Teme - Windows 10

 • Uradni Windows 10 torrent

  Operacijski sistem Windows 10, ki ga bodo pri Microsoftu ponudili v 190-ih državah in 111-ih jezikih letos poleti, bo poleg običajne prijave v sistem podpiral preverjanje pristnosti uporabnika s pomočjo tako prstnih odtisov kot tudi šarenice. Nova različica sistema bo uporabnikom Windows 7 in 8 na voljo kot brezplačna nadgradnja (bojda celo v primeru sumljivih in nepreverjenih licenc), zato v Redmondu pričakujejo še večjo obremenitev namenske infrastrukture kot doslej. Da bi strežnike vsaj malo razbremenili, bodo v sistem vgradili P2P posodabljanje. Potrebne bite bodo uporabniki lahko prejeli od drugih računalnikov znotraj lokalnega omrežja ali od prijateljev z interneta. Če se bo dotični način distribucije izkazal, bodo v Redmondu tovrstno posodabljanje uporabili tudi drugje, na primer v prodajalni Windows Store.

  Objavljeno: 18.3.2015 09:00več
 • Predogled Office za Windows 10

  Microsoft je izpolnil obljubo zastavljeno ob nedavni predstavitvi operacijskega sistema Windows 10 in je v javni predogled dal pisarniško zbirko, ki jo bodo prilagali operacijskemu sistemu. Office for Windows 10 prinaša dolgo pričakovano optimizacijo za delovanje na zaslonih na dotik, obenem pa je prvi primer tako imenovanih univerzalnih aplikacij, ki brez modifikacij delujejo na osebnih računalnikih, tablicah in telefonih.

  Objavljeno: 5.2.2015 01:00več
 • Microsoft naj bi za Windows 10 pripravljal novi brskalnik

  Po pisanju spletne strani ZDNet naj bi pri Microsoftu pripravljali nov brskalnik, ki naj bi v prihajajočih Windows 10 popolnoma nadomestil Internet Explorer – trenutno naj bi nosil kodno ime Spartan. Novi brskalnik naj bi bil na videz in po delovanju podoben Googlove Chrome in Mozilla Firefox, dobil naj bi tudi možnost dodatkov, jedro pa naj bi ostalo enako. Tako bo v uporabi ostal pogon Chakra za JavaScript in pogon Trident za prikaz spletnih strani – večina konkurentov uporablja pogon WebKit.

  Objavljeno: 29.12.2014 15:00več
 • Cortana za Windows 10

  Pri Microsoftu bodo imeli konec januarja dogodek, kjer naj bi predstavili več novosti prihajajočega operacijskega sistema Windows 10 (nekaj smo o njem sicer že pisali). Pri spletni strani WinBeta pa so očitno že prišli do neobjavljene različice prihajajočega sistema, v katero je že vgrajena digitalna pomočnica Cortana, sicer znana iz mobilnega operacijskega sistema Windows Phone.

  Objavljeno: 7.12.2014 15:00več
 • Microsoft bo telefone Lumia spravil na Windows 10

  Microsoft je prek Twitterja oznanil, da bodo pri vseh telefonih Lumia z operacijskim sistemom Windows Phone 8 poskrbeli za nadgradnjo na Windows 10. Podrobnosti o telefonski izvedbi prihajajočega operacijskega sistema za praktično vse tipe naprav (računalniki, tablice in telefoni) so sicer še zavite v meglo, o njih namerava Microsoft spregovoriti šele po novem letu.

  Objavljeno: 17.11.2014 01:00več
 • Nazaj v prihodnost

  Microsoft skuša z novo različico operacijskega sistema nadoknaditi zamujeno z okoljem Windows 8. V dobi mobilnih naprav potrebuje močnejše orodje, ki bo poenotilo vse dosedanje platforme in obenem vlilo nov up namiznim računalnikom in prenosnikom. Tehnični predogled, ki smo ga preizkusili, je namenjen predvsem uporabnikom zadnjih. Četudi naj bi končna različica izšla šele poleti, trenutna koda ne razočara. Prav nasprotno, morda bomo priča najboljši različici Oken doslej.

  Objavljeno: 28.10.2014 | Kategorija: Dosjeveč
 • Uporaba Windows 10 lahko Microsoftu razkriva preveč

  Tehnični predogled Windows 10 je že mogoče povsem legalno dobiti na internetu, a se s tem početjem izpostavljate podrobnejšemu ogledu, kot si verjetno predstavljajte. Microsoft sme spremljati praktično vse, kar gledate in pišete po računalniku.

  Objavljeno: 6.10.2014 05:00več
 • Window 10 Technical Preview

  Microsoft je le dan po predstavitvi prihajajočega sistema Windows 10 izdal javno dosegljivo preizkusno različico, imenovano Technical Preview. Različica je dosegljiva za vse, ki se pred tem prijavijo v njihov Windows Insider Program, na voljo je kot program, s katerim nadgradimo obstoječo namestitev (od Windows Viste dalje), lahko pa prenesemo tudi datoteko .iso. Pri Microsoftu opozarjajo, da gre za razvojno različico, ki so bo do uradnega izida (ta bo sredi prihodnjega leta) še močno spreminjala. Opozarjajo, da je predogled namenjen le strokovnjakom, oziroma, kot sami pravijo, tisti, ki mislijo, da je BIOS novo ekološko gorivo, se naj preizkusni različici izognejo.

  Objavljeno: 2.10.2014 15:00več