Teme - spletna storitev

 • HDR osvaja video področje

  Videti je, da bo tehnika HDR (High Dynamic Range; Visoko dinamično območje) postala ena najodmevnejših novosti na področju predvajanje video in filmskih posnetkov v letu 2016. Na sejmu CES so podporo za tehnologijo najavili praktično vsi: filmski studii, proizvajalci televizorjev, pa tudi ponudniki spletnih storitev.

  Objavljeno: 11.1.2016 01:00več
 • Ali se obeta zamenjava vodstva Yahooja?

  Preporod družbe Yahoo pod taktirko karizmatične Marisse Mayer ne gre po načrtih. Vse več velikih delničarjev poziva upravni odbor, da zamenja vodstvo in taktiko sanacije družbe, ki kljub številnim ukrepom še naprej izgublja položaj na trgu, predvsem pa vrednost na borzi.

  Objavljeno: 17.12.2015 01:00več
 • Rdio se poslavlja

  Poslavlja se še ena izmed priljubljenih brezplačnih spletnih storitev, ki ni našla pravega poslovnega modela. Rdio, tudi v naših krajih priljubljena storitev za pretočno poslušanje glasbe, bo svoje strežnike dokončno ugasnila 22. decembra.

  Objavljeno: 17.12.2015 01:00več
 • Prometne informacije v Google Maps tudi v Sloveniji?

  Spletni zemljevid Google Maps že lep čas nudi sveže informacije o pretočnosti in morebitnih zastojih v prometu v številnih državah sveta. A Slovenija doslej ni bila med njimi, kot smo pisali v aktualni številki Monitorja. Vse kaže, pa da se bodo stvari pri nas kmalu spremenile. Morda (malce hitreje) ravno zato, ker smo ob pripravi članka odgovorne zasuli z množico vprašanj in dosežki konkurence (Bing Maps, Here Maps, TomTom).

  Objavljeno: 22.11.2015 01:00več
 • IBM napoveduje nakupovalne uspešnice

  IBM je tik pred začetkom prednovoletne nakupovalne sezone predstavil storitev Watson Trend, ki s pomočjo umetne inteligence napoveduje največje prodajne uspešnice v posameznih skupinah izdelkov. V ozadju je IBM-ov priznani sistem za umetno inteligenco Watson, ki ugotovitve temelji na stalnem prebiranju menda več kot 10.00 različnih virov, med katerimi so pogovori v družabnih omrežjih, forumih, komentarji, ocene v medijih in testi.

  Objavljeno: 19.11.2015 01:00več
 • Uber tudi v Zagrebu

  Zagreb je naslednja evropska prestolnica, v kateri so na voljo storitve posredovanja prevozov podjetja Uber. Spletna storitev in mobilna aplikacija, ki povezuje prostovoljne voznike in potnike, omogoča prevoze, ki so tipično precej cenejši od primerljivih storitev taksi služb, zato so v domala vseh mestih, kjer so prisotni, povzročili veliko diskusij in negodovanja. Toda na koncu so se povsod obstali in večinoma so zgodba o uspehu za neposredno vpletene.

  Objavljeno: 23.10.2015 01:00več
 • Project Sansar – naslednja generacija Second Life v svetu VR

  Podjetje Linden Labs, znano po spletni storitvi in navideznem svetu avatarjev Second Life, pripravlja povsem novo ogrodje navideznega sveta, ki bo med drugim podpiralo uporabo prikazovalnikov VR. Trenutno ime projekta je Project Sansar, cilj pa je zgraditi temllje, ki bo orodja navidezne resničnosti pripeljalo še širšim množicam, kot doslej.

  Objavljeno: 13.9.2015 01:00več
 • Napad na zmenke

  Hekerji so v zadnjem času za tarče vzeli spletne storitve, ki pomagajo in posredujejo pri zmenkih. Najbolj odmeven je napad na kanadski portal Ashley Madison, kjer so se napadalci polastili osebnih podatkov več kot 37 milijonov sicer anonimnih članov.

  Objavljeno: 21.7.2015 01:00več
 • Prva spletna banka z dostopom prek prstnega odtisa

  Banka UniCredit je prva v Sloveniji, ki uvaja prijavo v spletno in mobilno banko na bolj varen in enostavnejši način, s pomočjo prstnega odtisa. Storitev bo zaenkrat na voljo za izbrane modele telefonov Apple (iPhone 5S, iPhone 6, iPhone 6 Plus) in Samsung (Samsung Galaxy S5, S6 in Note4).

  Objavljeno: 24.6.2015 01:00več
 • Windows XP kmalu ne bo več dovolj

  Pri Abanki so objavili sporočilo za svoje uporabnike, v katerem opozarjajo, da bo v kratkem opuščena podpora za operacijske sisteme, starejše od Windows XP SP3. Načrtujejo namreč menjavo strežniškega certifikata, ki se sicer izteče v marcu 2015, novi pa uporablja šifriranje SHA-2. Zanj so Windows XP dobili podporo šele v paketu popravkov Service Pack 3, zato v starejših različicah Windows XP ne bo več mogoče dostopati do abančnega sistema elektronskega bančništva.

  Objavljeno: 23.2.2015 10:00več