Teme - Poslovne rešitve

 • Gartnerjeve napovedi za petletko od 2018 dalje

  V okviru letne konference Symposium/ITxpo so pri družbi Gartner že tradicionalno razgrnili najnovejše napovedi, ki bodo menda zaznamovale dogajanje v službah IT v naslednjih petih letih. Poudarek je seveda na vplivu novih tehnologij in transformacij v načinu dela, ki te novosti prinašajo s sabo.

  Objavljeno: 9.10.2017 01:00več
 • Ali bo Microsoft Teams nadomestil Skype for Business?

  Posamezne informacije, ki curljajo iz Microsofta, namigujejo, da bo podjetje iz Redmonda svojo še mlado orodje za skupinsko delo in komunikacije Microsoft Teams postavilo v ospredje in tem zasenčilo in morda celo nadomestilo obstoječa komunikacijska orodja, vključno z Skype for Business, pred časom znanim pod imenom Lync.

  Objavljeno: 17.9.2017 01:00več
 • Atlassian Stride – sveža ideja za skupinsko sodelovanje

  Podjetje Atlassian je predstavilo novo spletno storitev Stride za skupinsko sodelovanje, ki je namenjena predvsem poslovnim uporabnikom. Orodje združuje kramljanje v forumih, video in zvočne konference ter nekatera orodja, ki so jih drugod ne srečamo. Orodje je primerno za vse velikosti podjetij, vse komunikacije pa potekajo z mislijo na varnost in enostavno rabe.

  Objavljeno: 17.9.2017več
 • Uporaba kontejnerjev je manjša od navdušenja

  Za koncept kontejnerjev, kot sredstva za virtualizacijo, izolacijo, objavo in stopnjevano nadgradnljivost sodobnih aplikacij, v poslovnem okolju obstaja velik interes, vendar se to še ne odraža v praktični rabi. Raziskava družbe Cloud Foundry Foundation je pokazala, da v letu 2017 le okoli 25% vprašanih podjetij uporablja kontejnerje za objavo in uporabo svojih aplikacij. Da se navdušenje še ne odraža v praksi kaže tudi podatek, da se je delež povečal le za 3% v primerjavi z lanskim letom.

  Objavljeno: 16.9.2017 01:00več
 • Prihodnost sistemskih inženirjev so DevOpsi

  Računalništvo v oblaku, agilne metode razvoja programov in nenehne potrebe po spremembah in izboljšav močno spreminjajo potrebe podjetjih po računalniških kadrih. Nedavna raziskava podjetja Puppet je pokazala, da se to v ZDA že močno odraža na področju sistemskih inženirjev, kjer je povpraševanje po tradicionalnih sistemcih, kjer so v uporabi samo sistemska znanja, v upadanju.

  Objavljeno: 15.9.2017 01:00več
 • Azure odslej jamči za zaupnost v oblaku

  Microsoft je predstavil novo storitev v oblaku, ki omogoča zaščito s šifriranjem podatkov tudi tedaj, ko so v obdelavi. Azure confidential computing, kot se imenuje nova storitev, omogoča popoln nadzor nad dostopom in šifriranjem podatkov, ne samo me hrambo temveč tudi tedaj, ko je v obdelavi v avtorizirani aplikaciji.

  Objavljeno: 15.9.2017 01:00več
 • Amazonove novosti za lažjo migracijo aplikacij in podatkov

  Amazon je v New Yorku gostil letno konferenco AWS Summit, posvečeno rešitvam in storitvam v oblaku Amazon Web Services (AWS). Pri Amazonu menijo, da je glavna ovira za še hitrejši prehod poslovnih sistemov v oblak težavnost pri prenosu aplikacij in podatkov, zato je to bila glavna tema letošnjega srečanja.

  Objavljeno: 16.8.2017 01:00več
 • Nova generacija poslovnih sistemov ERP v oblaku

  Kljub temu, da so poslovni informacijski sistemi ERP nekaj, kar se je že davno uveljavilo in kjer se marsikomu zdi, da je skozi čas videti le malo inovacij, mlada podjetja s koreninami v oblaku dokazujejo, da se bo tudi to področje v prihodnje še kako spreminjalo. Novi temelji v oblaku že ustvarjajo nove trende in smernice, ki jih začenja spremljati tudi ostanek ponudnikov ERP, kjer tudi največji niso izjema.

  Objavljeno: 16.7.2017 01:00več
 • Apple prodira tudi na področju IT

  Apple je najbolj uspešno računalniško podjetje, toda to velja za potrošniške izdelke, mar ne? Napaka! Pri družbi Gartner so izračunali, da je v zadnjih dveh letih Apple postal največji dobavitelji tudi na področju IT rešitev v podjetjih. Z 218 milijardami dolarjev prihodkov iz naslova IT je 79 milijard dolarjev pred drugim, Samsungom, na tretje mesto pa se je prebil Google. Microsoft, ki je tu kraljeval še pred samo nekaj leti, je s 85 milijardami dolarjev šele na četrtem mestu, še slabše pa je postavljen IBM, ki je pred Microsoftom domala povsem obvladoval poslovno informatiko.

  Objavljeno: 15.7.2017več
 • Hyberledger Fabric 1.0 – nova odprtokodna platforma za blockchain

  Številni strokovnjaki menijo, da bo tehnologija podatkovnih verig blockchain imela v prihodnosti pomembno vlogo v podatkovnih povezavah med različnimi poslovnimi subjekti v vrednostni verigi pretoka podatkov, zlasti tam, kjer je treba zagotavljati dokazilo o verodostojnosti in nespremenljivosti podatkov.

  Objavljeno: 13.7.2017 01:00več
ph