Teme - Sony

 • Norse: v Sony vdrla nezadovoljna odpuščena

  Največji vdor te zime, ko so neznanci pridobili dostop do strežnikov Sony Pictures in odnesli več terabajtov poslovnih skrivnosti in osebne podatke zaposlenih, utegne imeti precej dolgočasno genezo. Strokovnjaki za IT-varnost iz podjetja Norse trdijo, da spektakularna teorija o vdoru Severne Koreje zaradi filma Intervju, ki jo tako vneto zagovarjajo v ZDA, enostavno ni pravilna. Najnovejši dokazi naj bi obremenjevali šesterico, v kateri je delovala tudi nekdanja zaposlena.

  Objavljeno: 31.12.2014 05:00več
 • Sporni Intervju podira rekorde

  Film o atentatu na vrhovnega vodjo Severne Koreje Kim Jong-una, The Interview, ki je najprej zanetil vdor v omrežje podjetja Sony ter nato povračilni napad na korejske internetne povezave, je na voljo za ogled. Po nemalo težavah, običajna distribucija zaradi strahu pred korejskim maščevanjem ni prišla v poštev, se film vrti v izbranih, butičnih kinematografih, Američanom pa je na voljo tudi na servisih Youtube, Google Play in Xbox Video. Kino predstave v ZDA so razprodane, takisto se je enormno povečal obisk in promet omenjenih pretočnih servisov.

  Objavljeno: 28.12.2014 08:00več
 • Napad na Xbox in Playstation

  Božiček je letos pod smrekico marsikomu nastavil škatlo z igralno konzolo. Žal je nasmeh z obdarovančevega obraza izginil takoj, ko je svežo pridobitev priklopil na elektriko in pognal. Zaradi nedosegljivosti tako omrežja Xbox Live (Microsoft) kot Playstation Network (Sony), je konzola ostala nema in od igranja ni bilo nič. Kmalu je postalo jasno, da (pre)velika gneča na žicah obeh velikanov, ni kriva za pokvarjene praznike igričarjev širom sveta. Osrednji razlog za izpad obeh servisov je DDoS napad s strani skupine Lizard Squad, ki je odgovornost za nečedno dejanje na družabnem omrežju Twitter že prevzela nase. Kdaj bodo povezave zopet delovale, lahko preverimo na spodaj navedenih spletiščih.

  Objavljeno: 26.12.2014 08:00več
 • Igre brez konzole ali računalnika

  Samsung in Sony sta sklenila posel, ki bo navdušil igričarje. Velikana namreč razvijata program, ki bo Samsungovim pametnim televizorjem v letu 2015 omogočil igranje iger s konzole Playstation (PS3, PS4) brez potrebne strojne opreme. Igranja brez ustrezne konzole se lahko najbolj veselijo uporabniki s področja ZDA in Kanade, ki zmožnost dobijo prvi. Oblačna storitev Playstation Now bo za igranje še vedno potrebovala s televizorjem povezan igralni plošček. Ko bo uporabnik vzpostavil povezavo in zagnal aplikacijo, bo izbiral med Playstation igrami, ki se bodo na televizor med igranjem prenašale s pomočjo interneta, zato bo kakovostna pipica do spleta pogoj za igranje. Servis Playstation Now preizkusno že deluje, a za zdaj podpira zgolj pretakanje akcije na naprave japonskega giganta (PS3, PS4, PS Vita, PS TV) ter ponuja 200 PS3 naslovov.

  Objavljeno: 25.12.2014 08:00več
 • Napad na Severno Korejo

  Severna Koreja je odrezana od sveta. Vse kaže, da gre za povračilne ukrepe ZDA vsled napada na podjetje Sony. Množična porazdeljena ohromitev storitve (napad DDoS) je povzročila izpad interneta na ozemlju Severne Koreje. Ker je vlada Združenih držav Amerike (in FBI) takoj po vdoru v omrežje podjetja Sony kot glavnega krivca izpostavila Demokratično ljudsko republiko Korejo ter med vrsticami zagrozila z maščevanjem, je logično sklepati, da za napadom stojijo prav Američani. Zanimivo je, da taista vlada strogo nasprotuje tovrstnemu (kiber) terorizmu. Obenem čudi, da v javnosti velja mnenje o nedolžnosti Korejcev, saj naj bi bili tehnološko nedorasli naprednemu varnostnemu sistemu.

  Objavljeno: 23.12.2014 11:00več
 • Razkritja vdora v Sony razburjajo IT sceno

  Vdor v strežnike družbe Sony se utegne izkazati kot nekakšna naslednja afera v stilu tiste, ki jo je sprožil Edward Snowden z razkritjem dokumentov agencije NSA. Skrivnosti razkrivajo sloj po sloj in pri tem netijo številne nove spore. Sam Sony je utrpel neposredno škodo s krajo nekaterih še neobjavljenih filmov, predvsem pa je javnost razburila grožnja hackerjev s terorističnimi napadi, v kolikor bi objavili film »The Interview« v katerem so v sicer komediji upodobili poskus načrtovanja umora trenutnega korejskega predsednika. Stvar je šla tako daleč, da se je Sony odločil umakniti načrte za objavo in javnosti zapreti dostop do tega filma.

  Objavljeno: 19.12.2014 01:00več
 • Sonyeva vizija pametnih očal

  Kljub temu, da je zanimanje nad pametnimi očali po zgledu projekta Google Glass v zadnjem času močno upadlo, nekateri proizvajalci menijo, da je razvoj vredno nadaljevati. Sony je tako prikazal svojo vizijo pametnih očal, ki za zdaj še nosi zapleteno ime Single-Lens Display Module.

  Objavljeno: 18.12.2014 01:00več
 • Sony nima sreče

  Po tem ko je bil žrtev napada v katerem so mu hekerji ukradli še neobjavljene filme in osebne podatke zaposlenih (in za katerega so nekateri obsodili kar Severno Korejo) ima Sony trenutno ohromljeno tudi svoje omrežje Playstation. Sony je na Twitterju potrdil, da imajo težave, s tem pa se je pohvalila tudi hekerska skupina Lizard Squad. Ali ima slednja v resnici kakšno povezavo s težavami, še ni jasno, naj bi pa bili odgovorni za težave omrežja Xbox, ki je prejšnji teden pokleknilo pod napadom DDOS.

  Objavljeno: 8.12.2014 12:00več
 • Objavljeni osebni podatki več tisoč Sonyjevih zaposlenih

  Pisali smo že o vdoru v Sonyjeve strežnike, v spletu so se znašli štirje novi filmi, med katerimi se eden že vrti v kino dvoranah, ostali trije pa so še neobjavljeni. Sedaj pa so se v spletu znašli še dokumenti, v katerih so zabeleženi osebni podatki več tisoč Sonyjevih uslužbencev. Med podatki so tako imena kot tudi naslovi, številke zdravstvenega zavarovanja in celo plače. Pri slednjih izstopajo visoke plače nekaterih vodilnih v podjetju, med njimi je kar 17 takih, ki imajo plačo višjo od milijona dolarjev.

  Objavljeno: 3.12.2014 10:00več
 • Zmogljivejša fotografska tipala za telefone

  V naslednjem letu si lahko obetamo mobilne telefone, ki bodo imeli ločljivost fotografskih tipal 21 in celo 24 milijonov pik. Sony je tako predstavil tipalo Exmor RS IMX230, ki je najzmogljivejši izdelek te vrste za mobilne telefone. Poleg ločljivosti 21 milijonov pik ga odlikuje sistem samodejnega ostrenja slike, ki vsebuje kar 192 nadzornih točk. S tem dosegajo odlične posnetke tudi pri hitro gibajočih se kadrih.

  Objavljeno: 18.11.2014 01:00več