Teme - pametna ura

 • Nove Samsungove ure

  Samsung za poletje pripravlja osveženo linijo pametnih ur Gear. Kljub relativnemu neuspehu predhodnic Korejci nadaljujejo s svojo vizijo. Nova pametna ura za delovanje ne bo potrebovala naveze s telefonom. Nosljiva naprava, ki bo na trgu v prihodnjih nekaj mesecih, bo imela lastno kartico SIM, kamero, GPS ter merilec srčnega utripa. Brez naveze s pametnim telefonom bo sposobna klicanja in pošiljanja sporočil, česar trenutni modeli na trgu niso sposobni. Natančen datum izida ni znan, največji proizvajalec telefonov na svetu je trenutno globoko v pogovorih s ponudniki mobilne telefonije v Evropi, Ameriki in Južni Koreji. Beseda bržkone teče o mednarodni splavitvi zanimive naprave, ki utegne na hitro rastočem trgu pustiti trajen pečat.

  Objavljeno: 24.5.2014 14:00več
 • Pametna ura, drugič

  Ko smo pred kratkim delali tehnološki povzetek lanskega leta, smo za Samsungovo uro Galaxy Gear zapisali, da je najbolj neuporabna novost leta. Tokrat smo preizkusili njeno naslednico, Gear 2 Neo.

  Objavljeno: 22.4.2014 | Kategorija: Preizkusiveč
 • TomTom Runner Cardio

  Pametne ure vseh tipov so eno najbolj »vročih« področij zabavne elektronike ta hip. Ne samo, da se z njimi ukvarjajo tradicionalni proizvajalci ur, temveč vse bolj tudi proizvajalci računalnikov, mobilnih naprav in druge elektronike, celo navigacijskih naprav.

  Objavljeno: 5.4.2014 01:00več
 • Najavljena ura Moto 360

  Tako po objavi novice o Googlovem projektu Android Wear, ki razširja Android na naprave, ki jih nosimo na sebi, so pri Motoroli najavili pametno uro Moto 360. Ura je videti dokaj klasična, podpirala pa bo različna opozorila, denimo o tem, kdo nas kliče, kdaj imamo naslednji opravek ali pa kdo nas je omenil na družabnih omrežjih. Seveda bo podpirala tudi glasovne ukaze. Kaj več o cenah in ostalih podrobnostih še niso objavili, v ZDA bo na voljo letos poleti.

  Objavljeno: 19.3.2014 10:00več
 • Android prihaja na nosljive naprave

  V zadnjih mesecih se vse več govori o pametnih napravah, ki jih nosimo na sebi, največ zanimanja zbujajo pametna očala in pametne ure. Sedaj so pri Googlu na svojem blogu oznanili projekt Android Wear, s katerim bodo operacijski sistem Android razširili na tovrstne naprave, začeli pa bodo z urami. Na njih bomo spremljali podatke, ki nas zanimajo, podpirale bodo glasovne ukaze (nekako v stilu Google Glass in Applove Siri), spremljale bodo naše zdravje, z njimi pa bomo upravljali druge naprave (denimo televizorje).

  Objavljeno: 19.3.2014 09:00več
 • Fitness, pametna ura, iPhone 6 in iOS8

  V zadnjem času so se močno okrepile novice, ki potrjujejo prihod Applove pametne ure še letos, morda celo že v prvi polovici leta. Zanimive so predvsem informacije, ki tesno povezujejo pametno uro, novo generacijo telefonov iPhone 6 in novi operacijski sistem iOS 8. Največji skupni imenovalec naj bi bila nova aplikacija za rekreacijo oziroma beleženje uporabnikovih aktivnosti, od štetja korakov, časa porabljenega v gibanju, porabljenih kalorij, do srčnega utripa in pritiska.

  Objavljeno: 4.2.2014 01:00več
 • Poplava pametnih ur

  Na sejmu CES, ki se v teh dneh odvija v Las Vegasu, je na ogled postavljenih ogromno pametnih ur in drugih računalnikov, ki jih nadenemo (v angleščini se je že prejel izraz »wearables«). Področje je dobilo zagon že lani, ko so se pojavilo ogromno govoric, da naj bi Apple pripravljal pametno uro. To se sicer ni zgodilo, so pa svoje ure splavili pri Samsungu in Sonyju, a brez večjih uspehov. Letos bomo očitno priča še več tovrstnih tehnoloških igrač.

  Objavljeno: 8.1.2014 11:00več
 • Archos v napad s cenami

  Podjetje Archos se še naprej bori, da bi se s svojimi izdelki zavihtel v prvo ligo ponudnikov mobilnih naprav. Na sejmu CES predstavljajo nove mobilne telefone in prvič tudi pametne ure, v obeh primerih pa ciljajo na kupce s cenami, ki so znatno nižje, kot smo bili doslej vajeni.

  Objavljeno: 3.1.2014 01:00več
 • Pametna ura z barvnim elektronskim papirjem

  Podjetje Qualcomm sprejema naročila za pametno uro z barvnim elektronskim papirjem. Qualcomm Toq je osnovana na tehnologiji Mirasol, ki zagotavlja odlično vidnost na prostem. Poleg čitljivosti informacij na sončni svetlobi zaščitena tehnologija zagotavlja manjšo porabo energije, kar se v dotičnem primeru prevede v pet dni avtonomije. Ura se s priloženo polnilno postajo polni brezžično.

  Objavljeno: 30.11.2013 05:00več
 • Samsung Galaxy Gear: uspešnica ali polomija?

  V navezavi na Samsungovo pametno uro Galaxy Gear se je razvnela pravcata mala medijska vojna okoli vprašanja, ali je izdelek uspešnica ali polomija. Začelo se je navedbami korejskih publikacij BusinessKorea in Yonhap, ki trdita, da se je za Samsungovo uro doslej globalno odločilo manj kot 50.000 kupcev. Z vidika prodaje vročih elektronskih »igračk« je to po obsegu bližje statistični napaki kot pa resnim prodajnim količinam. Že pred tem so se v ZDA pojavile informacije, da veliko kupcev vrača ure v trgovine in zahteva povračilo kupnine.

  Objavljeno: 20.11.2013 01:00več