Teme - vdor

 • Kompromitiranih skoraj 6.000 spletnih trgovin

  Nizozemski raziskovalec Willem de Groot je razkril analizo, v kateri navaja skoraj 6.000 naslovov spletnih trgovin, kamor so hackerji prikrito namestili zlonamerno kodo, lahko bi temu rekli programske ekvivalente posnemovalcev kreditnih kartic, s katerimi kriminalci kradejo podatke na bankomatih.

  Objavljeno: 14.10.2016več
 • Hekerski napad skorajda uničil TV5Monde

  Lanskega 8. aprila je francoska televizijska hiša TV5Monde svojim kanalom ravno dodala novega, kar bi moral biti razlog za proslavljanje. Toda v samo nekaj urah je bila hiša le korak pred uničenjem, milijonske posledice pa čuti še danes. Angel smrti je prispel po internetni povezavi, in sicer jih je prizadel zelo destruktiven hekerski napad.

  Objavljeno: 11.10.2016 05:00več
 • Pentagon naročil teroristične posnetke, ki razkrijejo lokacijo predvajanja

  Znano britansko podjetje Bell Pottinger, ki se ukvarja z javnim mnenjem in trženjem, je za ameriško vojsko več let pripravljalo posebej obdelane teroristične videoposnetke, ki so ob predvajanju Pentagonu posredovali IP-naslov računalnika. Ameriška vojska je zgoščenke s temi posnetki puščala na prizoriščih racij v Iraku, potem pa so opazovali, s katerih računalnikov na svetu so se ti CD-ji predvajali.

  Objavljeno: 5.10.2016 05:00več
 • Vdor v zaklenjen Windows prek USB-ja v 13 sekundah

  Glavni varnostni inženir pri podjetju R5 Industries Rob Fuller je pokazal, kako je mogoče s 50 dolarjev vredno napravo v vsega pol minute dobiti prijavne podatke z zaklenjenega računalnika z Windows ali Mac OS X.

  Objavljeno: 9.9.2016 05:00več
 • Nemški Leoni zaradi spletne prevare ob 40 milijonov

  Spletne prevare in izsiljevanja redno nabirajo manjše zneske, ki se skupno sicer seštejejo v precej visoke zneske, a redko od ene same žrtve prevaranti iztisnejo 40 milijonov evrov. To se je zgodilo nürnberškemu podjetju Leoni, ki je največji evropski proizvajalec kablov, vodnikov in napeljave za avtomobilsko industrijo.

  Objavljeno: 1.9.2016 09:00več
 • Hekerji osmešili NSA

  Vsemogočna NSA, ki prisluškuje vsemu in vsakomur – tako se interno pohvalijo tudi sami – je bila tarča hudega hekerskega napada, ki v internet naplavil dobrih 300 MB kode orodij za vohunjenje, ki jih uporablja NSA. Neznani napadalci, ki se predstavljajo kot The Shadow Brokers, so na internet poslali datoteko z ukradenim materialom, ki dokazuje vdor v Equation Group. To pa je hekerska enota, ki je del NSA.

  Objavljeno: 18.8.2016 05:00več
 • V temnem internetu naprodaj osebni podatki naročnikov O2

  V temnem delu interneta so se pojavili oglasi, v katerih se prodajajo osebni podatki uporabnikov britanskega operaterja O2. BBC jih je nekaj tudi kupil in potrdil, da gre za avtentične podatke. O2 zanika vdor in opozarja, da gre za podatke iz tri leta starega vdora v neko drugo stran.

  Objavljeno: 27.7.2016 05:00več
 • Nov domiseln način širjenja trojanskih konjev

  Raziskovalci iz Kaspersky Laba poročajo o novem domiselnem načinu za širjenje trojanskih konjev, ki so ga v zadnjih mesecih uporabljali pisci zlonamernega programa Lurk. Za lažji dostop do tarčnih računalnikov so ga skrili kar v legitimno programsko opremo za oddaljen nadzor računalnika.

  Objavljeno: 20.7.2016 10:30več
 • Veriga Wendy’s odkrila viruse na tisoč plačilnih terminalih

  Ameriška veriga restavracija Wendy’s je bila žrtev velikega hekerskega vdora, za katerega se je izkazalo, da je precej večji od prvotnih predvidevanj. Ob majskem odkritju vdora so govorili o napadu na manj kot 300 izmed 5144 franšiznih poslovalnic, danes pa je potrjenih lokacij 1025. Napadalci so pridobili osebne in bančne podatke strank.

  Objavljeno: 9.7.2016 05:00več
 • FBI za vdor v iPhone 5C plačal vsaj milijon dolarjev

  Ranljivosti in odklepanje zašifriranih telefonov niso poceni, ugotavlja tudi FBI. Za dostop do podatkov na iPhonu 5C, ki je ostal za ubitim teroristom v decembrskem napadu v San Bernardinu, so zunanjemu izvajalcu po besedah FBI-jevega direktorja plačali vsaj milijon dolarjev. In izvedeli nič novega.

  Objavljeno: 23.4.2016 11:00več