Teme - samsung

 • Mini-maksi SSD

  Pomnilniške enote SSD omogočajo veliko hitrost dostopa do podatkov in majhno porabo energije, vendar pri enakem volumnu naprave še vedno nudijo manj prostora kot klasični diski. To je še posebej opazno pri najmanjših prenosnikih z 1,8-palčnimi enotami, kjer je prostor za tovrstne naprave zelo omejen.

  Objavljeno: 11.12.2013 01:00več
 • Samsungova tablična ofenziva

  Samsung na področju tabličnih računalnikov ni tako dominanten, kot pri pametnih telefonih, vendar naj bi se v prihodnjem letu to spremenilo. Že v začetku leta nameravajo odgovoriti na najnovejše Applove iPade z novimi modeli, ki bodo nudili zaslone z visoko ločljivostjo v tehnologiji AMOLED. Tovrstni zasloni, doslej uporabljeni le v izbranih telefonih, omogočajo hitrejše delovanje, svetlejšo sliko in manjšo debelino tablic.

  Objavljeno: 9.12.2013 01:00več
 • Microsoft v reklamah napada Samsung

  Računalniški velikan iz Redmonda se zadnja leta v svojih reklamah vse večkrat neposredno loti svojih tekmecev. Reklame so bile doslej največkrat oprte proti Applu, predvsem na račun tablice iPad, v reklamni akciji »Scroogled« so kritizirali tudi Google in njihovo zbiranje podatkov o uporabnikih. V najnovejši reklami pa so se lotili Samsunga, konkretno njihove tablice z sistemom Android, Galaxy Tab 10.1. Ta korak je morda še nekoliko bolj nenavaden kot napad na Apple in Google, saj ima Samsung v svojem prodajnem programu tudi nekaj naprav z Windows 8 (denimo ATIV Tab 3).

  Objavljeno: 2.12.2013 13:00več
 • Cenejši velikan, drugič

  Samsung je predstavil naslednika telefona Galaxy Grand. Gre za velikana z ogromnim zaslonom in spodobno ceno. Cenejši brat modela Note 3 se bo ponašal s 5,25 palca velikim TFT zaslonom in ločljivostjo 1280 × 720. Operacijski sistem Android 4.3 s preobleko TouchWiz bosta poganjala procesor s štirimi jedri in hitrostjo 1,2 GHz ter poldrugi gigabajt pomnilnika RAM. Aplikacijam in drugim podatkom bo v osnovi namenjenih 8 GB prostora. Galaxy Grand 2 bo imel dve kameri, od katerih bo zmogljivejša premogla tipalo 8 MP. Med ostalimi priboljški velja izpostaviti še brezžično povezljivost po standardu N, Bluetooth 4.0, GPS in 2600 mAh veliko baterijo. Cena in natančen datum prihoda Samsungovega velikana ostajata skrivnost.

  Objavljeno: 26.11.2013 07:00več
 • Samsung preklical posodobitev Androida

  Dober mesec nazaj je na telefon Galaxy S3 prišla Samsungova posodobitev, ki operacijski sistem Android nadgradi na različico 4.3. Uporabnikom so naprave po namestitvi programske opreme začele zmrzovati, baterije praznile po tekočem traku, nekatere aplikacije pa jim povsem odpovedale poslušnost. Samsung je težave z nadgradnjo priznal in problematično posodobitev umaknil. Popravljena izdaja naj bi bila na voljo še letos.

  Objavljeno: 25.11.2013 07:00več
 • Samsung bo moral Applu plačati še 290 milijonov dolarjev

  Okrožno sodišče v Kaliforniji je razsodilo, da mora korejski velikan Samsung družbi Apple plačati 290 milijonov dolarjev odškodnine zaradi kršenja patentnih pravic s področja pametnih telefonov in tablic. To je sicer nekaj manj od vsote, ki jo je tokrat zahteval Apple (380 milijonov), a hkrati precej več od tega, kar je v poizkusu poravnave ponujal Samsung (52 milijonov dolarjev).

  Objavljeno: 22.11.2013 01:00več
 • Samsung Galaxy Gear: uspešnica ali polomija?

  V navezavi na Samsungovo pametno uro Galaxy Gear se je razvnela pravcata mala medijska vojna okoli vprašanja, ali je izdelek uspešnica ali polomija. Začelo se je navedbami korejskih publikacij BusinessKorea in Yonhap, ki trdita, da se je za Samsungovo uro doslej globalno odločilo manj kot 50.000 kupcev. Z vidika prodaje vročih elektronskih »igračk« je to po obsegu bližje statistični napaki kot pa resnim prodajnim količinam. Že pred tem so se v ZDA pojavile informacije, da veliko kupcev vrača ure v trgovine in zahteva povračilo kupnine.

  Objavljeno: 20.11.2013 01:00več
 • Patentna vojna se zaostruje

  Vojna med velikani nam ljube industrije se zaostruje. Priljubljeno orožje so zaščitene tehnologije, patenti. Potem ko je moral Google pri nakupu paketa patentov telekomunikacijske družbe Nortel, priznati premoč skupini Rockstar, ki je v imenu družb, med katerimi ne manjkajo Apple, Microsoft in Blackberry, kupila kanadsko znanje za osuplive štiri milijarde in pol dolarjev, je bilo jasno, da do nove tožbe ni več daleč. Skupina Rockstar je takoj sprožila pravdni spor proti Googlu, Samsungu, HTCju ter drugim proizvajalcem pametnih telefonov s 4G povezljivostjo in spletnim iskanjem, kjer našteti uporabljajo tehnologijo, zaščiteno s strani propadlega podjetja Nortel. 

  Objavljeno: 3.11.2013 07:00več
 • Galaxy Note 3 zasenčil predhodnika

  Samsung je v tretji četrtini leta prodal 120 milijonov telefonov, kar je več kot Apple, Nokia in LG skupaj. Železo kujejo naprej s pametnim telefonom Galaxy Note 3. Prvi križanec med telefonom in tablico je bil s petimi milijoni prodanih primerkov v slabe pol leta nepričakovana uspešnica. Naslednik je za isti obseg prodaje potreboval zgolj dva meseca. Trojka je tako morala zapolniti precej velike čevlje. In jih je, z odliko. S Samsunga so namreč sporočili, da je pet milijonov Beležnice številka tri našlo nove lastnike v manj kot mesecu dni. Izreden, čeprav malce velik telefon, smo si v tekoči številki revije Monitor, poleg drugih paradnih (mobilnih) konjev drugih proizvajalcev, ogledali tudi mi. Vabljeni k branju.

  Objavljeno: 31.10.2013 05:00več
 • Telefon s sokoljim očesom

  Ob fotografskih preizkusih telefonov je stokanje zaradi odsotnosti optičnega zuma postalo že pravilo. Samsung Galaxy S4 zoom je tu, da nas utiša.

  Objavljeno: 29.10.2013 | Kategorija: Preizkusiveč