Teme - Windows 10

 • Windows 10 za Raspberry Pi 2

  Microsoft je na konferenci Build poskrbel še za eno manjše presenečenje in v javni preizkus poslal različico operacijskega sistema Windows 10 za mini računalnike Raspberry Pi 2. Gre za različico operacijskega sistema, ki ji Microsoft pravi Windows 10 IoT Insider Preview, namenjeni zlasti za internetne stvari (IoT), kjer želijo igrati vidno vlogo. Poleg računalnikov Raspberry podpirajo tudi druge podobne projekte, kot je MinnowBoard MAX, kmalu pa bodo podprli tudi mini računalnike Arduino.

  Objavljeno: 1.5.2015 01:00več
 • Priprava na Windows 10

  Microsoft je na tradicionalni konferenci Bulid, namenjeni razvijalcem, razkril niz zanimivih novosti, večina pa jih je tako ali drugače povezana s prihajajočim operacijskim sistemom Windows 10.

  Objavljeno: 30.4.2015 01:00več
 • Microsoft Surface 3

  Microsoft je predstavil nov tablični računalnik z imenom Surface 3, ki predstavlja manjšo in morda elegantnejšo različico dosedanjega modela Surface Pro 3. V primerjavi slednjim ima Surface 3 manjši, 10,8-palčni zaslon (Pro model ima 12-palčnega) in je posledično zato v celoti manjši in lažji.

  Objavljeno: 1.4.2015 01:00več
 • Microsoftov Spartan na voljo za preizkus

  Microsoft je v najnovejšo posodobitev predogleda Windows 10 vključil tudi povsem nov spletni brskalnik Spartan. Kot je znano, nov brskalnik temelji na povsem novih temeljih in je po Microsoftovih besedah pripravljen za spletno izkušnjo v dobi mobilnih naprav.

  Objavljeno: 31.3.2015 01:00več
 • Windows na Androidnih telefonih

  Microsoft v sodelovanju s kitajskim proizvajalcem telefonov Xiaomi razvija Windows 10 ROM, ki ga bodo naložili na sicer Androidne telefone Mi4. Dotična objava je na predstavitvi desetih Oken sprožila ugibanja o prestopu Kitajcev v konkurenčni tabor. Vzhodnjaki so namigovanja takoj ovrgli in razkrili, da gre za povsem drugo stvar. Microsoft želi uporabnikom operacijskega sistema Android na Kitajskem, kjer nimajo dostopa do tržnice Google Play, ponuditi alternativo v obliki popolnoma delujočih Windows 10 za telefone z vsemi Microsoftovimi storitvami vred. ROM bo kmalu na voljo sleherniku, objavili ga bodo na forumu MIUI.

  Objavljeno: 20.3.2015 05:00več
 • Uradni Windows 10 torrent

  Operacijski sistem Windows 10, ki ga bodo pri Microsoftu ponudili v 190-ih državah in 111-ih jezikih letos poleti, bo poleg običajne prijave v sistem podpiral preverjanje pristnosti uporabnika s pomočjo tako prstnih odtisov kot tudi šarenice. Nova različica sistema bo uporabnikom Windows 7 in 8 na voljo kot brezplačna nadgradnja (bojda celo v primeru sumljivih in nepreverjenih licenc), zato v Redmondu pričakujejo še večjo obremenitev namenske infrastrukture kot doslej. Da bi strežnike vsaj malo razbremenili, bodo v sistem vgradili P2P posodabljanje. Potrebne bite bodo uporabniki lahko prejeli od drugih računalnikov znotraj lokalnega omrežja ali od prijateljev z interneta. Če se bo dotični način distribucije izkazal, bodo v Redmondu tovrstno posodabljanje uporabili tudi drugje, na primer v prodajalni Windows Store.

  Objavljeno: 18.3.2015 09:00več
 • Predogled Office za Windows 10

  Microsoft je izpolnil obljubo zastavljeno ob nedavni predstavitvi operacijskega sistema Windows 10 in je v javni predogled dal pisarniško zbirko, ki jo bodo prilagali operacijskemu sistemu. Office for Windows 10 prinaša dolgo pričakovano optimizacijo za delovanje na zaslonih na dotik, obenem pa je prvi primer tako imenovanih univerzalnih aplikacij, ki brez modifikacij delujejo na osebnih računalnikih, tablicah in telefonih.

  Objavljeno: 5.2.2015 01:00več
 • Microsoft naj bi za Windows 10 pripravljal novi brskalnik

  Po pisanju spletne strani ZDNet naj bi pri Microsoftu pripravljali nov brskalnik, ki naj bi v prihajajočih Windows 10 popolnoma nadomestil Internet Explorer – trenutno naj bi nosil kodno ime Spartan. Novi brskalnik naj bi bil na videz in po delovanju podoben Googlove Chrome in Mozilla Firefox, dobil naj bi tudi možnost dodatkov, jedro pa naj bi ostalo enako. Tako bo v uporabi ostal pogon Chakra za JavaScript in pogon Trident za prikaz spletnih strani – večina konkurentov uporablja pogon WebKit.

  Objavljeno: 29.12.2014 15:00več
 • Cortana za Windows 10

  Pri Microsoftu bodo imeli konec januarja dogodek, kjer naj bi predstavili več novosti prihajajočega operacijskega sistema Windows 10 (nekaj smo o njem sicer že pisali). Pri spletni strani WinBeta pa so očitno že prišli do neobjavljene različice prihajajočega sistema, v katero je že vgrajena digitalna pomočnica Cortana, sicer znana iz mobilnega operacijskega sistema Windows Phone.

  Objavljeno: 7.12.2014 15:00več
 • Microsoft bo telefone Lumia spravil na Windows 10

  Microsoft je prek Twitterja oznanil, da bodo pri vseh telefonih Lumia z operacijskim sistemom Windows Phone 8 poskrbeli za nadgradnjo na Windows 10. Podrobnosti o telefonski izvedbi prihajajočega operacijskega sistema za praktično vse tipe naprav (računalniki, tablice in telefoni) so sicer še zavite v meglo, o njih namerava Microsoft spregovoriti šele po novem letu.

  Objavljeno: 17.11.2014 01:00več
ph