Teme - pametna ura

 • Nov val pametnih ur in zapestnic

  Pred nami je novi val pametnih ur in zapestnic. V roku le nekaj dni so svoje nove modele predstavili Garmin, Fossil, Polar, za nameče pa pričakujemo tudi novo generacijo ur od Samsunga. Poudarke je predvsem na dodatnih tipalih za merjenje srčne utripa, ki ga vsi po vrsti zdaj merijo tako kot Apple Watch – na zapestju.

  Objavljeno: 24.10.2015 01:00več
 • Urbana ura in telefon z dvojnim zaslonom

  LG je predstavil drugo generacijo pametne ure Urbane. Od predhodnice se precej razlikuje, najpomembnejši pridobitvi sta LTE povezljivost in določanje lokacije z vgrajenim modulom GPS. Večja sta zaslon (1,3 palca) in baterija (570 mAh). Oblikovno je LG Watch Urbane precej podobna prvi različici, ima tri fizične gumbe, ki olajšajo dostop do najpogosteje uporabljanih zmožnosti. Cena in datum dobavljivosti naprave nista znana.

  Objavljeno: 1.10.2015 10:00več
 • Pebble Time Round

  Mlado podjetje Pebble, sicer eden najuspešnejših startupov v inkubatorju Kickstarter, je v presenetljivo kratkem času predstavilo že tretji model pametnih ur. Pebble Time Round je obenem prva ura tega proizvajalca, ki ima okrogel zaslon, tako kot doslej pa so uporabili tehnologijo elektronske črnila E-Ink, ki zagotavlja manjšo porabo energije

  Objavljeno: 24.9.2015 01:00več
 • Pametna ura, ki je tudi – ura

  O pametnih urah pišemo že skoraj dve leti, toliko časa je že namreč od tega, kar je Samsung predstavil uro, ki so ji nadeli oznako »pametna«. Zdaj jih izdelujejo vsi elektronski velikani, pa vendar je šele (zelo) majhno podjetje iz nje naredilo uporaben izdelek.

  Objavljeno: 30.6.2015 | Kategorija: Preizkusiveč
 • Runtastic ponuja športne ure

  Avstrijsko podjetje Runtastic je v razmeroma kratkem času zaslovelo po svojih športno-rekreativnih aplikacijah za mobilne telefone, uspeh pa so avgusta kronali z najavo, da jih za 220 milijonov evrov kupuje velikan Adidas.

  Objavljeno: 7.9.2015 01:00več
 • Prenovljena ura s črnim robom

  Moto 360, prva pametna ura, ki so jo opazile množice, dobi naslednico. Različica 2015 bo na voljo v treh izvedenkah in tristo različnih kombinacijah. V kolekciji, kakor družino pametnih ur imenujejo pri Motoroli, bodo moška ura v dveh velikostih (46 in 42 mm), ženska verzija z ožjimi paščki ter športno naročno okrasje z ločenim modulom GPS ter na prostem čitljivim zaslonom. Zaslon Moto 360 bo še vedno okrogle oblike z značilnim (neuporabnim) črnim robom na dnu zaslona, za katerega razvijalci trdijo, da zagotavlja največ zaslonske površine glede na izbrano ohišje. Takisto nespremenjeno je ostalo priročno brezžično polnjenje. Lažje menjavanje paščkov bo prispevalo k raznolikosti izbire, različna bo tudi cena. Moški in ženski modeli, ki pridejo na prodajne police v prihodnjih tednih, bodo ovrednoteni na 300 do 430 ameriških dolarjev. Cena športnih ur Moto 360, ki pridejo na trg za klasičnimi modeli, ni znana.

  Objavljeno: 5.9.2015 08:00več
 • Samsung Galaxy Gear S2

  Samsung je predstavil naslednico ure Gear S. Tokrat so se odločili za okroglo obliko ter vrtljiv okvir, s katerim bo uporabniku olajšana interakcija z operacijskim sistemom Tizen. Med drugim bo z vrtenjem izbiral med zmožnostmi ter povečeval prikazano vsebino na 1,2 palčnem zaslonu s spoštljivo ločljivostjo 360 × 360 pik. Dobrih deset milimetrov debela ura bo na voljo v dveh izvedbah, preprosto imenovana Gear S2 bo sodobnejšega videza, medtem ko se bo različica Classic nagibala k bolj ustaljenim oblikovnim smernicam. Omeniti velja še vgrajeni NFC za mobilno plačevanje ter opcijski 3G modem, ki bo omogočal naprednejšo uporabo ure brez povezanega telefona. Galaxy Gear S2 se bo znala povezati tako z Applovimi telefoni iPhone kot tudi z napravami Androidnega porekla. Cena in dobavljivost za zdaj nista znani.

  Objavljeno: 1.9.2015 07:00več
 • Android Wear z interaktivnimi številčnicami

  Zadnja posodobitev operacijskega sistema Android Wear je na pametne ure prinesla interaktivne številčnice. Na urah z Googlovim sistemom si lahko poslej omislimo animirano ozadje, ki se odziva na naše ukaze. Razvijalci so prikazali primer številčnice s koledarjem, ki ob pritisku nanjo prikaže vpisane dogodke za tekoči dan. Novo zmožnost že podpirajo številčnice Bits Watch Face, Under Armour Record in Together. Vse so na voljo na tržnici Play, slednja za zdaj zgolj s povabilom. Interaktivne številčnice prikazujejo informacije o gibanju, nas s prikazom motivirajo k rekreativnemu vsakdanu ter omogočajo celo povezovanje dveh bližnjih naročnih naprav.

  Objavljeno: 21.8.2015 09:00več
 • Prvi sliki prihajajoče ure Galaxy Gear S2

  Pametne ure še niso zares prodrle med vsakodnevno uporabo, a jih proizvajalci vseeno pospešeno razvijajo. Tako so pri Samsungu objavili dve fotografiji prihajajoče ure Galaxy Gear S2. Gre za lično oblikovano uro, ki zgleda nekoliko manjša od svoje predhodnice, namesto kvadratne oblike je sedaj okrogla. Ura bo uradno predstavljena septembra na sejmu IFA v Berlinu.

  Objavljeno: 14.8.2015 12:00več
 • Padec interesa za Apple Watch

  Sodeč po tržni analizi družbe Slice Intelligence, se je prodaja pametnih ur Apple Watch v juniju močno upočasnila. Po začetnem navdušenju, ko je Apple aprila odprl prednaročila, kar je bilo za pričakovati, se je prodaja v maju ustalila pri približno 20.000 prodanih primerkih na dan (to velja v ZDA). Proti koncu junija je prodaja vpadla pod 10.00 primerkov in v naslabših dneh dosegla komaj kakih 4.000 ali 5.000 primerkov dnevno.

  Objavljeno: 8.7.2015 01:00več