Teme - NSA

 • NSA beleži vse telefonske klice celotne države

  Moderni panoptikon ni le internet ampak tudi mobilni telefoni in na sploh vsa elektronska omrežja za komunikacije. Ameriška obveščevalna agencija NSA to zelo dobro ve, hkrati pa ima zmogljivosti, ki jih omogočajo vohuniti kar za celotnimi državami.

  Objavljeno: 19.3.2014 01:00več
 • Snowden – Britanci so zajemali slike s spletnih kamer!

  Britanski TheGuardian poroča, da so iz dokumentov, ki jih je NSA odtujil znani »žvižgač« Edward Snowden, razbrali, da je britanska različica NSA, agencija GCHQ, uspela vdreti v Yahoojev sistem video spletnih pogovorov.

  Objavljeno: 28.2.2014 10:00več
 • Kako je Snowden vdrl v računalnike NSA

  Dokumenti, ki jih je ameriški agenciji NSA odtujil nekdanji sodelavec Edward Snowden, praktično vsak teden ponudijo kakšno novo razkritje. Snowden pa ni nikoli povedal, koliko dokumentov ima, niti tega ne ve NSA. A zagotovo jih je zelo veliko, površne ocene se vrtijo okrog 1,7 milijona dokumentov. Kako neki jih nabral in odnesel?

  Objavljeno: 11.2.2014 06:00več
 • NSA naskrivaj prestrezala nove prenosnike

  Po pisanju časnika The New York Times je ameriška varnostna agencija NSA prestrezala nove prenosnike, kupljene preko spleta, in v njih nameščala vohunsko programsko in strojno opremo. Taka oprema naj bi bila nameščena že na 100.000 računalnikov, ime vohunske akcije naj bi bil Quantum.  Bojda se s tem ni vohunilo na ameriških tleh, temveč se je največ podatkov zbiralo o ruskih in kitajskih hekerskih skupinah, pa tudi o mehiških mamilskih kartelih in celo evropskih tržnih inštitucijah.

  Objavljeno: 15.1.2014 13:00več
 • NSA razvija kvantni računalnik

  Sodeč po dokumentih svetovnega žvižgača številka ena, Edwarda Snowdena, zdaj že nekako zloglasna ameriška agencija NSA pospešeno razvija kvantni računalnik, da bi z njegovo procesno močjo lahko razbili v realnem času domala vse šifrirne algoritme v rabi na planetu.

  Objavljeno: 4.1.2014 01:00več