Teme - pametna ura

 • Microsoft tudi načrtuje pametno uro

  Po pisanju poslovne revije Forbes naj bi Microsoft pospešeno razvijal lastno pametno uro, podobno kot naj bi počela tudi Apple in Google, medtem ko Samsung in Sony svoje modele že (prej neuspešno kot uspešno) ponujata na trgu.

  Objavljeno: 1.6.2014 01:00več
 • Samsung Simband – platforma za zdravje

  Samsung je na posebnem dogodku spregovoril o svojo viziji i načrtih na področju naprav, ki jih lahko nadenemo in bodo skrbele za naše boljše zdravje ter počutje. Srce nove strategije je nova modularna tehnološka platforma z imenom Simband, ki vključuje napredna tipala, strojno opremo, programsko opremo in storitve, ki jih bo Samsung ponudil kot odprte rešitve dosegljive za neodvisne razvijalce opreme in rešitev.

  Objavljeno: 29.5.2014 01:00več
 • Nove Samsungove ure

  Samsung za poletje pripravlja osveženo linijo pametnih ur Gear. Kljub relativnemu neuspehu predhodnic Korejci nadaljujejo s svojo vizijo. Nova pametna ura za delovanje ne bo potrebovala naveze s telefonom. Nosljiva naprava, ki bo na trgu v prihodnjih nekaj mesecih, bo imela lastno kartico SIM, kamero, GPS ter merilec srčnega utripa. Brez naveze s pametnim telefonom bo sposobna klicanja in pošiljanja sporočil, česar trenutni modeli na trgu niso sposobni. Natančen datum izida ni znan, največji proizvajalec telefonov na svetu je trenutno globoko v pogovorih s ponudniki mobilne telefonije v Evropi, Ameriki in Južni Koreji. Beseda bržkone teče o mednarodni splavitvi zanimive naprave, ki utegne na hitro rastočem trgu pustiti trajen pečat.

  Objavljeno: 24.5.2014 14:00več
 • Pametna ura, drugič

  Ko smo pred kratkim delali tehnološki povzetek lanskega leta, smo za Samsungovo uro Galaxy Gear zapisali, da je najbolj neuporabna novost leta. Tokrat smo preizkusili njeno naslednico, Gear 2 Neo.

  Objavljeno: 22.4.2014 | Kategorija: Preizkusiveč
 • TomTom Runner Cardio

  Pametne ure vseh tipov so eno najbolj »vročih« področij zabavne elektronike ta hip. Ne samo, da se z njimi ukvarjajo tradicionalni proizvajalci ur, temveč vse bolj tudi proizvajalci računalnikov, mobilnih naprav in druge elektronike, celo navigacijskih naprav.

  Objavljeno: 5.4.2014 01:00več
 • Najavljena ura Moto 360

  Tako po objavi novice o Googlovem projektu Android Wear, ki razširja Android na naprave, ki jih nosimo na sebi, so pri Motoroli najavili pametno uro Moto 360. Ura je videti dokaj klasična, podpirala pa bo različna opozorila, denimo o tem, kdo nas kliče, kdaj imamo naslednji opravek ali pa kdo nas je omenil na družabnih omrežjih. Seveda bo podpirala tudi glasovne ukaze. Kaj več o cenah in ostalih podrobnostih še niso objavili, v ZDA bo na voljo letos poleti.

  Objavljeno: 19.3.2014 10:00več
 • Android prihaja na nosljive naprave

  V zadnjih mesecih se vse več govori o pametnih napravah, ki jih nosimo na sebi, največ zanimanja zbujajo pametna očala in pametne ure. Sedaj so pri Googlu na svojem blogu oznanili projekt Android Wear, s katerim bodo operacijski sistem Android razširili na tovrstne naprave, začeli pa bodo z urami. Na njih bomo spremljali podatke, ki nas zanimajo, podpirale bodo glasovne ukaze (nekako v stilu Google Glass in Applove Siri), spremljale bodo naše zdravje, z njimi pa bomo upravljali druge naprave (denimo televizorje).

  Objavljeno: 19.3.2014 09:00več
 • Fitness, pametna ura, iPhone 6 in iOS8

  V zadnjem času so se močno okrepile novice, ki potrjujejo prihod Applove pametne ure še letos, morda celo že v prvi polovici leta. Zanimive so predvsem informacije, ki tesno povezujejo pametno uro, novo generacijo telefonov iPhone 6 in novi operacijski sistem iOS 8. Največji skupni imenovalec naj bi bila nova aplikacija za rekreacijo oziroma beleženje uporabnikovih aktivnosti, od štetja korakov, časa porabljenega v gibanju, porabljenih kalorij, do srčnega utripa in pritiska.

  Objavljeno: 4.2.2014 01:00več
 • Poplava pametnih ur

  Na sejmu CES, ki se v teh dneh odvija v Las Vegasu, je na ogled postavljenih ogromno pametnih ur in drugih računalnikov, ki jih nadenemo (v angleščini se je že prejel izraz »wearables«). Področje je dobilo zagon že lani, ko so se pojavilo ogromno govoric, da naj bi Apple pripravljal pametno uro. To se sicer ni zgodilo, so pa svoje ure splavili pri Samsungu in Sonyju, a brez večjih uspehov. Letos bomo očitno priča še več tovrstnih tehnoloških igrač.

  Objavljeno: 8.1.2014 11:00več
 • Archos v napad s cenami

  Podjetje Archos se še naprej bori, da bi se s svojimi izdelki zavihtel v prvo ligo ponudnikov mobilnih naprav. Na sejmu CES predstavljajo nove mobilne telefone in prvič tudi pametne ure, v obeh primerih pa ciljajo na kupce s cenami, ki so znatno nižje, kot smo bili doslej vajeni.

  Objavljeno: 3.1.2014 01:00več