Teme - samsung

 • Apple želi prepoved Samsungovih izdelkov

  Po razsodbi ameriškega sodišča v patentnem sporu med Applom in Samsungom, ko je podjetje iz Cupertina končno dobilo prisojeno odškodnino in smo mislili, da je tako imenovana vojna pametnih telefonov končana, se stvari znova zapletajo. Applu se zdi višina odškodnine, dobili so slabih 120 milijonov dolarjev, sporna, saj so zahtevali 2,2 milijarde ter po lastnih besedah zaradi Korejcev utrpeli precej več škode, kot jim je bilo priznane. V ta namen zahtevajo ponovno sojenje, več denarja in prepoved prodaje nekaterih Samsungovih izdelkov. Večinoma gre za starejše telefone, med katerimi prednjačita prvi dve Beležnici (Galaxy Note I in II), Samsungov zadnji Nexus (Galaxy Nexus) ter zastavonoši druge in tretje generacije korejskih telefonov (Galaxy S II in III).

  Objavljeno: 25.5.2014 09:00več
 • Nove Samsungove ure

  Samsung za poletje pripravlja osveženo linijo pametnih ur Gear. Kljub relativnemu neuspehu predhodnic Korejci nadaljujejo s svojo vizijo. Nova pametna ura za delovanje ne bo potrebovala naveze s telefonom. Nosljiva naprava, ki bo na trgu v prihodnjih nekaj mesecih, bo imela lastno kartico SIM, kamero, GPS ter merilec srčnega utripa. Brez naveze s pametnim telefonom bo sposobna klicanja in pošiljanja sporočil, česar trenutni modeli na trgu niso sposobni. Natančen datum izida ni znan, največji proizvajalec telefonov na svetu je trenutno globoko v pogovorih s ponudniki mobilne telefonije v Evropi, Ameriki in Južni Koreji. Beseda bržkone teče o mednarodni splavitvi zanimive naprave, ki utegne na hitro rastočem trgu pustiti trajen pečat.

  Objavljeno: 24.5.2014 14:00več
 • Samsung ponudil kompenzacijo bolnim delavcem

  Pri korejskem gigantu so se globoko opravičili delavcem, ki so med delom v njihovih tovarnah zaradi uporabe nevarnih snovi zboleli za levkemijo in druga rakasta obolenja, hkrati pa jim bodo tudi izplačali finančno kompenzacijo. Pred kratkim je izšel dokumentarni film, v katerem se razkriva 56 različnih tovrstnih primerov. Samsung naj bi sicer tudi pritiskal na novinarske hiše, da čim manj pišejo o teh težavah.

  Objavljeno: 14.5.2014 11:00več
 • Zaradi slabega sprejema Galaxy S5 odstopil vodja oblikovanja

  Vodja Samsungovega oddelka za oblikovanje mobilnih naprav, Chang Dong-hoon, je po kritikah na račun oblikovanja novega telefona Galaxy S5 pred kratkim odstopil. Sicer smo mnenja, da se že doslej ni ravno posebej izkazal, novi telefon pa ni bistveno odstopal od prejšnjih generacij. Največ kritik se sicer tiče zadnje stranice, ki je plastična, a želi posnemati usnje. Dong-hoon, ki je oblikovanje študiral v ZDA, bo sicer še naprej nadziral širšo oblikovalsko strategijo pri Samsungu, njegovo mesto kot vodja oblikovanja mobilnih naprav pa bo prevzel Lee Min-hyouk

  Objavljeno: 12.5.2014 11:00več
 • Apple dobil bitko, nekako

  Verjetno ni veliko tistih, ki so v zadnjih letih uspeli slediti vsem tožbam in protitožbam, ki sta si jih na različnih sodiščih po svetu izmenjala Apple in Samsung. Kakorkoli, na eni izmed največjih (merjeno v denarnih vložkih) je trenutno zmagal Apple. Sodišče v Kaliforniji je namreč pritrdilo Applu, ki je Samsung tožil zaradi kršitve patentov v uporabi v iPhonih, med njimi je tudi znani način odklepanja zaslona »slide to unlock«. Samsung mora Applu plačati 119,6 milijona dolarjev odškodnine, vendar si lahko kot obliž na rano pripne drugo odločitev sodišča, ki mu je zaradi kršitve patentov o nasprotni smeri prisodila odškodnino 158 tisoč dolarjev …

  Objavljeno: 5.5.2014 13:00več
 • Samsung Galaxy K Zoom

  Samsung je znan po temu, da iz uspešnega telefona (Galaxy S) naredi sčasoma več derivatov, vsakega za posebne namene. S hibridnim modelom Galaxy S4 Zoom, ki premore zmogljiv optični zum so pred časom skušali prepričati ljubitelje fotografije, vendar dosežek vsekakor ni bil na nivoju vzornika S4, vsaj s telefonske plati.

  Objavljeno: 1.5.2014 01:00več
 • Prstni odtis na peti Galaksiji ni varen

  Samsungov telefon Galaxy S5 med drugim vabi kupce z večjo varnostjo. Nalik Applovemu telefonu iPhone ima namreč vgrajeno odklepanje telefona s prepoznavo prstnih odtisov. Žal se je tudi za korejskega prvaka izkazalo, da bralnik prstnih odtisov ni zanesljiv. Nemški blogerji H Security so ga prelisičili z umetnim odtisom. Dosežek so objavili v priloženem spletnem video posnetku.

  Objavljeno: 21.4.2014 07:00več
 • Za izdelavo Galaxy S5 gre 256 dolarjev

  Analitično podjetje IHS je objavilo poročilo, v katerem med drugim ocenjujejo, koliko dejansko stane Samsungov novi Galaxy S5. Vsak ta telefon naj bi proizvajalca stal okoli 256 dolarjev – to naj bi bilo dvanajst dolarjev več kot njegov predhodnik, Galaxy S4. Najdražja posamezna komponenta je pet palčni zaslon, za katerega odštejejo 63 dolarjev, kar je vseeno 12 dolarjev manj, kot je veljal zaslon modela S4 (spust cene gre predvsem na račun optimizacije v proizvodnji). Omeniti velja, da stane bralnik prstnih odtisov le okoli 4 dolarje, za razliko od tistega, vgrajenega v zadnjo generacijo telefona iPhone, ki naj bi veljal okoli 15 dolarjev.

  Objavljeno: 15.4.2014 13:00več
 • Video: Samsung Galaxy S5 in Galaxy Gear 2 Neo

  Kratka predstavitev Samsungovega novega telefona Galaxy S5 in pametne ure Galaxy Gear 2 Neo.

  Objavljeno: 7.4.2014 12:00več
 • Samsung Galaxy Tab 4

  Samsung je uradno predstavil novo, že četrto generacijo tabličnih računalnikov Galaxy Tab. Hkrati so predstavili vse tri velikostne različice, ki še naprej nudijo zaslon z diagonalami 7, 8 in 10,1 palcev. Oblikovno se kar precej razlikujejo od tretje generacije in so primerljivi z zmogljivejšimi modeli Galaxy Tab Pro. To pomeni, da imajo tanjše robove in so ve celoti opazno lažji.

  Objavljeno: 2.4.2014 01:00več