Teme - Windows 10

 • Windows 10 prihaja 29. julija

  Po informacijah iz sedeža družbe Microsoft, je novi operacijski sistem Windows 10 že praktično nared, odpravljajo le še zadnje napake. .

  Objavljeno: 31.5.2015 01:00več
 • Cortana prihaja na Android in iOS

  Microsoft je v svojem blogu potrdil namero, da namerava digitalno pomočnico Cortana že v kratkem ponuditi tudi na mobilnih napravah z Androidom in iOS. Na ta korak je treba gledati predvsem iz vidika zagotavljanja enotne uporabniške izkušnje čez različne platforme in utrjevanja položaja Cortane med digitalnimi pomočnicami. Različica za Android bo na voljo junija, iOS pa bo podprt kasneje, a še letos.

  Objavljeno: 27.5.2015 01:00več
 • Nadgradnja telefonov na Windows 10 bo šla mimo ponudnikov telefonije

  Sodeč po objavi na Microsoftovem blogu bodo nadgradnjo operacijskega sistema za telefone, Windows 10, potisnili na vse telefone hkrati. To pomeni, da se ne bodo dogovarjali ločeno z vsakim ponudnikom telefonije, kot se to dogaja pri Androidu. Tam se proizvajalci in ponudniki telefonije dogovarjajo, kateri telefoni bodo deležni nadgradnje in kdaj. Microsoft bo torej izbral enako pot, kot jo uporablja Apple za svoje naprave.

  Objavljeno: 18.5.2015 09:00več
 • Piratski Windows 10 bodo označeni

  Terry Myerson, izvršni podpredsednik za operacijske sisteme pri Microsoftu, je v blogu o operacijskem sistemu Windows 10 sprva napovedal brezplačno nadgradnjo za uporabnike s piratsko kopijo sistema. Informacija se je izkazala za netočno. V Redmondu so sedaj izjavo prilagodili in povedali, da bodo Windows 10 na voljo zastonj zgolj za uporabnike licenčnih sistemov, domačim piratom pa kanijo ponuditi popust pri nakupu in jih prepričati v uporabo varnega sistema. Piratski operacijski sistem naj bi bil bolj izpostavljen škodljivi programski kodi, prevaram in zlorabi osebnih podatkov, zato bodo nelegalni Windows 10 označeni z vodnim žigom, ki bo neuke uporabnike opozarjal na njihovo zmoto ter jih skušal usmeriti na pravo pot.

  Objavljeno: 17.5.2015 01:00več
 • Prihaja Microsoftova tabla Surface

  Microsoftova tablica Surface, ki je kupcem na voljo v deset in dvanajst palcev veliki izvedbi, bo letos dobila družbo. Prihaja namreč Sufrace Hub, poslovnim uporabnikom namenjena tabl(ic)a. Povečani varianti tablice Surface Pro, z zaslonom velikosti 55 in 84 palcev, bosta poleg dotika za vnos takisto uporabljali namensko pisalo. Ker sta tabli kot nalašč za skupinsko delo, ne preseneča, da zaslon omogoča kar 100 hkratnih dotikov. Obenem sta vsaki od tabel priloženi dve pisali s samodejnim polnjenjem, par kamer in podpora prenosu NFC. Slednji bo omogočal prenos datotek na tablo z dotikom telefona na zaslonsko površino. Operacijski sistem Windows 10 bo omogočal poganjanje številnih aplikacij, ki jim velikanska površina ne bo delala težav. Cena kolosov ni znana, jasno pa je, da ne bosta poceni.

  Objavljeno: 11.5.2015 05:00več
 • Windows 10 za Raspberry Pi 2

  Microsoft je na konferenci Build poskrbel še za eno manjše presenečenje in v javni preizkus poslal različico operacijskega sistema Windows 10 za mini računalnike Raspberry Pi 2. Gre za različico operacijskega sistema, ki ji Microsoft pravi Windows 10 IoT Insider Preview, namenjeni zlasti za internetne stvari (IoT), kjer želijo igrati vidno vlogo. Poleg računalnikov Raspberry podpirajo tudi druge podobne projekte, kot je MinnowBoard MAX, kmalu pa bodo podprli tudi mini računalnike Arduino.

  Objavljeno: 1.5.2015 01:00več
 • Priprava na Windows 10

  Microsoft je na tradicionalni konferenci Bulid, namenjeni razvijalcem, razkril niz zanimivih novosti, večina pa jih je tako ali drugače povezana s prihajajočim operacijskim sistemom Windows 10.

  Objavljeno: 30.4.2015 01:00več
 • Microsoft Surface 3

  Microsoft je predstavil nov tablični računalnik z imenom Surface 3, ki predstavlja manjšo in morda elegantnejšo različico dosedanjega modela Surface Pro 3. V primerjavi slednjim ima Surface 3 manjši, 10,8-palčni zaslon (Pro model ima 12-palčnega) in je posledično zato v celoti manjši in lažji.

  Objavljeno: 1.4.2015 01:00več
 • Microsoftov Spartan na voljo za preizkus

  Microsoft je v najnovejšo posodobitev predogleda Windows 10 vključil tudi povsem nov spletni brskalnik Spartan. Kot je znano, nov brskalnik temelji na povsem novih temeljih in je po Microsoftovih besedah pripravljen za spletno izkušnjo v dobi mobilnih naprav.

  Objavljeno: 31.3.2015 01:00več
 • Windows na Androidnih telefonih

  Microsoft v sodelovanju s kitajskim proizvajalcem telefonov Xiaomi razvija Windows 10 ROM, ki ga bodo naložili na sicer Androidne telefone Mi4. Dotična objava je na predstavitvi desetih Oken sprožila ugibanja o prestopu Kitajcev v konkurenčni tabor. Vzhodnjaki so namigovanja takoj ovrgli in razkrili, da gre za povsem drugo stvar. Microsoft želi uporabnikom operacijskega sistema Android na Kitajskem, kjer nimajo dostopa do tržnice Google Play, ponuditi alternativo v obliki popolnoma delujočih Windows 10 za telefone z vsemi Microsoftovimi storitvami vred. ROM bo kmalu na voljo sleherniku, objavili ga bodo na forumu MIUI.

  Objavljeno: 20.3.2015 05:00več