Teme - pametna ura

 • Pirati s pametnimi urami

  Nosljive naprave so vedno bolj priljubljene. Za razmah pametnih ur veliko zaslug nosi Android Wear, Googlov prilagojeni operacijski sistem. Čeprav je platforma še zelo mlada, je na enem področju skorajda popolna. Prilagodljivost pametnih ur z Android Wear s sabo prinaša tudi slabe plati. Enostavnost, s katero uporabnik v trenutku popolnoma predrugači videz ročnega okrasja, je pritegnila pirate. Aplikacija Facer v navezi s spletiščem FaceRepo nam tako v nekaj sekundah uro, kakršna je Moto 360, ki jo bomo podrobneje predstavili v decembrski številki Monitorja, spremeni v kopijo 15.000 evrov vredne naprave. Priljubljenost tovrstnega početja ni ostala skrita budnim očem lastnikov prestižnih blagovnih znamk, zato so prve zahteve po brisanju (pre)dobrih ponaredkov že začele deževati.

  Objavljeno: 26.11.2014 05:00več
 • Pametna ura za otroke

  Nosljive naprave dežujejo z neba. Prodajne police se šibijo pod njihovo težo in zdi se, da jih nič ne more ustaviti. Tajvansko podjetje JoyRay se noriji pridružuje z otroško pametno uro. Podjetje je prepričano, da je trg otroških nosljivih naprav zlata jama prihodnosti. Medtem ko se otroci z njimi zabavajo, starši v vsakem trenutku vedo, kaj se z otrokom dogaja.

  Objavljeno: 24.11.2014 11:00več
 • Tudi Asus s pametno uro

  Asus bo v teh dneh predstavil lastno pametno uro, zasnovano okoli operacijskega sistema Android Wear. Ura se bo imenovala ZenWatch, čez lužo naj bi veljala dvesto dolarjev. Ura bo imela 1,6 palčni ukrivljeni Super AMOLED zaslon in razmeroma tanko kovinsko ohišje. Poganjal jo bo Qualcommov procesor, pomnilnika bo 512 MB, prostora za aplikacije in datoteke pa 4 GB, pri Asusu pa pripravljajo tudi nekaj lastnih funkcij.

  Objavljeno: 8.11.2014 19:00več
 • Microsoftova pametna ura

  Sodeč po pisanju ameriške revije Forbes, naj bi Microsoft v kratkem predstavil svojo pametno uro. Tako kot drugod, bo šlo kot kaže za vsestransko napravo, opremljeno z različnimi tipali, ki pomagajo spremljati potek športnih aktivnosti, pa tudi zdravje uporabnika.

  Objavljeno: 22.10.2014 01:00več
 • Will.i.am predstavlja pametno uro Pulse

  Frontman skupine Black Eyed Peas je zopet presenetil javnost in na konferenci Dreamforce 2014 prikazal pametno uro, ki vsebuje tudi mobilni telefon. Ura z imenom Pulse ima namreč anteno, prostor za kartico SIM, zvočnike in vgrajen mikrofon, ki omogočajo prostoročno telefoniranje, kot tudi povezljivost s slušalkami bluetooth.

  Objavljeno: 20.10.2014 01:00več
 • Apple Watch

  Poleg novih telefonov so pri Applu na svojem dogodku predstavili tudi pametno uro, o kateri že par let po spletu beremo različne govorice. Nova ura se imenuje preprosto Apple Watch (govorice so sicer največkrat omenjale ime iWatch), bo pa prišla v dveh velikostih - manjša bo po diagonali merila 1,5 palca, večja pa 1,65 palca. Tudi sicer bo ogromno različnih konfiguracij in možnosti, saj bosta uri na voljo v različnih barvah, hkrati ju bomo lahko kombinirali z ogromno različnimi paščki raznovrstnih oblik in materialov (verjamemo, da bodo kmalu prišli tudi neoriginalni dodatki).

  Objavljeno: 10.9.2014 10:00več
 • Najboljša ura

  Berlinski sejem elektronike IFA je poln zapestnega okrasja, ki kaže čas. Pametne ure so naslednja velika stvar in napovedi novih modelov kar dežujejo. Samsung je predstavil morda najboljšo tovrstno uro ta hip. Gear S je naprava z operacijskim sistemom Tizen in ni zamenjava za pametni telefon. Čeprav pametnjakoviča za osnovno delovanje ne potrebuje in zna sama pošiljati sporočila in usmerjati uporabnika do želenega cilja, je v navezi z njim še močnejša. Ukrivljen zaslon z diagonalo dveh palcev je lepo videti iz vseh zornih kotov. Za odzivnost skrbi procesor s hitrostjo 1 GHz. Ura ima predhodno naložene aplikacije za spreminjanje videza, spremljanje športnih aktivnosti, merjenje srčnega utripa, branje elektronske pošte in še kaj. Več kot tisoč dodatnih programov čaka v trgovini Gear Store. Gear S bo na voljo oktobra, najprej v Koreji, nato tudi drugod po svetu.

  Objavljeno: 5.9.2014 07:00več
 • Novosti, ki nosijo ime Sony

  Med prvimi, ki so obeležili bližajoči se sejem elektronike v Berlinu s kopico predstavljenih novosti, je poleg Samsunga japonski velikan Sony. Glavni izdelek je tudi tokrat pametni telefon. Zgolj pol leta po prihodu zastavonoše Xperia Z2 prihaja njegov naslednik. Kupce bo skušal prepričati s hitrejšim taktom procesorja Snapdragon 801 (2,5 GHz), boljšo baterijo (z manj mAh) ter fantastično kamero (20,7 MP), ki bo s CyberShot priboljški še bolj podobna japonskim fotoaparatom. Ekran, pomnilnik, priložena shramba ter odpornost na vodo ostajajo enaki. Posebnost telefona bo igranje iger s konzole PS4. S priključenim igralnim ploščkom s konzole nam bo telefon deloval kot zaslon za igranje iger z oddaljene, v isto brezžično omrežje priključene konzole Playstation 4. Sony Xperia Z3 bo v različnih barvah na voljo že v septembru.

  Objavljeno: 4.9.2014več
 • Applova draga pametna ura

  Devetega septembra bo Apple na posebnem dogodku svetu razkril predrugačeni telefon iPhone 6. Prvemu jabolčnemu velikanu, iPhone 6 naj bi v diagonalo zaslona meril krepko čez pet palcev, se bo predvidoma pridružila tudi pametna ura. Apple iWatch naj bi poganjal prirejeni mobilni operacijski sistem iOS 8. V osnovi bo naprava služila kot priročnejši posrednik med uporabnikom in pametnim telefonom, a prepričani smo, da bodo v Cupertinu našli še mnogo drugih inovativnih pristopov, ki bodo osmislili njen obstoj. Ura z ukrivljenim zaslonom velikosti poltretjega palca naj bi veljala kar štiri evrske stotake, kar pomeni, da bo med dražjimi tovrstnimi napravami na trgu. Kaj drugega od Apple niti nismo pričakovali.

  Objavljeno: 3.9.2014 10:00več
 • LG G Watch R

  Letošnji sejem IFA bo poln pametnih ur. Najnovejša predstavitev prihaja iz korejske družbe LG, ki je obstoječi pametni uri G Watch dodala še precej bolj stilsko prijetno oblikovani G Watch R z okroglim zaslonom in platformo Android Wear.

  Objavljeno: 29.8.2014 01:00več