Teme - Poslovne rešitve

 • Gartner oznanja nove tehnologije na področju varnosti

  Upravljanje varnost je področje IT, ki zaradi vse bolj sofisticiranih napadov na podjetja še naprej pridobiva na pomembnosti. Zlasti v časih, ko se podjetja podajajo v nove domene rabe IT tehnologije, kot so oblačne storitve, mobilno računalništvo in koncept agilnega razvoja rešitev DevOps.

  Objavljeno: 17.6.2017 01:00več
 • Uber vstopa v transportno logistiko

  Podjetje Uber, ki je zaslovelo po inovativni storitvi povezovanja voznikov in potnikov za osebne prevoze ter tako rekoč čez noč postalo huda konkurenca za običajne taksije, se zdaj s podobno zamislijo in tehnologijo podaja tudi na področje transportne logistike in prevoza blaga. V ZDA so uradno predstavili storitev Uber Freight, ki povezuje naročnike in prevoznike blaga s cenami in pogoji, ki bodo najbrž huda konkurenca klasičnim transportnim podjetjem.

  Objavljeno: 19.5.2017 01:00več
 • Podatkovni centri se manjšajo, v številu in velikosti

  Nedavna raziskava družbe IDC je pokazala presenetljivo ugotovitev, da se je trend uporabe zasebnih podatkovnih centrov po dolgih leti rasti zdaj obrnil. Število podatkovnih centrov se je začelo manjšati, prav tako pa se manjša tudi njihova velikost. Podjetja se namesto tega vse bolj poslužujejo najema strežnikov v oblaku.

  Objavljeno: 16.4.2017 01:00več
 • Evropa že zaostaja za vlaganju v umetno inteligenco

  Umetna inteligenca in strojno učenje sta ena izmed najbolj vročih tehnologij ta hip, vendar vpeljava v prakso ne poteka povsod enako hitro. Sodeč po raziskavi družbe IDC v Evropi že začenjamo zaostajati za ostalimi bolj propulzivnimi celinami in regijami po svetu.

  Objavljeno: 14.4.2017več
 • Investicije v oblačno infrastrukturo dosegajo 32 milijard dolarjev

  Globalne investicije v infrastrukturo potrebno za izvajanje IT storitev v oblaku so se v letu 2016 povečale za 9,2% in dosegle skupno vrednost 32,6 milijard dolarjev, navaja družba IDC. Delež porabe za storitve v oblaku tako zdaj predstavlja že 37,2% vseh investicij v IT infrastrukturo v podjetjih, kar je opazen skok glede na 33,4% leto pred tem.

  Objavljeno: 11.4.2017 01:00več
 • Panožno združenje za podporo tehnologiji Blockchain

  Kopica pomembnih podjetij s področja informacijske tehnologije, kot so Accenture, Intel, Microsoft, Wipro in velikih korporacij, kot so BP, Stantander ter J.P. Morgan, je ustanovila združenje Enterprise Ethereum Alliance, za promocijo in standardizacijo uporabe tehnologije Blockchain. S skupno programsko platformo si obetajo povečanje varnost in zaupnosti pri prenašanju podatkov, hkrati pa nižje stroške upravljanja tovrstnih sistemov.

  Objavljeno: 18.3.2017 01:00več
 • Google Hangouts za poslovno rabo

  Google si močno prizadeva, da bi s svojimi spletnimi storitvami močneje posegel v segment poslovnih rešitev. Najnovejši poizkus cilja na živahno področje spletnega kramljanja in sodelovanja, seveda v poslovne namene. Novosti sta pravzaprav dve: videkonferenčna storitev Hangouts Meet in orodje za skupinsko sodelovanje Hangouts Chat.

  Objavljeno: 17.3.2017 01:00več
 • Microsoft StaffHub za načrtovanje urnikov

  Microsoft ima novo orodje v družini pisarniških storitev Office 365. StaffHub je namenjen vodenju delovnega razporeda v ekipah, še zlasti tam, kjer gre za izmensko delo in kjer delodajalec dovoljuje zamenjave in spremembe vrstnih redov v izmenah ali delovnih mestih, če le delo zaradi tega ne trpi. Orodje omogoča vodenje delovnih izmen, hitro opravljanje sprememb in preprosto iskanje zamenjav. Tipične primere rabe najdemo v storitvenih dejavnostih, službah za podporo uporabnikov in drugih delovno intenzivnih službah.

  Objavljeno: 13.1.2017 01:00več
 • SAP predstavlja drugo generacijo tehnologije HANA

  Podjetje SAP je predstavilo prvo večjo evolucijo njihove tehnologije za pomnilniške podatkovne strežnike (in-memory database), ki so jo poimenovali HANA2. Z novo različico prinašajo koristne novosti, predvsem pa poenostavljajo implementacijo in vzdrževanje sistemov HANA. Cilj je predvsem ta, da bi zmanjšali breme vzdrževanja informacijskih sistemov in strokovnjakom v podjetjih omogočili več časa za inovacije. SAP je tehnologijo HANA od predstavitve leta 2010 osveževal dvakrat na leto, kar je bilo za marsikatero podjetje velik izziv.

  Objavljeno: 9.11.2016 01:00več
 • Facebook Workplace – za poslovno rabo

  Facebook se je uradno podal tudi v svet poslovne informatike. Po razmeroma dolgem zaprtem testiranju (na povabilo) so uradno predstavili Facebook Workplace, družabno omrežje namenjeno poslovni rabi v podjetjih.

  Objavljeno: 12.10.2016 01:00več