Teme - pametne zapestnice

 • Otroška pametna zapestnica

  Korejsko podjetje LG s polno paro dela na pametnih napravah naslednje generacije. Pametnim telefonom tako že danes družbo dela ura G Watch, v bližnji prihodnosti pa naj bi se ji pridružila še zapestnica KizON. Gre za napravo, opremljeno z GPS in WiFi tehnologijo, ki je prvenstveno namenjena staršem. Z njeno pomočjo bodo otroci vedno na dosegu roke (beri: spleta), obenem pa bodo nadobudneži v primeru nuje z enim samim pritiskom skrbnika nemudoma priklicali na predhodno nastavljeno številko. Taista številka lahko napravo v vsakem trenutku tudi sama pokliče. Če se otrok v desetih sekundah ne javi, KizON vklopi vgrajeni mikrofon in zaskrbljenemu staršu posreduje zvok trenutnega dogajanja okoli nosilca pametne zapestnice. Vgrajena baterija poskrbi za 36 ur avtonomije, ko ostane le še četrtina električnega soka, naprava skrbniku o suši pošlje sporočilo. LGjeva otroška zapestnica bo na voljo že jeseni, kupili jo bomo lahko Američani in Evropejci.

  Objavljeno: 11.7.2014 05:00več
 • Samsung Simband – platforma za zdravje

  Samsung je na posebnem dogodku spregovoril o svojo viziji i načrtih na področju naprav, ki jih lahko nadenemo in bodo skrbele za naše boljše zdravje ter počutje. Srce nove strategije je nova modularna tehnološka platforma z imenom Simband, ki vključuje napredna tipala, strojno opremo, programsko opremo in storitve, ki jih bo Samsung ponudil kot odprte rešitve dosegljive za neodvisne razvijalce opreme in rešitev.

  Objavljeno: 29.5.2014 01:00več
 • Zdravje na zapestju

  V zadnjih mesecih s(m)o deležni prave poplave pametnih zapestnic, pa tudi pametnih ur, ki obljubljajo spremljanje, vpogled in pomoč pri dejavnostih, povezanih z ohranjanjem telesne kondicije in zdravja v celoti. Večinoma jih uporabljamo v kombinaciji z mobilnimi telefoni in aplikacijami, ki ponujajo obilo podatkov o našem celodnevnem, ne samo rekreativnem gibanju. Zapestnice so obenem prvo udejanjanje napovedanega prihoda elektronskih izdelkov, ki si jih lahko nadenemo, in kmalu tudi koncepta internetno povezanih stvari (IoT). Toda ali taka tipala zares pomagajo k boljšemu zdravju ali počutju in nam servirajo zanesljive podatke?

  Objavljeno: 27.5.2014 | Kategorija: Dosjeveč
 • Nike opušča pametno zapestnico

  Športni velikan Nike je odpustil večino ekipe, zaslužne za pametno zapestnico FuelBand. Novico je (delno) potrdil tiskovni predstavnik družbe in dodal, da digitalnih sanj še niso odsanjali. Namesto strojni opremi se bodo v prihodnosti posvetili programskim izdelkom za športne navdušence. Priljubljeni športni pripomoček tako ne bo dobil shujšane različice, ki je bila napovedana za letošnjo jesen. Zaradi tesne naveze podjetja Nike z Applom, FuelBand deluje le z jabolčnim telefonom, so se pojavile govorice, da so za potezo krivi vidci iz Cupertina, ki nameravajo v bližnji prihodnosti predstaviti tako novi iPhone kot iUro. Oba izdelka naj bi takoj po prihodu na trg zasedla tudi del, ki ga danes pokrivajo pametne (športne) zapestnice in druge nosljive naprave.

  Objavljeno: 21.4.2014 05:00več
 • Android prihaja na nosljive naprave

  V zadnjih mesecih se vse več govori o pametnih napravah, ki jih nosimo na sebi, največ zanimanja zbujajo pametna očala in pametne ure. Sedaj so pri Googlu na svojem blogu oznanili projekt Android Wear, s katerim bodo operacijski sistem Android razširili na tovrstne naprave, začeli pa bodo z urami. Na njih bomo spremljali podatke, ki nas zanimajo, podpirale bodo glasovne ukaze (nekako v stilu Google Glass in Applove Siri), spremljale bodo naše zdravje, z njimi pa bomo upravljali druge naprave (denimo televizorje).

  Objavljeno: 19.3.2014 09:00več
 • Wello – EKG za iPhone

  Ste morda opazili pametne zapestnice, ki znajo meriti vaše športne aktivnosti, utrip srca, porabljene kalorije in celo kvaliteto nočnega spanca? Vse skupaj se zdaj lahko skrijejo pred zmožnostmi novega ovitka Wello za pametne telefone iPhone.

  Objavljeno: 7.3.2014 01:00več