Teme - samsung

 • Cenejši velikan, drugič

  Samsung je predstavil naslednika telefona Galaxy Grand. Gre za velikana z ogromnim zaslonom in spodobno ceno. Cenejši brat modela Note 3 se bo ponašal s 5,25 palca velikim TFT zaslonom in ločljivostjo 1280 × 720. Operacijski sistem Android 4.3 s preobleko TouchWiz bosta poganjala procesor s štirimi jedri in hitrostjo 1,2 GHz ter poldrugi gigabajt pomnilnika RAM. Aplikacijam in drugim podatkom bo v osnovi namenjenih 8 GB prostora. Galaxy Grand 2 bo imel dve kameri, od katerih bo zmogljivejša premogla tipalo 8 MP. Med ostalimi priboljški velja izpostaviti še brezžično povezljivost po standardu N, Bluetooth 4.0, GPS in 2600 mAh veliko baterijo. Cena in natančen datum prihoda Samsungovega velikana ostajata skrivnost.

  Objavljeno: 26.11.2013 07:00več
 • Samsung preklical posodobitev Androida

  Dober mesec nazaj je na telefon Galaxy S3 prišla Samsungova posodobitev, ki operacijski sistem Android nadgradi na različico 4.3. Uporabnikom so naprave po namestitvi programske opreme začele zmrzovati, baterije praznile po tekočem traku, nekatere aplikacije pa jim povsem odpovedale poslušnost. Samsung je težave z nadgradnjo priznal in problematično posodobitev umaknil. Popravljena izdaja naj bi bila na voljo še letos.

  Objavljeno: 25.11.2013 07:00več
 • Samsung bo moral Applu plačati še 290 milijonov dolarjev

  Okrožno sodišče v Kaliforniji je razsodilo, da mora korejski velikan Samsung družbi Apple plačati 290 milijonov dolarjev odškodnine zaradi kršenja patentnih pravic s področja pametnih telefonov in tablic. To je sicer nekaj manj od vsote, ki jo je tokrat zahteval Apple (380 milijonov), a hkrati precej več od tega, kar je v poizkusu poravnave ponujal Samsung (52 milijonov dolarjev).

  Objavljeno: 22.11.2013 01:00več
 • Samsung Galaxy Gear: uspešnica ali polomija?

  V navezavi na Samsungovo pametno uro Galaxy Gear se je razvnela pravcata mala medijska vojna okoli vprašanja, ali je izdelek uspešnica ali polomija. Začelo se je navedbami korejskih publikacij BusinessKorea in Yonhap, ki trdita, da se je za Samsungovo uro doslej globalno odločilo manj kot 50.000 kupcev. Z vidika prodaje vročih elektronskih »igračk« je to po obsegu bližje statistični napaki kot pa resnim prodajnim količinam. Že pred tem so se v ZDA pojavile informacije, da veliko kupcev vrača ure v trgovine in zahteva povračilo kupnine.

  Objavljeno: 20.11.2013 01:00več
 • Patentna vojna se zaostruje

  Vojna med velikani nam ljube industrije se zaostruje. Priljubljeno orožje so zaščitene tehnologije, patenti. Potem ko je moral Google pri nakupu paketa patentov telekomunikacijske družbe Nortel, priznati premoč skupini Rockstar, ki je v imenu družb, med katerimi ne manjkajo Apple, Microsoft in Blackberry, kupila kanadsko znanje za osuplive štiri milijarde in pol dolarjev, je bilo jasno, da do nove tožbe ni več daleč. Skupina Rockstar je takoj sprožila pravdni spor proti Googlu, Samsungu, HTCju ter drugim proizvajalcem pametnih telefonov s 4G povezljivostjo in spletnim iskanjem, kjer našteti uporabljajo tehnologijo, zaščiteno s strani propadlega podjetja Nortel. 

  Objavljeno: 3.11.2013 07:00več
 • Galaxy Note 3 zasenčil predhodnika

  Samsung je v tretji četrtini leta prodal 120 milijonov telefonov, kar je več kot Apple, Nokia in LG skupaj. Železo kujejo naprej s pametnim telefonom Galaxy Note 3. Prvi križanec med telefonom in tablico je bil s petimi milijoni prodanih primerkov v slabe pol leta nepričakovana uspešnica. Naslednik je za isti obseg prodaje potreboval zgolj dva meseca. Trojka je tako morala zapolniti precej velike čevlje. In jih je, z odliko. S Samsunga so namreč sporočili, da je pet milijonov Beležnice številka tri našlo nove lastnike v manj kot mesecu dni. Izreden, čeprav malce velik telefon, smo si v tekoči številki revije Monitor, poleg drugih paradnih (mobilnih) konjev drugih proizvajalcev, ogledali tudi mi. Vabljeni k branju.

  Objavljeno: 31.10.2013 05:00več
 • Telefon s sokoljim očesom

  Ob fotografskih preizkusih telefonov je stokanje zaradi odsotnosti optičnega zuma postalo že pravilo. Samsung Galaxy S4 zoom je tu, da nas utiša.

  Objavljeno: 29.10.2013 | Kategorija: Preizkusiveč
 • Sladko-kisli rezultati za Samsung

  Korejski velikan Samsung ima za sabo še eno rekordno četrtletje, vendar nekateri kazalniki nakazujejo, da na posameznih področjih ne gre vse po načrtih. Samsung je v treh mesecih ustvaril za okoli 9,6 milijarde dolarjev prihodkov, kar je zasluga predvsem zelo dobre prodaje pomnilniških čipov in nekaterih drugih elektronskih komponent, delno pa tudi prodaje cenejših mobilnih telefonov.

  Objavljeno: 26.10.2013 06:00več
 • Domača povezanost po Samsungovo

  Februarja smo v kratki novici predstavili Samsungov oblačni predvajalnik HomeSync, ki naj bi na prodajne police prišel že aprila letos. Zaradi neznanih razlogov je na voljo šele sedaj in še to zgolj v Združenih državah Amerike. Gre za škatlo z operacijskim sistemom Android, ki se s poljubnim televizorjem poveže prek kabla HDMI. Vgrajenega ima 1 TB diska, na katerega lahko do osem družinskih članov sinhronizira fotografije, video in glasbo. Tako bo fotografija, posneta z enim telefonom neposredno dostopna tudi na televiziji ali drugi mobilni napravi v sistemu. Podprte so mobilne naprave s servisom Samsung Link, mednje spadajo telefoni Galaxy S2, S3, S4, Note 3, tablici Note 8, 10.1 (različica 2014) ter Galaxy Camera. Na napravo je moč priklopiti tudi brezžično miško in tipkovnico za lažje spletno brskanje. Cena izdelka je okroglih tristo dolarjev, ob čemer Američani dobijo 50 USD dobropisa za filme in nadaljevanke v Samsungovi spletni prodajalni Media Hub.

  Objavljeno: 5.10.2013 07:00več
 • Goljufanje mobilnih testov

  Mobilnim testom ne verjamemo več! Primerjalni preizkusi mobilnih naprav bi naj pokazali, kaj posamezen model pametnega telefona zmore, a si njihov namen proizvajalci razlagajo po svoje. Že pred časom smo pisali, da Samsungov model Galaxy S4 zazna primerjalni test in njemu na ljubo navije procesor (v nekaterih primerih tudi grafično procesno enoto) ter tako pusti tekmece daleč zadaj. Enako vzgojo je očitno dobil tudi Galaxy Note 3, ki v določenem trenutku, ko sistem zazna ime primerjalnega testa, procesor nažene do skrajnih meja.

  Objavljeno: 4.10.2013 05:00več