablični računalnik WT310 z okoljem Windows 8 (platforma Intel), ki je namenjen predvsem poslovni rabi. Tablica ima vgrajen 11,6-palčni zaslon z ločljivostjo 1080p, ob tem pa tudi zmogljivi procesor iz družine Intel Core in pomnilniško enoto SSD. Ob zaslonu, ki ga krmilimo z dotikom prstov, za natančnejše in lažje pisanje prilagajo tudi posebno pisalo.

  Objavljeno: 3.5.2013 01:00več
 • Lenovo vse bolj na dotik

  Lenovo med svoje prenosne računalnike pospešeno vpeljuje zaslone na dotik. Pravkar so predstavili novi osrednji model ThinkPad Edge S431, ki ima kot glavno značilnost prav zaslon s podporo za dotik, kljub temu, da je sicer klasičen prenosnik s 14-palčnim zaslonom.

  Objavljeno: 1.5.2013 01:00več