Teme - Sony

 • Sony piratizira

  Vdor v omrežje podjetja Sony je razkril marsikatero sočno podrobnost o podjetju. Zadnja zanimivost razkriva, da so Japonci na svojih strežnikih med drugim hranili piratski kopiji knjig o hekanju. Gre za priznana naslova s področja računalniške varnosti, Inside Cyber Warfare in Hacking: The Next Generation. Ironija je očitna. Sony, ki zagovarja strogo politiko zaščite avtorskih pravic, sam krši dotične zakone. Kaj si o tem misli založnik omenjenih knjig (O’Reilly) ni znano, prav tako pa izjave v zvezi z dogodkom niso želeli posredovati niti Japonci.

  Objavljeno: 19.4.2015 10:00 | Teme: Sony, e-knjige, piratstvo, vdor
 • Sony Xperia M4 Aqua in Xperia Z4

  Sony je kljub težavam pri prodaji mobilnih izdelkov na konferenci MWC predstavil nekatere zanimive novosti. Izstopa zagotovo tablica Xperia Z4, ki se lahko pohvali z debelino le 6,1 mm (enako kot iPad Air 2), pi tem pa je še lažja od Applovega tekmeca – tehta le 389 gramov proti 437 grami. Ob tem ima 10,1-palčni zaslon z ločljivostjo 2.560 x 1.600 pik, tablico pa poganja zmogljivi Qualcomm Snapdragon 810.

  Objavljeno: 6.3.2015 01:00 | Teme: Sony, tablica, pametni telefon, android
 • Se Sony umika iz mobilnega posla?

  Vse kaže, da se Sony umika iz mobilnega posla. Dolgoročni načrti podjetja razkrivajo, da se kanijo Japonci v prihodnje usmeriti zgolj na področja, ki prinašajo dobiček ob minimalnem tveganju. Mobilni svet v opis ne spada, saj hitre spremembe in huda konkurenca prinašajo visoko stopnjo rizika. Slednje je priznal sam predsednik podjetja, Kazuo Hirai, ko je potrdil, da Sony ne načrtuje povečanja prodaje pametnih telefonov. Za nameček bodo Japonci letos v oddelku za pametne telefone na veliko odpuščali, posamezni modeli pa bodo posodobljeni počasneje kot v preteklosti. Prihajajoči zastavonoša Xperia Z4 na sejmu MWC sploh ne bo predstavljen, čeprav se bliža trenutek njegove splavitve. Mar to pomeni, da se bliža konec telefonov Xperia? Zadnja šušljanja pravijo, da ne, Sony bojda mrzlično išče proizvajalca, s katerim bi priljubljeno blagovno znamko obdržal pri življenju.

  Objavljeno: 21.2.2015 01:00 | Teme: Sony, pametni telefon, android
 • SD kartica za boljši zvok

  Digitalna glasba ima pred analogno vrsto prednosti. Najbolj očitna je enaka kakovost, ne glede na vrsto prenosa. Sony nas želi prepričati nasprotno. Po pregrešno dragem predvajalniku Walkman (1200 USD), ki so ga Japonci predstavili na sejmu CES, pripravljajo novo presenečenje. Gre za pomnilniško kartico microSD, ki naj bi pričarala boljši zvok. Podrobnosti o čarovniji so zamolčali, zato nam ni jasno, kako bo 64 GB kartica za dobrih 150 ameriških dolarjev presegla konkurenčne izdelke enakih karakteristik, ki stanejo četrtino japonske cene. Digitalni placebo bo na voljo marca, najprej na Japonskem.

  Objavljeno: 20.2.2015 11:00 | Teme: Sony, zvok
 • Pametna očala naprodaj

  Sony je začel s pobiranjem naročil za pametna očala SmartEyeglass Developer Edition. Najprej jih bodo deležni na Otoku in v Nemčiji. Par stane 670 evrov. Gre za napravo z operacijskim sistemom Android 4.4, enobarvnim zaslonom z ločljivostjo 419 × 138 slikovnih pik, 3 MP kamero, mikrofonom, zvočnikom ter brezžično in Bluetooth povezljivostjo. Vse našteto nadgradi z mnoštvom tipal, med katerimi ne manjkajo žiroskop, merilec pospeška, svetlosti ter elektronski kompas. Videti je, da bodo Sonyeva očala nekaj časa edina tovrstna možnost za kupce željne pametnega naglavnega okrasja. Apple pametna očala kategorično zavrača, Google pa je svoja poslal nazaj v razvojne laboratorije, saj niso dosegala (pre) visokih pričakovanj. Japonci z očali mislijo resno, po prvem valu bodo marca na voljo še v osmih drugih državah, ZDA, na Japonskem, v Franciji, Italiji, Španiji, Belgiji, na Nizozemskem in Švedskem.

  Objavljeno: 18.2.2015 12:00 | Teme: Sony, pametna očala
 • CES: televizorji 4K in bitka za najboljši OS

  Na tokratnem sejmu CES so proizvajalci televizorjev skoraj družno ubrali nekoliko drugačno smer. Namesto nenehnega večanja dimenzij zaslonov in večanja ločljivosti (v obeh primerih smo najbrž prišli do nekih racionalnih meja), so se usmerili na kakovost slike in zlasti upravljanje vsebin.

  Objavljeno: 7.1.2015 01:00 | Teme: televizor, android, samsung, Sony
 • Norse: v Sony vdrla nezadovoljna odpuščena

  Največji vdor te zime, ko so neznanci pridobili dostop do strežnikov Sony Pictures in odnesli več terabajtov poslovnih skrivnosti in osebne podatke zaposlenih, utegne imeti precej dolgočasno genezo. Strokovnjaki za IT-varnost iz podjetja Norse trdijo, da spektakularna teorija o vdoru Severne Koreje zaradi filma Intervju, ki jo tako vneto zagovarjajo v ZDA, enostavno ni pravilna. Najnovejši dokazi naj bi obremenjevali šesterico, v kateri je delovala tudi nekdanja zaposlena.

  Objavljeno: 31.12.2014 05:00 | Teme: Sony, vdor, hacker
 • Sporni Intervju podira rekorde

  Film o atentatu na vrhovnega vodjo Severne Koreje Kim Jong-una, The Interview, ki je najprej zanetil vdor v omrežje podjetja Sony ter nato povračilni napad na korejske internetne povezave, je na voljo za ogled. Po nemalo težavah, običajna distribucija zaradi strahu pred korejskim maščevanjem ni prišla v poštev, se film vrti v izbranih, butičnih kinematografih, Američanom pa je na voljo tudi na servisih Youtube, Google Play in Xbox Video. Kino predstave v ZDA so razprodane, takisto se je enormno povečal obisk in promet omenjenih pretočnih servisov.

  Objavljeno: 28.12.2014 08:00 | Teme: piratstvo, vdor, Sony, splet
 • Napad na Xbox in Playstation

  Božiček je letos pod smrekico marsikomu nastavil škatlo z igralno konzolo. Žal je nasmeh z obdarovančevega obraza izginil takoj, ko je svežo pridobitev priklopil na elektriko in pognal. Zaradi nedosegljivosti tako omrežja Xbox Live (Microsoft) kot Playstation Network (Sony), je konzola ostala nema in od igranja ni bilo nič. Kmalu je postalo jasno, da (pre)velika gneča na žicah obeh velikanov, ni kriva za pokvarjene praznike igričarjev širom sveta. Osrednji razlog za izpad obeh servisov je DDoS napad s strani skupine Lizard Squad, ki je odgovornost za nečedno dejanje na družabnem omrežju Twitter že prevzela nase. Kdaj bodo povezave zopet delovale, lahko preverimo na spodaj navedenih spletiščih.

  Objavljeno: 26.12.2014 08:00 | Teme: microsoft, Sony, Xbox, PlayStation, vdor
 • Igre brez konzole ali računalnika

  Samsung in Sony sta sklenila posel, ki bo navdušil igričarje. Velikana namreč razvijata program, ki bo Samsungovim pametnim televizorjem v letu 2015 omogočil igranje iger s konzole Playstation (PS3, PS4) brez potrebne strojne opreme. Igranja brez ustrezne konzole se lahko najbolj veselijo uporabniki s področja ZDA in Kanade, ki zmožnost dobijo prvi. Oblačna storitev Playstation Now bo za igranje še vedno potrebovala s televizorjem povezan igralni plošček. Ko bo uporabnik vzpostavil povezavo in zagnal aplikacijo, bo izbiral med Playstation igrami, ki se bodo na televizor med igranjem prenašale s pomočjo interneta, zato bo kakovostna pipica do spleta pogoj za igranje. Servis Playstation Now preizkusno že deluje, a za zdaj podpira zgolj pretakanje akcije na naprave japonskega giganta (PS3, PS4, PS Vita, PS TV) ter ponuja 200 PS3 naslovov.

  Objavljeno: 25.12.2014 08:00 | Teme: samsung, TV, PlayStation, Sony, oblak

Monitor na Facebooku

Monitor TV na YouTube

KSSpnKUyVFQ

 • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
 • Pošlji