Teme - samsung

 • Goljufanje mobilnih testov

  Mobilnim testom ne verjamemo več! Primerjalni preizkusi mobilnih naprav bi naj pokazali, kaj posamezen model pametnega telefona zmore, a si njihov namen proizvajalci razlagajo po svoje. Že pred časom smo pisali, da Samsungov model Galaxy S4 zazna primerjalni test in njemu na ljubo navije procesor (v nekaterih primerih tudi grafično procesno enoto) ter tako pusti tekmece daleč zadaj. Enako vzgojo je očitno dobil tudi Galaxy Note 3, ki v določenem trenutku, ko sistem zazna ime primerjalnega testa, procesor nažene do skrajnih meja.

  Objavljeno: 4.10.2013 05:00več
 • Regijsko zaklenjeni odklenjeni telefoni

  Po ustaljeni praksi subvencioniranih telefonov, ki za časa podpisane pogodbe ne dovoljuje uporabe telefona drugje kot v omrežju izbranega ponudnika, prihaja še zaklepanje na prostem trgu kupljenih naprav. Samsung bo kot prvi proizvajalec svoje telefone regijsko zaklenil. Galaxy Note 3 iz ZDA tako ne bo deloval v Evropi (in obratno).

  Objavljeno: 30.9.2013 05:00več
 • Samsung z upognjenim zaslonom

  Samsung bo kot kaže držal obljubo z letošnjega sejma CES in oktobra v prodajo poslal prvi telefon z upognjenim zaslonom. To jim omogoča sodobna tehnologija zaslonov OLED, ki je dovolj tanka in prožna, da lahko zaslon upognemo ali napnemo čez oblino.

  Objavljeno: 27.9.2013 01:00več
 • Galaksija z oklepom

  Telefoni, ki so tako ali drugače odporni proti udarcem, vodi in prahu, so postali stalnica v ponudbi vseh izdelovalcev. Do nedavna so bili razmeroma grdi in so estetiko zanemarili zaradi debelejšega oklepa. Zadnja leta pa ni več tako.

  Objavljeno: 24.9.2013 | Kategorija: Preizkusiveč
 • 64-bitov v telefonih

  Od kar je Apple prejšnji teden predstavil najnovejši iPhone 5s, ki ima vgrajen 64-bitni procesor A7, je bilo le vprašanje časa, kdaj bodo 64-bitne izdelke napovedali tudi konkurenti. Najbolj je pohitel Samsung in povedal, da, da, tudi Samsungovi novi telefoni bodo imeli 64-bitne procesorje. Nepričakovano, mar ne?

  Objavljeno: 16.9.2013več
 • Samsung: Beležnica, ura in risalna tabla

  Samsung je na drugem Unpacked dogodku letos v Berlinu predstavil zvrhan koš novosti. Najprej velja izpostaviti nedvomno najbolj opremljeni pametni telefon v tem trenutku, Galaxy Note 3. Novi križanec med tablico in telefonom bo poleg svežega videza in imitacije usnja na hrbtišču imel večji, 5,7 palčni Super AMOLED zaslon polne ločljivosti (1920 × 1080), štirijedrni procesor Snapdragon 800 (2,3 GHz), 3 GB pomnilnika RAM, 32 ali 64 GB shrambe, 13 MP kamero s pametno stabilizacijo slike, bliskavico CRI LED ter 3200 mAh baterijo.

  Objavljeno: 5.9.2013 01:00več
 • Odštekani tiskalniki

  Tiskalniki v današnjih časih ne sodijo ravno med najbolj vznemirljive elektronske naprave, vendar jih vsake toliko še vedno potrebujemo. Pri Samsungu menijo, da tudi v kombinaciji z mobilnimi napravami, v prvi vrsti telefoni. Povrh vsega skušajo s tremi prototipi, ki jih bodo prikazali na sejmu IFA v Berlini, vzbuditi zanimanje z nenavadnimi oblikami in prav tako nenavadnimi zmožnostmi.

  Objavljeno: 30.8.2013 01:00več
 • Samsungov Ultra HD video zid

  Korejski proizvajalci so znani po tem, da na sejmih skušajo očarati obiskovalce s presežki. Samsung bo na tokratnem sejmu IFA v Berlini prikazal 98-palčni video zid (diagonala 2,5-metra!) sestavljen iz novih profesionalnih 31,5-palčnih monitorjev z izjemno tankim robom.

  Objavljeno: 29.8.2013 01:00več
 • Galaxy Tab za otroke

  Samsung je objavil posebno različico tablice Galaxy Tab, ki je narejena specifično za otroško rabo. Galaxy Tab 3 Kids ima že na pogled otrokom prijazno podobo z živimi barvami ohišja in dodatno plastično zaščito robov.  

  Objavljeno: 28.8.2013 01:00več
 • Google ima raje Asus kot Samsung

  Po predstavitvi naslednika sedem palčne tablice Nexus 7, ki jo bo v sodelovanju z Googlom zopet izdelal Asus, se je začelo nemudoma ugibati o novi iteraciji večjega Nexusa. Za razliko od manjše tablice je večjo, ki ni bila prodajni uspeh, naredil Samsung, zato je kot strela odjeknila novica, da slednji pri nadgradnji ne bo več sodeloval, saj je Google na internem izboru ponovno izbral Tajvance. Bržkone ima prste vmes nedavna Asusova zaveza Androidu, Tajvanci namreč ne bodo več delali tablic z operacijskim sistemom Windows RT, obenem pa so se doslej v navezi z Googlom še vedno izkazali. Prvi Nexus 7 je bila tako daleč najboljša majhna tablica na trgu, kar smo v velikem testu (članek priložen) ugotovili tudi mi.

  Objavljeno: 10.8.2013 07:00več