Teme - pametna ura

 • Samsung Gear S

  Samsung je kot napovednik za svojo prisotnost na jesenskem sejmu IFA predstavil nov model pametne ure, ki zmore več, kot dosedanji modeli, pa tudi tekmeci. Največja posebnost ure Gear S je vgrajen modem 3G, kar pomeni, da zna prenašati podatke in opravljati klice tudi kadar s sabo nimamo telefona.

  Objavljeno: 28.8.2014 01:00več
 • Kitajski Švicarji

  Nekoč davno so se začele širiti govorice, da bo Apple predstavil svojo pametno uro, in kar naenkrat so hoteli pametne ure izdelovati vsi. Razen tistih, ki v svetu ur pomenijo največ – Švicarjev. Do zdaj.

  Objavljeno: 26.8.2014 | Kategorija: Preizkusiveč
 • Pebble zelo resno s pametnimi urami

  Podjetje Pebble je pionir na področju pametnih ur, nastalo je s pomočjo Kickstarterja že v času, ko se o Applovih pametnih urah še niti šušljati ni začelo (da, še vedno se le šušlja). Danes pametne ure prodaja že marsikdo, tudi velikani kot je Samsung (pa tudi manjši padalci, katerih izdelek bomo preizkusili v naslednjem Monitorju), vendar se Pebble ne da.

  Objavljeno: 19.8.2014 08:15več
 • Apple zamuja

  Številni viri blizu družbe Apple, ki so se v preteklosti izkazali za zanesljive pri napovedih, navajajo, da Apple zamuja z začetkom proizvodnje svojih novih, že nestrpno pričakovanih izdelkov, ure iWatch in novega telefona iPhone 6.

  Objavljeno: 3.8.2014 01:00več
 • Tudi HP se podaja med pametne ure

  Kot kaže, se skoraj nobeden proizvajalec v računalniški industriji ne more ogniti skušnjave, da ne bi tudi sam poskusil s pametnimi urami. Tokrat je na plan prišla novica, da so se na to področje podali tudi HP-jevi inženirji. Pa vendar je tokrat drugače – ure naj bi uradno prodajalo podjetje Gilt, vendar je celoten razvoj opravil HP, podobo pa je pripravil ameriški oblikovalec Michael Bastian.

  Objavljeno: 2.8.2014 01:00več
 • Obeta se nam Applova pametna ura

  Dvomov, da na trg prihaja Applova pametna ura, skorajda ni več. Zadnja izmed mnogih (postranskih) potrditev obstoja naprave iWatch se skriva v Applovem novačenju talentov z dotičnega področja. Najnovejši član družbe iz Cupertina je nedavno postal glavni prodajalec prestižnih švicarskih ur TAG Heuer, Patrick Pruniaux. Slednji se je pridružil ekipi, ki jo med drugim sestavljata tudi Angela Ahrendts, ki so jo ukradli Burberryu, ter bivši predsednik uprave francoskega modnega podjetja Yves Saint Laurent.

  Objavljeno: 7.7.2014 11:00več
 • Programska oprema ur z Androidom

  Na Googlovi tržnici Play se vsled skorajšnjega prihoda pametnih ur LG G Watch in Samsung Gear Live ter drugih nosljivih računalnikov z operacijskim sistemom Android Wear pridno polni polica, ki je namenjena širjenju sposobnosti pametnih naprav naslednje generacije. Med spodobno ponudbo najdemo stare znance, ki nam olajšajo avtomatizacijo vsakodnevnih opravil, nas spremljajo pri športnih aktivnostih ter se z nami družijo na priljubljenih družabnih omrežjih.

  Objavljeno: 7.7.2014 08:00več
 • Moto 360 – najboljša ura ta hip

  Čeprav Motorolina pametna ura Moto 360 uradno še ni v prodaji, zelo hitro postaja nov modni, celo kultni dodatek za ljubitelje mobilnih naprav. Zaradi zelo prijetne in skrbno načrtovane oblike, predvsem pa zaradi okroglega zaslona navdihuje oblikovalce in razvijalce programske opreme po celem svetu.

  Objavljeno: 29.6.2014 01:00več
 • Microsoft tudi načrtuje pametno uro

  Po pisanju poslovne revije Forbes naj bi Microsoft pospešeno razvijal lastno pametno uro, podobno kot naj bi počela tudi Apple in Google, medtem ko Samsung in Sony svoje modele že (prej neuspešno kot uspešno) ponujata na trgu.

  Objavljeno: 1.6.2014 01:00več
 • Samsung Simband – platforma za zdravje

  Samsung je na posebnem dogodku spregovoril o svojo viziji i načrtih na področju naprav, ki jih lahko nadenemo in bodo skrbele za naše boljše zdravje ter počutje. Srce nove strategije je nova modularna tehnološka platforma z imenom Simband, ki vključuje napredna tipala, strojno opremo, programsko opremo in storitve, ki jih bo Samsung ponudil kot odprte rešitve dosegljive za neodvisne razvijalce opreme in rešitev.

  Objavljeno: 29.5.2014 01:00več