Teme - vdor

 • Vdor v HBO zaradi Igre prestolov

  Še pred včerajšnjim predvajanjem tretjega dela aktualne sezone Igre prestolov je na spletu završalo, saj so se pojavile informacije, da so neznanci vdrli v HBO in odtujili za 1,5 TB različnega materiala in podatkov. Kmalu zatem je HBO informacijo potrdil, med ukradenim pa naj bi bili tudi scenariji za prihajajoče epizode Igre prestolov.

  Objavljeno: 1.8.2017 09:00več
 • V treh minutah ukradli za sedem milijonov dolarjev kriptovalute

  Za izdajo aplikacij pisci danes sredstva pogosto zbirajo s tako imenovanimi javnimi ponudbami žetonov (ICO, initial coin offering).  V zameno za delež v aplikaciji investitorji vložijo kriptovaluto ether (iz projekta ethereum), podobno kot pri javni ponudbi delnic vlagajo denar v zameno za delnice v podjetju. Metoda je sila uspešna, saj večina hitro zbere več deset ali sto tisoč dolarjev.

  Objavljeno: 18.7.2017 16:00več
 • Hekerski napadi na ameriške jedrske elektrarne

  Od maja hekerji napadajo ameriške jedrske elektrarne, drugo elektroenergetsko infrastrukturo in tovarne. To sta v izrednem poročilu zapisala Oddelek za domovinsko varnost (DHS) in Zvezni preiskovalni urad (FBI). Napade so označili kot rumeni alarm, ker je druga najvišja stopnja ogroženosti zaradi posamezne grožnje.

  Objavljeno: 9.7.2017 12:00več
 • Na internetu dostopni podatki 200 milijonov Američanov

  Na internetu se je za nekaj časa znašla baza, ki je vsebovala osebne podatke več kot 198 milijonov ameriških volivcev. To je skoraj 80 odstotkov vseh volilnih upravičencev v ZDA. V bazi so bili zbrani najrazličnejši osebni podatki, od datuma rojstva in prebivališča, do še bolj osebnih, kot so članstvo v politični stranki, narodnost, verska opredeljenost itd.

  Objavljeno: 20.6.2017 08:00več
 • Univerzalni prstni odtisi lahko odklepajo telefone

  Raziskovalci so pokazali, da lahko ustvarijo umetne prstne odtise, ki vsebujejo veliko najpogostejših karakteristik, ki jih imajo ljudje na prstih. S takimi univerzalnimi prstnimi odtisi lahko odklenejo do 65 odstotkov pametnih telefonov, predvidevajo.

  Objavljeno: 14.4.2017 09:00več
 • Kraja gesel s tipali v telefonih

  Raziskovalci univerze v Newcastlu so dokazali, da lahko spretno napisana zlonamerna koda, dovolj je menda že koda v Javascriptu na spletni strani, prestreže in dekodira vnos varnostnih gesel PIN zgolj z analizo podatkov, ki ji telefoni zbirajo s tipali, kot je na primer elektronski žiroskop.

  Objavljeno: 14.4.2017 01:00več
 • V pametni televizor lahko vdremo tudi po zraku

  Švicarji so pokazali, kako je mogoče več kot 90 odstotkov pametnih televizorjev okužiti kar na daljavo, ne da bi vanje sploh vstavili okužen USB-ključ ali obiskali zlonamerno spletno stran. Okužbo lahko izvedemo z navadnim prizemnim digitalnim signalom (DVB-T), ki se oddaja tudi pri nas.

  Objavljeno: 2.4.2017 12:00več
 • Wikileaks objavil tisoče dokumentov o orodjih za računalniško prisluškovanje

  Wikileaks je objavil največjo množico tajnih dokumentov organizacije CIA, ki natančno prikazujejo in opisujejo orodja in postopke za računalniške vdore, prestrezanje podatkov in prisluškovanje.

  Objavljeno: 8.3.2017 05:00več
 • Yahooju ukradli milijardo osebnih podatkov

  Yahoo je spet v veliki godlji, saj so javnosti razkrili nov vdor, ki se je na lestvici največjih zlahka zavrtel na prvo mesto. Leta 2013 so jim neznani hekerji vdrli v sistem in ukradli osebne podatke milijarde uporabnikov, so sporočili iz Yahooja. Ta napad ni povezan z nedavno razkritim napadom iz leta 2014, ko je bilo prizadetih pol milijarde uporabnikov. Yahoo sicer pravi, da je napada izvedla ista hekerska skupina z državno pomočjo, sicer pa gre za dva popolnoma ločena varnostna incidenta.

  Objavljeno: 15.12.2016 07:00več
 • Hekerski napadi na bančni sistem čedalje pogostejši

  Organizacija SWIFT, ki upravlja največji sistem za izvajanje transakcij med finančnimi ustanovami na svetu, je opozorila, da so hekerski napadi na njene članice čedalje pogostejši. Filmski napad se je zgodil februarja, ko so hekerji bangladeški centralni banke ukradli 81 milijonov dolarjev z računa pri newyorški centralni banki. Toda to ni bil edini niti zadnji napad, opozarja SWIFT.

  Objavljeno: 14.12.2016 05:00več