Teme - samsung

 • Samsungova milijarda Microsoftu

  Microsoft z Androidom služi velikanske denarje. Proizvajalci telefonov z Googlovim operacijskim sistemom mu morajo, zaradi uporabe zaščitenih patentov, letno plačevati lepe zneske. Slednji so bili do nedavnega zaviti v tančico skrivnosti, ker cifer nesrečneži niso smeli razkriti. Tožba podjetja iz Redmonda, v kateri Microsoftovci tožijo Samsung, zaradi neplačanih obveznosti, pa razkriva, da je zgolj korejski gigant okenskim mojstrom za uporabo Androida plačeval milijardo ameriških dolarjev letno. Ko so leta 2013 s plačilom dva meseca zamudili, so morali Korejci izkašljati še dodatnih 7 milijonov dolarjev obresti. Ni kaj, Microsoftu kljub težavam na vseh področjih, med katerimi bodejo v oči mlačen sprejem Windows 8, trd kruh za Windows Phone in predaja naslova prvaka med igralnimi konzolami, sploh ne gre slabo.

  Objavljeno: 4.10.2014 09:00več
 • Konec za Samsungove prenosnike v Evropi

  Samsung je naslednji od velikih ponudnikov osebnih računalnikov, ki močno zmanjšuje svojo prisotnost na tem segmentu. V okvir prizadevanj za zmanjševanje stroškov in ohranjanja ciljne željene marže so se tako odločili, da prenehajo s prodajo prenosnikov v Evropi.

  Objavljeno: 25.9.2014 01:00več
 • Najboljša ura

  Berlinski sejem elektronike IFA je poln zapestnega okrasja, ki kaže čas. Pametne ure so naslednja velika stvar in napovedi novih modelov kar dežujejo. Samsung je predstavil morda najboljšo tovrstno uro ta hip. Gear S je naprava z operacijskim sistemom Tizen in ni zamenjava za pametni telefon. Čeprav pametnjakoviča za osnovno delovanje ne potrebuje in zna sama pošiljati sporočila in usmerjati uporabnika do želenega cilja, je v navezi z njim še močnejša. Ukrivljen zaslon z diagonalo dveh palcev je lepo videti iz vseh zornih kotov. Za odzivnost skrbi procesor s hitrostjo 1 GHz. Ura ima predhodno naložene aplikacije za spreminjanje videza, spremljanje športnih aktivnosti, merjenje srčnega utripa, branje elektronske pošte in še kaj. Več kot tisoč dodatnih programov čaka v trgovini Gear Store. Gear S bo na voljo oktobra, najprej v Koreji, nato tudi drugod po svetu.

  Objavljeno: 5.9.2014 07:00več
 • Samsung Galaxy Note 4 / Edge

  Berlinski sejem elektronike je pred vrati, zato je Samsung z velikim pompom predstavil pehar novosti. Osrednja zvezda zadnje predstave z imenom Samsung Unpacked je pametni telefon Galaxy Note 4. Svež paradni velikan na videz ni bistveno spremenjen, bistvo skriva v podrobnostih. Gigantski, 5,7 palcev velik zaslon AMOLED ima naravnost smešno ločljivost, štirikratni HD oziroma 2560 ×  1440 pik na palec (515 PPI). Ostra slika bo prišla najbolj prav v navezi z igričarskimi očali Gear VR, ki jih je Samsung zasnoval s prvakom navidezne resničnosti, podjetjem Oculus. Očala uporabijo tako zaslon kot drobovje pametnega velikana, da uporabniku pričarajo edinstveno (3D) igralsko izkušnjo.

  Objavljeno: 4.9.2014 01:00več
 • Samsungovi telefoni z Nokiinimi zemljevidi

  Samsung se je z delom finske Nokie, ki izdeluje zemljevide HERE in ni pod okriljem Microsofta, dogovoril o ekskluzivni rabi njihovih izdelkov. Dogovor med korejskim gigantom Samsung in finsko Nokio je nov korak na poti, ki naj bi proizvajalca pametnih (in drugih) naprav ločila od vsemogočnega Googla. Korejci so se s finsko družbo prvenstveno spajdašili zaradi pametnih ur. Gear S, ki pride na prodajne police oktobra, bo tako opremljen s kakovostno navigacijo, ki ponuja vodenje za roko v stodevetdesetih državah po svetu. Ker bo naveza poskrbela za sinhronizacijo pametnih ur z izbranimi telefoni, bodo zemljevide HERE dobili tudi lastniki Samsungovih telefonov. Kljub nesporni zmogljivosti finske navigacije nas skrbi, da bodo v prihodnje telefoni korejskega velikana še bolj nasičeni s podarjeno (beri: podvojeno) programsko opremo.

  Objavljeno: 2.9.2014 05:00več
 • Samsung Gear S

  Samsung je kot napovednik za svojo prisotnost na jesenskem sejmu IFA predstavil nov model pametne ure, ki zmore več, kot dosedanji modeli, pa tudi tekmeci. Največja posebnost ure Gear S je vgrajen modem 3G, kar pomeni, da zna prenašati podatke in opravljati klice tudi kadar s sabo nimamo telefona.

  Objavljeno: 28.8.2014 01:00več
 • Samsung napovedal svoj prvi 20nm procesor

  Pri Samsungu so napovedali splavitev čipa Exynos 5430 (gre za t.i. »system on a chip« oziroma SoC), njihov prvi tovrstni čip, narejen v 20 nano-metrski tehnologiji. Čip bo imel štiri jedra Cortex A15, katerih takt bo 1,8 GHz, zraven pa še štiri jedra A7 s taktom 1,3 GHz. Za prikaz grafike bo v uporabi ARMov procesor Mali T628MP6. Zaradi nove izdelave bo procesor hitrejši od predhodnikov, hkrati bo uporabil še manj energije, prvič ga bodo uporabili v telefonu Galaxy Alpha, ki ga pričakujemo v roku enega meseca.

  Objavljeno: 15.8.2014 13:00več
 • Pametno premirje

  Samsung in Apple sta se dogovorila, da umakneta vse patentne tožbe, uperjene drug proti drugemu. Gre za spore izven meja Združenih držav Amerike. Med sodišča, ki bodo v prihodnje imela bistveno manj dela, sodijo ustanove v Italiji, Franciji, Nemčiji, Nizozemski, Veliki Britaniji, Avstraliji, Japonski in Južni Koreji. Utopično bi bilo pričakovati, da bosta smrtna sovražnika kar naenkrat postala najboljša prijatelja, zato ne čudi, da se bodo poleg vseh začetih postopkov znotraj meja ZDA nadaljevali tudi vsi licenčni spori med velikanoma.

  Objavljeno: 6.8.2014 09:00več
 • Galaxy Tab Q – telefon ali tablica?

  Samsung nadaljuje s svojo strategijo (pretirano) številnih modelov z novo tablico Galaxy Tab Q, ki jo lahko po tehničnih lastnostih mimogrede umetimo tudi med telefone. Tablica ima namreč vgrajen zvočnik in mikrofon ter podporo za SIM kartice (celo do dve), ter vso programsko podporo za telefonske funkcije.

  Objavljeno: 28.7.2014 01:00več
 • Samsung prekinil sodelovanje z dobaviteljem zaradi uporabe otroške delovne sile

  Izdelovalci elektronike so večkrat tarča kritik zaradi slabih delovnih razmer v tovarnah, v zadnjih letih so tudi sami začeli s pregledovanjem tovarn svojih dobaviteljev. Pri Samsungu so tako začasno ustavili sodelovanje z dobaviteljem, tovarno Shinyang Electronics factory iz Dongguana, saj obstaja možnost, da so ilegalno zaposlovali tudi mladoletne. Pri tem so povedali, da so od leta 2013 že trikrat pregledali delovanje omenjene tovarne, vsakič brez kakih nepravilnosti. V primeru, da se res izkaže, da so pri tovarni zaposlovali tudi mladoletne, bodo pri Samsungu z njimi povsem prekinili sodelovanje.

  Objavljeno: 14.7.2014 11:00več