Teme - samsung

 • Navidezna tipkovnica za pametna očala

  V javnosti je že nekaj časa znano, da tudi Samsung pripravlja svojo različico pametnih očal, ohlapno modeliranih po vzoru projekta Google Glass. Ker pa je projekt nekako v ozadju dogajanja pri Googlu, želijo korejski inženirji ponuditi nekaj več, kar bi jih razlikovalo od medijsko bolj odmevnega tekmeca.

  Objavljeno: 9.3.2014 01:00več
 • Samsung Galaxy Tab 4

  Ko imaš veliko število izdelkov in aktivnosti povezanih z njimi, se kaj lahko zgodi, da ti določene informacije uidejo prej, kot je bilo načrtovano. Samsungu je tako v novi reklami za pametne zapestnice Gear Fit ušel podatek, da bo zapestnica združljiva tudi z novimi tablicami Galaxy Tab 4, ki jih korejski velikan sicer še ni najavil.

  Objavljeno: 8.3.2014 01:00več
 • Samsung Chromebook 2

  Samsung je uradno predstavil že drugo generacijo lahkih prenosnikov z okoljem Google Chrome OS. Novi Chromebook 2 je v marsičem precej drugačen od predhodnika. Za osnovo so vzeli Samsungov lastni procesor Exynos 5 Octa z osmimi jedri in s taktom 2,1 GHz. Pomnilnik RAM je velik 4 GB, za lokalne podatke pa je tu še 16 GB velik Flash RAM.

  Objavljeno: 5.3.2014 01:00več
 • Predstavljen Samsung Galaxy S5

  Najprej, (ne)presenečenje – novi Samsung Galaxy S5 ima vgrajen bralnik prstnega odtisa. Tako kot iPhone 5s. Da ga bo imel, je bilo jasno že takoj ob predstavitvi novega iPhona, lani. Ni pa enak kot pri iPhonu, kjer se ga za odklepanje telefona le dotaknemo - pri S5 bomo morali po njem potegniti, tako kot na prenosnih računalnikih.

  Objavljeno: 25.2.2014 09:00več
 • S peresom v leto 2014

  Najnovejša Samsungova tablica Galaxy Note 10.1 2014 sledi osnovni zamisli linije Note, da lahko s tablicami vsebine tudi izdelujemo in ne le uporabljamo. Čeprav revolucionarnih sprememb ni ravno veliko, pa je večina izboljšav zelo koristnih, in to jo postavlja vsaj na prestol androidnega tabora.

  Objavljeno: 25.2.2014 | Kategorija: Preizkusiveč
 • Samsung se ne da!

  Po preizkusu Samsungove pametne ure Galaxy Gear smo pri Monitorju ugotovili, da gre sicer za zanimivo, toda precej neuporabno napravo, ki je najverjetneje nastala le zaradi govoric o prihajajoči Applovi uri. Tudi prodajne številke, ki jih je Gear dosegel na tržišču, nam do neke mere pritrjujejo.

  Objavljeno: 24.2.2014 12:00več
 • Google zaostruje Androidova pravila

  Google se že od prvih korakov mobilnega sistema Android bori proti njegovi razdrobljenosti. Dokaj ohlapna pravila uporabe so spodbudila proizvajalce, da so podarjen operacijski sistem prilagajali po svoje. Poleg različnih preoblek se tako med proizvajalci naprav z Androidom precej drugače obravnava tudi pojem rednih posodobitev. Google je v bitki za enovito uporabniško izkušnjo optimiziral zadnjo različico Androida, da lahko spodobno teče na napravah z zgolj 512 MB pomnilnika RAM, hkrati pa je prisilil največjega proizvajalca telefonov in tablic z njim, korejsko podjetje Samsung, da je v prid izvirnemu sistemu zmanjšal število lastnih prilagoditev.

  Objavljeno: 12.2.2014 05:00več
 • Samsung Galaxy S5 prihaja 24. februarja

  Samsung je razposlal vabilo na medijski dogodek, ki bo sovpadel s prvim dnem konference MWC 2014 v Barceloni. Na njem bo vsej verjetnosti uradno predstavil svoj nov vrhunski telefon Galaxy S5. O tehničnih podrobnostih seveda za zdaj ni še nobene potrditve, vendar lahko skoraj zagotovo pričakujemo korak naprej pri zaslonu, mobilnem procesorju in pri vgrajenem fotoaparatu, kot smo že pisali v preteklih mesecih.

  Objavljeno: 5.2.2014 01:00več
 • 3D je mrtev, naj živi UHD!

  Samsung je na svojem rednem letnem forumu v španski Malagi evropskim novinarjem prikazal izdelke, ki naj bi zaznamovali letošnje leto.

  Objavljeno: 31.1.2014 06:00več
 • Otroška tablica

  Tablice z operacijskim sistemom Android so najrazličnejših oblik in zmožnosti. Med raznovrstno ponudbo na trgu vsakdo najde nekaj zase. Zanimiva tržna niša so tablice za otroke. Malčki so nad mobilnimi napravami navdušeni, to staršem navadno ni povšeči, saj gre za drage in poškodbam podvržene stvari. Izdelovalci so za najbolj boječe med nami pripravili ponudbo izdelkov, namenjenih predvsem našim potomcem.

  Objavljeno: 28.1.2014 | Kategorija: Preizkusiveč