Teme - pametna ura

 • Pamet tudi na roki

  Po telefonih in tablicah so na vrsti ure, da dobijo ustrezno pamet. Zanimanje za pametno ročno okrasje se vztrajno veča, prav tako se širi ponudba. Pametne ure niso več nišni izdelek. To, kar se je začelo s startupi, med katerimi vodi Pebble, in nadaljevalo z androidno vojsko, ki ji poveljuje Samsung, je dokončno dozorelo s prihodom Applovega izdelka Watch.

  Objavljeno: 16.6.2015 | Kategorija: Fokusveč
 • Applova ura številka 2

  Uspešna Applova ura Watch ima nemalo omejitev, brez sparjenega telefona sploh ne deluje. Slednji skrbi tako za povezavo z internetom kot za dostop aplikacij do mikrofona, merilca srčnega utripa, pospeškomera in celo nadzornega kolesa Digital Crown. Druga različica operacijskega sistema WatchOS kani razmerje moči predrugačiti. Razvijalci bodo po novem lahko pisali programe neposredno za uro. Izdelki bodo posledično hitrejši, neodvisni od bližine telefona in na lastno pest izkoriščali voljno strojno opremo. Bogatejša bo tudi naveza s prihajajočim sistemom iOS 9, ki bo uri med drugim prinesel zmogljivejšo digitalno pomočnico Siri ter usmerjanje z uporabo javnih prevoznih sredstev. Datum prihoda brezplačne nadgradnje za zdaj ni znan.

  Objavljeno: 12.6.2015 01:00več
 • Lenovo nakazuje prihodnost

  Lenovo je svojo osrednjo letno konferenco v Pekingu zaokrožil s prikazom nekaj zanimivih konceptov, ki se utegnejo kmalu preleviti v končne izdelke. Prvi prototip je pametna ura s pomenljivim imenom Magic View.

  Objavljeno: 29.5.2015 01:00več
 • SAP za Apple Watch

  Verjeli ali ne, Apple Watch utegne postati v prihodnje koristen poslovni pripomoček. Na pomolu je novo partnerstvo med podjetjem Apple in svetovnim velikanom poslovnih informacijskih sistemov, nemško družbo SAP. Ta je za bližnjo konferenco Sapphire napovedal kar 12 novih aplikacij za Applovo še svežo pametno uro.

  Objavljeno: 2.5.2015 01:00več
 • Google pripravlja novo ofenzivo na področju pametnih ur

  Najbrž ni le slučaj, da je Google ravno v času začetka prodaje ur Apple Watch najavil posodobitev svoje platforme Android Wear, ki prinaša številne zanimive novosti. Različica Androida za pametne ure napada Applovo platformo tam, kjer ima ta šibke točke.

  Objavljeno: 28.4.2015 01:00več
 • Pri iFixit že razdrli Applovo uro

  Spletna stran iFixit je znana po razstavljanju različnih naprav, kmalu po začetku prodaje so se spravili nad Applovo pametno uro. Vse skupaj je seveda zelo miniaturno, samo ohišje je zlepljeno skupaj. Razmeroma enostavno je zamenjati akumulator, ta ima pri manjši uri (38 mm.) 205 mAh, večja ura naj bi imela nekoliko večjega. Tudi zaslon se bo dalo zamenjati brez večjih težav, najtežja pa bo morebitna zamenjava procesorskega vezja, imenovanega S1.

  Objavljeno: 26.4.2015 09:00več
 • Applova ura razprodana

  Pametne ure so med nami, čeprav še vedno ne vemo, ali jih sploh potrebujemo. Dejstvo je, da si jih želimo. Nov dokaz je Applova ura Apple Watch, ki je v osamljeni spletni prodaji pošla v nekaj urah. Zamudnikom so tako ostala na voljo le prednaročila, ki zagotavljajo prihod želenega predmeta na dom do sredine poletja. Veliko zanimanje kupcev so potrdili tudi v Cupertinu, kjer je predsednik uprave, Tim Cook dejal, da je število naročil preseglo vsa pričakovanja, veseli pa so tudi pozitivnega odziva prvih kupcev. Zaradi velikega zanimanja je na spletnih tržnicah zaživel črni trg. Najcenejša Applova ura dosega astronomske cene, saj nekateri prekupčevalci zanjo zahtevajo celo 2000 ameriških dolarjev.

  Objavljeno: 14.4.2015več
 • Prvi programi za Apple Watch

  Malo pred začetkom prodaje svoje prve pametne Watch, ki se prične 24. aprila, je Apple objavil spisek prvih aplikacij, ki bodo na voljo za to platformo. Spisek je zanimiv tudi zato, ker ponazarja, kakšne storitve pravzaprav lahko pričakujemo od pametnih ur v bodoče.

  Objavljeno: 31.3.2015 01:00več
 • Pebble Time na Kickstarterju požel 20 milijonov dolarjev

  Pebble je majhno podjetje, ki je leta 2013 preko spletne strani Kickstarter uspešno splavilo dokaj preprosto pametno uro, imenovano preprosto Pebble Watch. Ta uporablja preprost črno-beli zaslon LCD, ki za delovanje potrebuje izredno malo energije, posledično zdrži akumulator ure okoli sedem dni – to je seveda občutno dlje od katerekoli pametne ure, ki v povprečju težko zdržijo en dan uporabe.

  Objavljeno: 29.3.2015 18:00več
 • TAG Heuer s pametno uro Carrera

  Pri priznanem proizvajalcu ur so pripravljeni na splavitev lastne pametne naprave. TAG Heuer bo skupaj z Googlom in Intelom na sejmu prestižnega ročnega okrasja Basel World predstavil pametno uro, ki bo neposredno tekmovala z Applom za naklonjenost kupcev. Gre za digitalno različico črne klasične ure Carrera, ki bo zmožna odčitavanja lokacije, merjenja prehojene poti in trenutne nadmorske višine. Ura bo še vedno švicarske izdelave, Silicijeva dolina pa bo prispevala pamet. Pri TAG Heuerju so prepričani, da si bodo ljudje po preizkusu enega od pametnih izdelkov, ki so trenutno na trgu, zaželeli prave ure. Ker bi pri klasičnem modelu bržkone pogrešali dodano vrednost v obliki računalniške pameti, so ustvarili digitalno različico enega njihovih najbolj priljubljenih modelov. Cene in drugih podrobnosti o uri, ki jo bo najverjetneje poganjal operacijski sistem Android Wear, še ni, a nanje bržčas ne bo treba dolgo čakati.

  Objavljeno: 19.3.2015 07:00več