Teme - pametni telefon

 • HTC One spet zamuja

  Odlične kritike in fantastično oblikovanje telefona HTC One so tajvanskemu podjetju vlili upanja na svetlejšo prihodnost. Povratek med elito so pri HTCju skrbno načrtovali, novi prvak naj bi na sceno stopil dober mesec pred največjim tekmecem, Samsungovim telefonom Galaxy S4. Žal se ni izšlo. Najprej so splavitev prestavili za štirinajst dni, nato javno priznali, da imajo zaradi statusa "zgube" med dobavitelji težave pri dotoku zadostnega števila sestavnih delov, za nameček pa so sedaj dokončno odpovedali globalni pohod na trg. Konec marca ga bodo dobili zgolj Tajvanci, Britanci in Nemci, medtem ko bodo drugi, vključno z Američani, morali počakati vsaj še dodaten mesec dni. Bržkone ga bo takrat v trgovinah že čakala Galaksija.

  Objavljeno: 23.3.2013 07:00več
 • Naprave Galaxy z Androidom 5.0

  Velika težava v svetu Androidov je razdrobljenost operacijskega sistema. Problem ni zgolj v tisoč in eni napravi, ki poganja prilagojeni Googlov mobilni operacijski sistem, ampak tudi v posodobitvah, ki, če jih je izbrani telefon sploh deležen, rade zamujajo. Zato je Samsung požel nemalo odobravanja, ko je napovedal nadgradnjo kar sedemnajstih naprav serije Galaxy. Telefoni, med katerimi najdemo modele S2, Ace 2, Beam, Note in S3 Mini bodo kmalu dobili Androida 4.2.2, medtem ko bo pet velikih, S3, S4, Note 2, Note 8.0 in 10.1, deležnih celo različice Key Lime Pie, ki bo predvidoma predstavljena maja na konferenci Google I/O.

  Objavljeno: 20.3.2013 07:00več
 • Windows Phone 8 ima na voljo le še dobro leto

  Pri Microsoftu so objavili, da bodo mobilni operacijski sistem Windows Phone 8 podpirali le še do julija prihodnje leto, nakar zanj ne bo več posodobitev in izboljšav. Odkritost poslovanja pozdravljamo, malce nas skrbi naglica ob dejstvu, da v Redmonu sploh še niso predstavili naslednika. Če bo Microsoft sledil napovedanemu 18 mesečnemu ciklu, pride novi okenski mobilni sistem še letos. Dobra novica tokrat je, da ga bodo dobili tudi lastniki obstoječih WP8 naprav. 

  Objavljeno: 19.3.2013 06:00več
 • Samsung Galaxy S4 se razkriva

  Samsung je na dolgo napovedovanem dogodku v New Yorku uradno predstavil svoj najnovejši in najzmogljivejši, dolgo pričakovani Galaxy S4. Do predstavitve razkrite informacije  so se izkazale za bolj ali manj točne, tako da S4 predstavlja predvsem evolucijo, ne pa revolucijo glede na zelo dobro prodajani model Galaxy S III. Brez dvoma pa bo nadaljeval njegovo uspešno pot.

  Objavljeno: 15.3.2013 01:00več
 • Solidni neznanec

  Od vseh Prestigiovih pametnih telefonov na papirju še najbolj prepriča model 4500 Duo. Zopet gre za androidni izdelek, ki omogoča vstavitev dveh kartic SIM, le da tokrat ni zaznati večje strojne podhranjenosti.

  Objavljeno: 26.2.2013 | Kategorija: Preizkusiveč
 • Telefon za zimo

  Nokia je poslala na trg drugo generacijo Lumij. Vlogo glavnega finskega telefona je prevzela Lumia 920, ki je nasledila model 800. Po novem sodi v zgornji srednji razred. Finci pa se niso ukvarjali le z novo strojno opremo, temveč so se konkretno lotili tudi programja za mobilna Okna.

  Objavljeno: 26.2.2013 | Kategorija: Preizkusiveč
 • Nokia - iz nebes v pekel

  Nokia je na vrhu lestvice največjih izdelovalcev mobilnih telefonov na svetu kraljevala več kot desetletje, v zadnjih letih pa na žalost kot po tekočem traku izgublja zaupanje potrošnikov in tržni delež. Trendi in zahteve potrošnikov se s časom spreminjajo, na trgu preživijo le tisti, ki se nanje hitro odzovejo. Nokii to žal ni uspelo in tako je velikan industrije danes le še bleda senca samega sebe.

  Objavljeno: 26.2.2013 | Kategorija: Vklopveč
 • Najzmogljivejši lok

  Sony je z Xperijo Arc začel oblikovalsko pot telefonov, ki imajo ukrivljeno zadnjo stranico. Ta taktika se mu je kar obrestovala, saj je Xperio zaradi krivine nemogoče zamenjati za katerega od konkurentov. Tradicijo loka nadaljuje tudi Xperia T, ki je trenutno paradni konj Japoncev.

  Objavljeno: 26.2.2013 | Kategorija: Preizkusiveč
 • Robustni japonec

  Kdaj bo Sony poslal v trgovine svojo različico robustnega telefona, je bilo le vprašanje časa. Serija telefonov Xperia se je že tako razširila, da je množici naprav težko slediti, zdaj pa preglednost manjša še Xperia Go.

  Objavljeno: 29.1.2013 | Kategorija: Preizkusiveč
 • Mala in velika

  V avgustovem Monitorju je bil manko Androida 4.0 eden poglavitnih očitkov trem opisanim Sony Xperiam. Od izdaje omenjene številke jih je večina že dobila posodobitev na Sladoledni sendvič, ki je v Xperije že naložen.

  Objavljeno: 27.11.2012 | Kategorija: Preizkusiveč
ph