Teme - samsung

 • Google ima raje Asus kot Samsung

  Po predstavitvi naslednika sedem palčne tablice Nexus 7, ki jo bo v sodelovanju z Googlom zopet izdelal Asus, se je začelo nemudoma ugibati o novi iteraciji večjega Nexusa. Za razliko od manjše tablice je večjo, ki ni bila prodajni uspeh, naredil Samsung, zato je kot strela odjeknila novica, da slednji pri nadgradnji ne bo več sodeloval, saj je Google na internem izboru ponovno izbral Tajvance. Bržkone ima prste vmes nedavna Asusova zaveza Androidu, Tajvanci namreč ne bodo več delali tablic z operacijskim sistemom Windows RT, obenem pa so se doslej v navezi z Googlom še vedno izkazali. Prvi Nexus 7 je bila tako daleč najboljša majhna tablica na trgu, kar smo v velikem testu (članek priložen) ugotovili tudi mi.

  Objavljeno: 10.8.2013 07:00več
 • Galaxy Note 3 bo razkrit 4. septembra

  Tesna vez med vse bolj priljubljenim sejmom IFA v Berlinu in korejskim Samsungom se bo letos še okrepila. Kot v preteklih letih bodo Korejci čas sejma izkoristili za razkritje nekaterih svojih skrivnosti. Letos je največje zanimanje za pametni telefon Galaxy Note 3, ki ga kanijo svetu predstaviti dva dni pred odprtjem sejma. Četrtega septembra bomo torej izvedeli, kako velik bo zaslon novega velikana, ali bo upogljiv, če bo ohišje izdelano iz kovine, koliko jeder bo imel procesor, občutljivost tipala priloženega fotoaparata in bržkone še kakšno presenečenje o katerem se nam ni že vnaprej sanjalo.

  Objavljeno: 6.8.2013 08:00več
 • Ameriška vlada preprečila Samsungovo zmago

  Ameriška Komisija za mednarodno trgovino (ITC) je junija ugotovila, da je Apple v svojih izdelkih uporabil zaščiteno tehnologijo podjetja Samsung. Zaradi kršitve patenta v zvezi z brezžičnim povezovanjem 3G so prepovedali prodajo telefonov iPhone (3, 3GS, 4) in tablic iPad (2, 3). Veselje v korejskem taboru je sedaj skazila ameriška vlada s predsednikom Obamo na čelu, ki je na odločitev dala veto. Bojda bi zahtevana kazen slabo vplivala na poštenost trgovanja onkraj luže. Samsung z obrazložitvijo seveda ni zadovoljen, zato se bo pritožil.

  Objavljeno: 5.8.2013 08:00več
 • Samsungova pametna ura že v Berlinu

  Samsung bo, kot vse kaže, že v začetku septembra na sejmu IFA v Berlinu prikazal svojo prvo pametno uro, ki bo menda nosila oznako Galaxy Watch SM-V700. Prihod novega izdelka menda potrjuje notranji dokument z oznakami sistemske programske opreme (firmware), v katerem je zapisno ime omenjene ure.

  Objavljeno: 31.7.2013 01:00več
 • Na vrsti so tablice z večjimi zasloni

  Kljub temu, da je v zadnjem letu moč opaziti izrazit trend manjšanja velikosti zaslonov pri najbolj priljubljenih tablicah (denimo iPad Mini, Nexus 7,…), proizvajalci načrtujejo tudi pohod v drugo smer. Že nekaj tednov se tako krepijo govorice, da Apple poleg novih različic tablic iPad in iPad Mini (torej približno 10- in 8-palčnih modelov) pripravlja tudi izdelek, ki bo imel kar 13-palčni zaslon. S tem bi močno zakorakal na področje, ki ga danes obvladujejo prenosniki.

  Objavljeno: 30.7.2013 01:00več
 • Apple še naprej tudi s Samsungovimi procesorji

  Pri Applu so pred kratkim podpisali pogodbo, pod katero naj bi njihove procesorje izdelovalo Tajvansko podjetje TSMC. Sedaj pa kaže, da bodo ostali tudi pri Samsungu, vsaj po pisanju južnokorejskem časnika Korea Economics Daily. Konkretno naj bi šlo za čipe A9, ki jih lahko pričakujemo v naslednjih generacijah telefonov iPhone.

  Objavljeno: 18.7.2013več
 • Samsung vnovič slabše od pričakovanj

  Najnovejši podatki o poslovanju Samsunga kažejo na to, da korejski velikan vnovič ni dosegel pričakovanj finančnih trgov. V zadnjem četrtletju so dosegli »le« 8,3 milijarde dolarjev  dobička (!), medtem kot so finančni trgi pričakovali okoli 8,8 milijard. Posledično je vrednost delnic na borzah padla za 3% oziroma kar 15% v primerjavi z začetkom junija.

  Objavljeno: 5.7.2013 01:00več
 • Samsung kupuje Boxee

  Samsung je objavil novico, da prevzema malo družbo Boxee, eno izmed nekoč vodilnih na področju večpredstavnih predvajalnikov s temeljem na odprtokodnem projektu XBMC. Po nepotrjenih podatkih naj bi bil posel vreden 30 milijonov dolarjev, kar je razmeroma majhen vložek za korejskega velikana. Boxee, ki je v zadnjih dveh letih kar nekajkrat precej spremenil poslovno strategijo, je še pred kratkim iskal investitorje in celo možnost prodaje celotne družbe, kar se je zdaj zgodilo.

  Objavljeno: 4.7.2013 01:00več
 • Samsungov Android v fotoaparatu

  Samsung očitno močno verjame v povezavo med fotoaparati in pametnimi telefoni, saj je v kratkem času predstavil kar dva tovrstna hibrida. Po modelu Galaxy S4 Zoom, ki ima dostojen objektiv povezan s sodobnim pametnim telefonom, so predstavili še fotoaparat Galaxy NX, kjer je zgodba združena z druge plati – dobršen del telefonskega drobovja so vgradili v digitalni fotoaparat.

  Objavljeno: 22.6.2013 01:00več
 • Samsungovi hibridi ATIV Q in ATIV Tab 3

  Samsung je na posebnem dogodku predstavil niz zanimivih novosti na področju računalnikov z okoljem Windows. Videti je, da se korejski proizvajalec z inovativnimi izdelki, spretnim oblikovanjem zelo trudil, da bi povečal tržni delež na tem segmentu. Tokrat sta najbolj zanimivi novosti sta hibridni računalnik ATIV Q in tablica ATIV Tab 3.

  Objavljeno: 21.6.2013 01:00več
ph