Teme - samsung

 • Zaradi slabega sprejema Galaxy S5 odstopil vodja oblikovanja

  Vodja Samsungovega oddelka za oblikovanje mobilnih naprav, Chang Dong-hoon, je po kritikah na račun oblikovanja novega telefona Galaxy S5 pred kratkim odstopil. Sicer smo mnenja, da se že doslej ni ravno posebej izkazal, novi telefon pa ni bistveno odstopal od prejšnjih generacij. Največ kritik se sicer tiče zadnje stranice, ki je plastična, a želi posnemati usnje. Dong-hoon, ki je oblikovanje študiral v ZDA, bo sicer še naprej nadziral širšo oblikovalsko strategijo pri Samsungu, njegovo mesto kot vodja oblikovanja mobilnih naprav pa bo prevzel Lee Min-hyouk

  Objavljeno: 12.5.2014 11:00več
 • Apple dobil bitko, nekako

  Verjetno ni veliko tistih, ki so v zadnjih letih uspeli slediti vsem tožbam in protitožbam, ki sta si jih na različnih sodiščih po svetu izmenjala Apple in Samsung. Kakorkoli, na eni izmed največjih (merjeno v denarnih vložkih) je trenutno zmagal Apple. Sodišče v Kaliforniji je namreč pritrdilo Applu, ki je Samsung tožil zaradi kršitve patentov v uporabi v iPhonih, med njimi je tudi znani način odklepanja zaslona »slide to unlock«. Samsung mora Applu plačati 119,6 milijona dolarjev odškodnine, vendar si lahko kot obliž na rano pripne drugo odločitev sodišča, ki mu je zaradi kršitve patentov o nasprotni smeri prisodila odškodnino 158 tisoč dolarjev …

  Objavljeno: 5.5.2014 13:00več
 • Samsung Galaxy K Zoom

  Samsung je znan po temu, da iz uspešnega telefona (Galaxy S) naredi sčasoma več derivatov, vsakega za posebne namene. S hibridnim modelom Galaxy S4 Zoom, ki premore zmogljiv optični zum so pred časom skušali prepričati ljubitelje fotografije, vendar dosežek vsekakor ni bil na nivoju vzornika S4, vsaj s telefonske plati.

  Objavljeno: 1.5.2014 01:00več
 • Prstni odtis na peti Galaksiji ni varen

  Samsungov telefon Galaxy S5 med drugim vabi kupce z večjo varnostjo. Nalik Applovemu telefonu iPhone ima namreč vgrajeno odklepanje telefona s prepoznavo prstnih odtisov. Žal se je tudi za korejskega prvaka izkazalo, da bralnik prstnih odtisov ni zanesljiv. Nemški blogerji H Security so ga prelisičili z umetnim odtisom. Dosežek so objavili v priloženem spletnem video posnetku.

  Objavljeno: 21.4.2014 07:00več
 • Za izdelavo Galaxy S5 gre 256 dolarjev

  Analitično podjetje IHS je objavilo poročilo, v katerem med drugim ocenjujejo, koliko dejansko stane Samsungov novi Galaxy S5. Vsak ta telefon naj bi proizvajalca stal okoli 256 dolarjev – to naj bi bilo dvanajst dolarjev več kot njegov predhodnik, Galaxy S4. Najdražja posamezna komponenta je pet palčni zaslon, za katerega odštejejo 63 dolarjev, kar je vseeno 12 dolarjev manj, kot je veljal zaslon modela S4 (spust cene gre predvsem na račun optimizacije v proizvodnji). Omeniti velja, da stane bralnik prstnih odtisov le okoli 4 dolarje, za razliko od tistega, vgrajenega v zadnjo generacijo telefona iPhone, ki naj bi veljal okoli 15 dolarjev.

  Objavljeno: 15.4.2014 13:00več
 • Video: Samsung Galaxy S5 in Galaxy Gear 2 Neo

  Kratka predstavitev Samsungovega novega telefona Galaxy S5 in pametne ure Galaxy Gear 2 Neo.

  Objavljeno: 7.4.2014 12:00več
 • Samsung Galaxy Tab 4

  Samsung je uradno predstavil novo, že četrto generacijo tabličnih računalnikov Galaxy Tab. Hkrati so predstavili vse tri velikostne različice, ki še naprej nudijo zaslon z diagonalami 7, 8 in 10,1 palcev. Oblikovno se kar precej razlikujejo od tretje generacije in so primerljivi z zmogljivejšimi modeli Galaxy Tab Pro. To pomeni, da imajo tanjše robove in so ve celoti opazno lažji.

  Objavljeno: 2.4.2014 01:00več
 • KitKat najbolj stabilen mobilni OS

  Raziskava podjetja Crittercism je razkrila, da je Android 4.4. KitKat trenutno najbolj stabilen operacijski sistem, ki mobilnim uporabnikom posledično najmanj kravžlja živce. Obsežen projekt je zajemal 106 različnih operacijskih sistemov ter njihovo obnašanje na 2500 mobilnih napravah. Največkrat so se na testu sesule starejše verzije sistemov, medtem ko je KitKat v odstotkih mrknil le 0,7-krat. Applov iOS 7 je dosegel rezultat 1,6 %, kar je zgolj za odtenek bolje, kot Googlov Gingerbread, zastarela različica operacijskega sistema Android. Dobre novice so bili veseli tako razvijalci kot lastniki mobilnih naprav z Androidom, pridružili pa so se jim tudi proizvajalci, med katerimi se najbolj široko smeji Samsungu, ki po raziskavi sodeč izdeluje najbolj zanesljive telefone.

  Objavljeno: 30.3.2014 10:00več
 • Samsung z dodatki za slepe in slabovidne

  Samsungovi vrhunski telefoni imajo nešteto najrazličnejših dodatkov, s katerimi oplemenitimo pametnjakoviče z namenskimi zmožnostmi, ki nam njihovo posedovanje še dodatno osmislijo. Kljub večji pozornosti, ki jo Korejci običajno namenjajo višjemu cenovnemu razredu, so pri Samsungu tokrat splavili tri zanimive dodatke za cenejši pametni telefon Galaxy Core Advance.

  Objavljeno: 15.3.2014 05:00več
 • Samsungov glasbeni servis

  Največji proizvajalec pametnih telefonov na svetu, korejski Samsung, je splavil lasten glasbeni servis z imenom Milk Music. Sprva bo na voljo zgolj na napravah Galaxy ter znotraj meja Združenih držav Amerike. Uporabnikom, ki ustrezajo zastavljenim kriterijem, je na voljo 200 različnih radijskih postaj ter več kot 13 milijonov pesmi. Servis je na voljo brezplačno in bo spočetka deloval brez oglasov.

  Objavljeno: 10.3.2014 06:00več