Teme - Sony

 • Android po okusu NSA

  Ameriška varnostna agencija NSA je z nadzornim programom PRISM dvignila precej prahu, zato zanikanja vpletenih niso presenečenje. Google je šel celo tako daleč, da je od sodišča zahteval dovoljenje za razkritje vseh vladnih zahtev, s čimer se je želel oprati krivde. Kljub trudu spletni velikan še zdaleč ni nedolžen. V javnost je pricurljala informacija o sodelovanju agencije pri razvoju mobilnega operacijskega sistema Android. Novico so pri Googlu potrdili, a brez dodatnega komentarja.

  Objavljeno: 11.7.2013 18:00več
 • Najboljši kompaktni fotoaparat?

  Julija prihaja v trgovine naslednik enega boljših kompaktnih fotoaparatov, Sony RX100 II. Gre za zmogljiv kompakten fotoaparat, ki nadgradi bistvo predhodnika in ponudi še boljše razmerje med majhnim ohišjem, odličnim objektivom in zmogljivim tipalom. Dodatnih sto dolarjev glede na ceno, po kateri se prodaja prva inačica aparata, nam bo kupilo novi Exmor R CMOS senzor (20 MP), ki zaradi drugačne arhitekture zajame precej več svetlobe kot klasično tipalo, brezžično in NFC povezljivost ter premičen, tri palce velik LCD zaslon, ki napravo resda malce odebeli, a celokupno gledano doprinese k priročnosti fotoaparata. Objektiv Carl Zeiss še vedno pokriva goriščnice od 28 do 100 mm, medtem ko je razpon ISO od 100 do 12800 (programsko do 25600). Priporočena cena aparata bo 750 ameriških dolarjev.

  Objavljeno: 27.6.2013 10:00več
 • Pametna ura 2

  Sony je predstavil tretjo pametno uro. SmartWatch 2 je predstavnica nove generacije pametnih ur. Ima večji zaslon (1,6 palca) in višjo ločljivost od predhodnice (220 × 176). Naprava v privlačnem ohišju je združljiva s pametnimi telefoni z operacijskim sistemom Android 4.0 in več. V navezi s telefonom prikazuje opozorila, opozarja na klice, sporočila in elektronsko pošto. Po novem sodeluje tudi v družabnih omrežjih in podpira telovadno programsko opremo. V sodelovanju s pripadajočo programsko opremo omogoča še oddaljeno fotografiranje, nadomesti daljinski upravljalnik pri predstavitvah in nadzoruje predvajanje glasbe. Baterija zdrži štiri dni običajne rabe.

  Objavljeno: 27.6.2013 05:00več
 • Japonski velikan

  Iz Japonske prihaja novi križanec. Sony Xperia Z Ultra se z velikostjo, večji je od Samsungovega modela Mega, sicer že precej nagiba k tablicam, a se mu vseeno vidi, da gre za izpeljanko elegantnega telefona Xperia Z. Ultra je najtanjši mešanec med tablico in telefonom na svetu (6,5 mm). Kot manjši bratec je telefon Xperia Z Ultra odporen na vodo (1,5 m, 30 minut, brez nadležnega pokrova vhoda za slušalke), po vzoru Samsungovega prvaka Galaxy Note pa sprejema z roko ustvarjene beležke po zaslonu, ki so tokrat lahko napisane tudi z običajnim (kemičnim) svinčnikom.

  Objavljeno: 26.6.2013 07:00več
 • Sony in Microsoft razkrivata konzole in cene

  Microsoft in Sony sta na sejmu E3 razkrila še zadnje tančice nove generacije igralnih konzol Xbox One in PlayStation 4. Kot je že znano, sta oba proizvajalca dobršen del informacij o prihajajočih igralnih napravah razkrila že pred nekaj tedni, na namenskih konferencah, s čimer so želeli osredotočiti javnost le na svoje izdelke. Sejem E3, kjer so proizvajalci v preteklosti predstavljali nove izdelke, je zato ostal le priložnost za dopolnitev informacij o konzolah.

  Objavljeno: 12.6.2013 01:00več
 • Japonski hibridi

  Sony je predstavil trojico hibridnih prenosnikov z Windows 8 in procesorjem Intel Haswell. Gre za naprave Vaio Duo 13, Pro 13 in Pro 11.

  Objavljeno: 6.6.2013 05:00več
 • Svetilnik

  Sonyjev zadnji veliki met je bil njihov osrednji model Xperia Z, podrejeni so mu bili tudi vsi oglasi te blagovne znamke. Japonci pa niso mogli iz svoje kože in skušajo še vedno zapolniti vse možne segmente trga in eden od poizkusov v to smer je Xperia SP.

  Objavljeno: 28.5.2013 | Kategorija: Preizkusiveč
 • Najmanjši fotoaparat z največjo povečavo

  Sony je predstavil fotoaparat Cybershot HX50V, za katerega trdi, da je najmanjša in najlažja naprava s tridesetkratno povečavo na svetu. Malčka so opremili s precej naprednimi zmožnostmi, med katerimi najdemo tudi brezžično povezavo, ki omogoča oddaljeni nadzor fotoaparata in pošiljanje fotografij na računalnik ali izbrano mobilno napravo (s pomočjo aplikacije Play Memories).

  Objavljeno: 25.4.2013 10:00več
 • Inovator svojega časa

  Sony je nekoč veljal za največjega inovatorja v industriji. Podjetje, ki se je zadnje čase zanašalo zgolj na dobro prepoznavno blagovno znamko, je v zadnjem desetletju povozila konkurenca. Vendar se Japonci ne dajo tako zlahka.

  Objavljeno: 23.4.2013 | Kategorija: Vklopveč
 • Sony verjame v 4K za množice

  Sony je na sejmu NAB v Las Vegasu presenetil javnost in predstavil cel kup novosti s področja video tehnologije Ultra HD (4K). Kdor misli, da bodo izdelki s tovrstno tehnologijo sprva pregrešno dragi, se nekoliko moti. Prvi televizorji z velikimi diagonalami in ultra visoko ločljivostjo resda stanejo okoli 25.000 dolarjev (84 placev), toda Sony namerava to hitro in drastično spremeniti.

  Objavljeno: 9.4.2013 01:00več