Teme - samsung

 • Predstavljen Samsung Galaxy S5

  Najprej, (ne)presenečenje – novi Samsung Galaxy S5 ima vgrajen bralnik prstnega odtisa. Tako kot iPhone 5s. Da ga bo imel, je bilo jasno že takoj ob predstavitvi novega iPhona, lani. Ni pa enak kot pri iPhonu, kjer se ga za odklepanje telefona le dotaknemo - pri S5 bomo morali po njem potegniti, tako kot na prenosnih računalnikih.

  Objavljeno: 25.2.2014 09:00več
 • S peresom v leto 2014

  Najnovejša Samsungova tablica Galaxy Note 10.1 2014 sledi osnovni zamisli linije Note, da lahko s tablicami vsebine tudi izdelujemo in ne le uporabljamo. Čeprav revolucionarnih sprememb ni ravno veliko, pa je večina izboljšav zelo koristnih, in to jo postavlja vsaj na prestol androidnega tabora.

  Objavljeno: 25.2.2014 | Kategorija: Preizkusiveč
 • Samsung se ne da!

  Po preizkusu Samsungove pametne ure Galaxy Gear smo pri Monitorju ugotovili, da gre sicer za zanimivo, toda precej neuporabno napravo, ki je najverjetneje nastala le zaradi govoric o prihajajoči Applovi uri. Tudi prodajne številke, ki jih je Gear dosegel na tržišču, nam do neke mere pritrjujejo.

  Objavljeno: 24.2.2014 12:00več
 • Google zaostruje Androidova pravila

  Google se že od prvih korakov mobilnega sistema Android bori proti njegovi razdrobljenosti. Dokaj ohlapna pravila uporabe so spodbudila proizvajalce, da so podarjen operacijski sistem prilagajali po svoje. Poleg različnih preoblek se tako med proizvajalci naprav z Androidom precej drugače obravnava tudi pojem rednih posodobitev. Google je v bitki za enovito uporabniško izkušnjo optimiziral zadnjo različico Androida, da lahko spodobno teče na napravah z zgolj 512 MB pomnilnika RAM, hkrati pa je prisilil največjega proizvajalca telefonov in tablic z njim, korejsko podjetje Samsung, da je v prid izvirnemu sistemu zmanjšal število lastnih prilagoditev.

  Objavljeno: 12.2.2014 05:00več
 • Samsung Galaxy S5 prihaja 24. februarja

  Samsung je razposlal vabilo na medijski dogodek, ki bo sovpadel s prvim dnem konference MWC 2014 v Barceloni. Na njem bo vsej verjetnosti uradno predstavil svoj nov vrhunski telefon Galaxy S5. O tehničnih podrobnostih seveda za zdaj ni še nobene potrditve, vendar lahko skoraj zagotovo pričakujemo korak naprej pri zaslonu, mobilnem procesorju in pri vgrajenem fotoaparatu, kot smo že pisali v preteklih mesecih.

  Objavljeno: 5.2.2014 01:00več
 • 3D je mrtev, naj živi UHD!

  Samsung je na svojem rednem letnem forumu v španski Malagi evropskim novinarjem prikazal izdelke, ki naj bi zaznamovali letošnje leto.

  Objavljeno: 31.1.2014 06:00več
 • Otroška tablica

  Tablice z operacijskim sistemom Android so najrazličnejših oblik in zmožnosti. Med raznovrstno ponudbo na trgu vsakdo najde nekaj zase. Zanimiva tržna niša so tablice za otroke. Malčki so nad mobilnimi napravami navdušeni, to staršem navadno ni povšeči, saj gre za drage in poškodbam podvržene stvari. Izdelovalci so za najbolj boječe med nami pripravili ponudbo izdelkov, namenjenih predvsem našim potomcem.

  Objavljeno: 28.1.2014 | Kategorija: Preizkusiveč
 • Samsungova nova oblačila

  Samsung se pripravlja na temeljito prenovo preobleke operacijskega sistema Android. (Mnogokrat osovraženi) TouchWiz bo predvidoma zaživel spomladi, med ljudi bo prišel s telefonom Galaxy S5. Videti bo precej drugače. Če gre zaupat pobeglim posnetkom zaslona, bo precej posnemal izgled Microsoftovega Windows telefona ter funkcionalnost Googlove storitve Now. Sprememba bo dobrodošla, pisane kartice so informativne in učinkovite. Med njimi najdemo poročilo telesne aktivnosti, nepogrešljivo vreme, lokacijo, sporočila, športne novice in še kaj. V navezi z osebnim pomočnikom S Voice se iz nekdaj osovražene preobleke morda izcimi presenetljivo dober pripomoček.

  Objavljeno: 21.1.2014 07:00več
 • Samsung Galaxy S5 že marca?

  Po zadnjih govoricah, ki jih je sprožil italijanski novinar, naj bi Samsung kmalu predstavil novo generacijo svoje zastavonoše. Galaxy S5 naj bi bil predstavljen sredi marca na dogodku v Londonu, vsaj tako naj bi novinarju povedal verodostojen vir. Glede na predstavitev prejšnjega modela, torej S4, ki se je zgodila marca 2013 v New Yorku bi lahko bil podatek resničen. Govori se, da bo telefon imel kovinsko ohišje.

  Objavljeno: 11.1.2014 12:00več
 • Samsung Galaxy Tab Pro in Galaxy Note v treh velikostih

  Samsung je na sejmu CES predstavil kar tri nove tablice Galaxy Tab Pro, ki bodo na voljo z diagonalami zaslonov 12,2, 10,1 in 8,4 palcev. Zanimivo, da je v vseh treh primerih ločljivost zaslona enak – 2.560 x 1.600 pik, kar je zelo lep dosežek ravno pri najmanjšem modelu. Oblika tablic je domala enaka kot pri dosedanjih modelih Galaxy Tab. Korejski proizvajalec je obenem predstavil tudi ekvivalentne tablice Galaxy Note Pro, tudi v 12,2-palčni izvedbi, kjer je zraven priloženo še pero S Pen.

  Objavljeno: 7.1.2014 01:00več
ph