Teme - samsung

 • Samsung Galaxy S3 z zmožnostmi štirice

  V javnost je pricurljala nadgradnja najbolj priljubljenega telefona lanskega leta. Samsung Galaxy S3 naj bi kmalu prejel posodobitev operacijskega sistema Android 4.2.2 skupaj z ozaljšano preobleko TouchWiz. Uporabniku prejšnje Galaksije bodo tako na voljo nove zmožnosti, med katerimi najdemo boljšo prepoznavo govora S-Voice, zaklenjeni zaslon modela S4, prilagojene domače zaslone, drugačne nastavitve ter način Daydream. Več o dobrotah, ki bodo že junija razveselile lastnike telefona Galaxy S3 v priloženem video posnetku.

  Objavljeno: 22.5.2013 07:00več
 • Samsung z manjšimi 4K televizorji

  Samsung je že pred časom napovedal, da bodo predstavljenemu 4K televizorju z zaslonom v velikosti 85 palcev sledili tudi manjši in predvsem cenejši modeli. Obljubo nameravajo Korejci izpolniti že v mesecu juniju. Na prodajne police vročega poletja prideta dvajset in trideset palcev manjša televizorja z ultra visoko ločljivostjo. O ceni manjših modelov so pri Samsungu za zdaj tiho, a pričakujemo, da bosta cenejša od magične meje desetih dolarskih tisočakov, kar je precej manj od 40.000 USD, kolikor je potrebno odšteti za že omenjeni televizor S9. Več o njem v priloženi novici.

  Objavljeno: 20.5.2013 06:00več
 • Samsung Galaxy S4 z družino

  Vedno glasneje se govori, da Samsung ne bo ostal le pri dveh različicah telefona Galaxy S4. Spomnimo, da ima trenutno najboljši telefon z operacijskim sistemom Android zaradi težav z dobavljivostjo že sedaj dve varianti, v državah brez mobilne povezave četrte generacije se prodaja s procesorjem Exynos 5 Octa, medtem ko ga je razvitejši svet (vključno s Slovenijo) dobil s Qualcommovim Snapdragonom 600.

  Objavljeno: 8.5.2013 05:00več
 • Samsung Galaxy Tab 3

  Samsung ima novo tablico, ki nosi imel Galaxy Tab 3 in predstavlja tretjo generacijo vstopnega modela s 7-palčnim zaslonom. Čeprav cena še ni znana, je več kot očitno, da korejski velikan z novim modelom cilja na vstopni razred tabličnih računalnikov.

  Objavljeno: 30.4.2013 01:00več
 • Samsung Galaxy S4 je tu!

  V Sloveniji, kot tudi drugje po svetu, se danes začenja prodaja Samsungovega telefona Galaxy S4. Pri nas ga bo moč kupiti od desete ure naprej v dveh Telekomovih centrih, Citypark v Ljubljani in Europark v Mariboru. Gre za različico LTE, ki ima procesor Snapdragon 600 s štirimi jedri, za katerega Samsungov šef J.K. Chin zagotavlja, da je enako zmogljiv kot Exynos 5 Octa z osmimi. Slednji bo poganjal telefon v državah brez mobilnega omrežja četrte generacije. Običajni uporabnik razlik med njima ne bo opazil.

  Objavljeno: 27.4.2013 01:00več
 • Samsung blatil HTC

  Na podlagi številnih prijav je tajvanski urad za pošteno trgovino začel preiskavo proti Samsungu. Korejci naj bi novačili študente, ki bi proti plačilu na spletu hvalili njihove izdelke ter blatili rivala, podjetje HTC. Urad se je že dokopal do dokumentov, ki naj bi sporno prakso potrjevali. Če bo Samsung spoznan krivega goljufivega oglaševanja, mu skupaj z lokalnim predstavnikom grozi 650.000 evrov denarne kazni. Pri Samsungu so se na obtožbe odzvali z interno preiskavo. Bojda naj bi šlo za nesporazum na relaciji matično podjetje - tajvanski predstavnik. Zagotavljajo, da se kaj takega ne bo ponovilo.

  Objavljeno: 18.4.2013 05:00več
 • Bo Galaxy Note 3 kovinski?

  Ni skrivnost, da je javnost precej naklonjena HTCjevemu telefonu One. Plazu hvalospevov ni ustavila niti napoved Samsungovega prihajajočega prvaka Galaxy S4. Korejci so v skrbeh. Najbolj jih boli, da Samsunga nihče ne omenja v navezi s kakovostjo. Resda so njihovi (dražji) telefoni vrhunsko opremljene tehnološke naprave z bogato programsko opremo, ki kipi od inovacij, a plastika ni prepričala niti največjih privržencev. Po zgledu Tajvancev naj bi naslednji "veliki" telefon iz Samsungovega hleva bil iz kovine, kar si kupci že dlje časa želijo. Ugibanja je sprožila napovedana sprememba oblike telefona/tablice, ki naj ne bi sledila trenutnim trendom (S3, S4, Note2). Samsung je v preteklosti že večkrat ugodil željam uporabnikov, bo tako tudi tokrat?

  Objavljeno: 16.4.2013 09:00več
 • Mega Galaxy Mega

  Ugibanja o novih, še večjih pametnih telefonih iz družine izdelkov Samsung Galaxy so se izkazala za pravilna. Korejsko podjetje je uradno predstavilo nov model, ki nič kaj skromno nosi ime Galaxy Mega. Na voljo bo v različicah s 6,3 in 5,8-palčnim zaslonom. Večji ima ločljivost 720p, manjši pa skromnih 960 x 540 pik, saj zanj načrtujejo posebej ugodno ceno.

  Objavljeno: 12.4.2013 01:00več
 • Samsung načrtuje še večje Galaxye

  Neutrudni korejski velikan zopet načrtuje nove modele mobilnih telefonov iz družine Galaxy. Po tem ko so predstavili letošnjo najbrž najbolj pomembno novost, vrhunski model Galaxy S 4, zdaj ciljajo na telefone s še večjimi diagonalami zaslonov. Komur se zdi, da dosedanji model Galaxy Note nudi premalo prostora na zaslonu, se bo morda zdel zanimiv nov model, ki bo imel kar 6,3-palčni zaslon, s čimer bo mejil na tablice (tam se zasloni začnejo že pri sedmih palcih).

  Objavljeno: 9.4.2013 01:00več
 • Pismo bralca – nov ROM za Galaxy S II

  Mojemu telefonu Samsung Galaxy S II bo kmalu potekla garancija, tako da razmišljam smeri namestitve ROMa, ki ne bi bil več Samsungov. Kaj svetujete?

  Objavljeno: 2.4.2013več
ph