Teme - Windows 10

 • Microsoft bo telefone Lumia spravil na Windows 10

  Microsoft je prek Twitterja oznanil, da bodo pri vseh telefonih Lumia z operacijskim sistemom Windows Phone 8 poskrbeli za nadgradnjo na Windows 10. Podrobnosti o telefonski izvedbi prihajajočega operacijskega sistema za praktično vse tipe naprav (računalniki, tablice in telefoni) so sicer še zavite v meglo, o njih namerava Microsoft spregovoriti šele po novem letu.

  Objavljeno: 17.11.2014 01:00več
 • Nazaj v prihodnost

  Microsoft skuša z novo različico operacijskega sistema nadoknaditi zamujeno z okoljem Windows 8. V dobi mobilnih naprav potrebuje močnejše orodje, ki bo poenotilo vse dosedanje platforme in obenem vlilo nov up namiznim računalnikom in prenosnikom. Tehnični predogled, ki smo ga preizkusili, je namenjen predvsem uporabnikom zadnjih. Četudi naj bi končna različica izšla šele poleti, trenutna koda ne razočara. Prav nasprotno, morda bomo priča najboljši različici Oken doslej.

  Objavljeno: 28.10.2014 | Kategorija: Dosjeveč
 • Uporaba Windows 10 lahko Microsoftu razkriva preveč

  Tehnični predogled Windows 10 je že mogoče povsem legalno dobiti na internetu, a se s tem početjem izpostavljate podrobnejšemu ogledu, kot si verjetno predstavljajte. Microsoft sme spremljati praktično vse, kar gledate in pišete po računalniku.

  Objavljeno: 6.10.2014 05:00več
 • Window 10 Technical Preview

  Microsoft je le dan po predstavitvi prihajajočega sistema Windows 10 izdal javno dosegljivo preizkusno različico, imenovano Technical Preview. Različica je dosegljiva za vse, ki se pred tem prijavijo v njihov Windows Insider Program, na voljo je kot program, s katerim nadgradimo obstoječo namestitev (od Windows Viste dalje), lahko pa prenesemo tudi datoteko .iso. Pri Microsoftu opozarjajo, da gre za razvojno različico, ki so bo do uradnega izida (ta bo sredi prihodnjega leta) še močno spreminjala. Opozarjajo, da je predogled namenjen le strokovnjakom, oziroma, kot sami pravijo, tisti, ki mislijo, da je BIOS novo ekološko gorivo, se naj preizkusni različici izognejo.

  Objavljeno: 2.10.2014 15:00več