Teme - Nokia

 • Malo boljša Lumia

  Nokia je v Združenih državah Amerike predstavila novega prvaka med svojimi telefoni. Lumia 928 že z imenom nakazuje, da gre za izboljšano različico trenutno najboljšega telefona z operacijskim sistemom Windows Phone 8. Lumia 928 se od 920 razlikuje predvsem po ohišju iz aluminija, izboljšani kameri in zvoku. Telefon s štiri in pol palcev velikim zaslonom in ločljivostjo 1280 × 768 poganjata Qualcommov procesor s hitrostjo 1,5 GHz in 1 GB pomnilnika. Ima 32 GB podatkovne shrambe, 2000 mAh zmogljivo baterijo ter fotoaparat 8 MP. Slednji je opremljen s ksenonsko bliskavico, lečo Carl Zeiss, tehnologijo PureView in optično stabilizacijo slike. Kdaj (če sploh) bo telefon na voljo izven meja ZDA, ni znano.

  Objavljeno: 11.5.2013 05:00 | Teme: Nokia, pametni telefon
 • Telefon, ki se polni vsakih 48 dni

  Nokia je predstavila telefon Asha 501. Tokrat ne gre za pametni telefon z vrha lestvice najmočnejših, temveč za sto ameriških dolarjev vreden mobilnik, namenjen državam v razvoju. Čeprav model 501 po definiciji ne spada med pametne naprave, ima nekaj nadvse zanimivih zmožnosti. Hitro brskanje po spletu dopolnjuje brezplačen prenos podatkov za uporabo družabnega omrežja Facebook. Asho 501 poganjata 1 GHz procesor in 512 MB pomnilnika, ki omogočata solidno izvajanje na Javi osnovanih aplikacij. Telefon, ki naj bi v pripravljenosti zdržal celih 48 dni, bo na voljo junija.

  Objavljeno: 10.5.2013 08:00 | Teme: Nokia, telefon
 • Nizozemci prepovedali HTC One

  Nizozemsko sodišče v Amsterdamu je ugodilo prošnji Nokie in začasno prepovedalo prodajo HTCjevega telefona One, ker ima trenutno najzmogljivejši Android na trgu vgrajena mikrofona, ki sta plod dela finskih razvijalcev. Godljo naj bi zakuhal skupni dobavitelj ST Electronics, s katerim so Finci sodelovali pri izdelavi Lumie 720. Šlo naj bi za kršitev pogodbe o zaupnosti informacij, saj so se komponente, ki naj bi jih po navodilih Nokie izključno zanjo izdelovali pri ST Electronics, znašle tudi v tajvanskem telefonu številka Ena.

  Objavljeno: 23.4.2013 07:00 | Teme: HTC, Nokia

Monitor na Facebooku

Monitor TV na YouTube

WgtTlaQnT-o

 • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
 • Pošlji