Teme - Nokia

 • Nokia Here tudi za Applove naprave

  Nokiina navigacija, ki je bila dolgo na voljo le za telefone Windows Phone, je lani našla pot tudi na telefone Android. Takoj, ko je Nokia svoj telefonski oddelek prodala Microsoftu.

  Objavljeno: 12.3.2015 12:00 | Teme: Nokia, android, ios
 • Nokiini zemljevidi sedaj v trgovini Play

  Nokia je svoje zemljevide na mobilnih napravah še do nedavnega ponujala le na svojih telefonih s sistemom Windows Phone. Takoj po razhodu z Microsoftom (ko je slednji odkupil njihov posel z mobilnimi telefoni) pa je zemljevide Here prilagodila tudi največjemu mobilnemu operacijskemu sistemu Android. Najprej so bili na voljo le na Samsungovih telefonih (in urah), nato so v beta različici počasi pricurljali do posebne strani za prenos (to različico smo preizkusili tudi v Monitorju), po novem pa so lepo na voljo kar v trgovini Play. So pa še vedno v statusu beta, kar je verjetno razlog, da jih iskalnik Play ne najde, ampak moramo do njih z neposredno povezavo.

  Objavljeno: 11.12.2014 10:00 | Teme: Nokia, android
 • Je to naslednik Lumie 1020?

  Na kitajski strani se je pojavil telefon, na katerem piše, da gre za prototip, na videz pa spominja na Nokiin telefon Lumia 1020, ki je imela fotoaparat s kar 41 milijoni svetlobnih tipal (tako kot predhodnica Nokia 808). Šlo naj bi za novi prototip podobnega aparata, le da je tokrat leča videti še nekoliko večja. Na napravi naj bi tekel Windows Phone 8.1, imela naj bi pet-palčni zaslon ločljivosti 1080p. O telefonu sicer ni znanega nič konkretnega, lahko, da gre za prototip naprave, ki v tej obliki sploh ne bo videla luč dneva.

  Objavljeno: 1.12.2014 14:00 | Teme: Nokia
 • Nokia se vrača s tablico N1

  Nokia kljub prodaji svojega oddelka za mobilne telefone ameriškemu Microsoftu, kot kaže še ni rekla zadnje besede na področju mobilnih naprav. Med potrošnike se bodo vrnili z svojo najnovejšo tablico, ki so jo poimenovali N1. Gre za tablico, ki bo s svojim 7,9-palčnim zaslonom in ločljivostjo 2.048 × 1.536 pik konkurirala zlasti Applovemu modelu iPad Mini 3.

  Objavljeno: 19.11.2014 01:00 | Teme: Nokia, tablica, android
 • Konec za Nokia Sync

  Uporabniki, ki še vedno uporabljajo (danes že zelo stare) Nokiine telefone s Symbian Series 40 ali morda telefon N9, bodo morali kar najhitreje pospraviti svoje sinhronizirane kontakte, ki se morda nahajajo v Nokiinem »oblaku«. Servis Nokia Sync bo namreč 5. decembra nehal delovati, vsi podatki v njem pa bodo uničeni, pravijo pri Microsoftu. Priporočajo, da uporabniki vse sinhronizirane podatke kar najhitreje prenesejo k sebi in jih nato morebiti sinhronizirajo s katero izmed novejših storitev, npr. z Microsoftovo storitvijo OneDrive.

  Objavljeno: 10.11.2014 12:00 | Teme: microsoft, Nokia
 • Microsoft Lumia, prvič

  Microsoft za jutri napoveduje predstavitev prvega telefona Lumia, ki ne bo več znan pod imenom Nokia, ampak pod – Microsoft. Nova Microsoft Lumia bo, kot pravijo govorice, sodila med telefone, ki so namenjene »smrtnikom«, se pravi manj zahtevnim uporabnikom, ki pa jim je pomembna nizka cena. Telefon naj bi imel 5-palčni zaslon, 1 GB pomnilnika in 1,2 GHz procesor Snapdragon. Dokončna oznaka telefona še ni znana, možno je, da bodo nove Lumie prekinile s tradicijo numeričnih oznak, ki jih je tržila Nokia.

  Objavljeno: 10.11.2014 10:00 | Teme: lumia, microsoft, Nokia
 • Nokiini zemljevidi po novem tudi na Androidu

  Nokia, tisti del, ki ga Microsoft ni kupil, je eden od štirih velikih ponudnikov pretočnih zemljevidov (sem sodijo še Google, TomTom, Garmin in OpenStreetMap), svoje ključno zaledje pa je dobila pred leti, z nakupom ameriškega podjetja Navteq. Njihove zemljevide uporablja Microsoftov iskalnik Bing, pa tudi avtomobilski velikani kot je BMW. Njihovo »zemljevidno« aplikacijo Here pa poznamo iz telefonov z operacijskim sistemom Windows Phone, kjer je bila deležna zelo dobrih ocen. Ponuja namreč podrobne zemljevide celega sveta, zemljevide lahko naložimo tudi lokalno in omogoča navigacijo z glasovnim vodenjem. Vse to zastonj.

  Objavljeno: 13.10.2014 09:00 | Teme: Nokia, android, galaxy
 • Samsungovi telefoni z Nokiinimi zemljevidi

  Samsung se je z delom finske Nokie, ki izdeluje zemljevide HERE in ni pod okriljem Microsofta, dogovoril o ekskluzivni rabi njihovih izdelkov. Dogovor med korejskim gigantom Samsung in finsko Nokio je nov korak na poti, ki naj bi proizvajalca pametnih (in drugih) naprav ločila od vsemogočnega Googla. Korejci so se s finsko družbo prvenstveno spajdašili zaradi pametnih ur. Gear S, ki pride na prodajne police oktobra, bo tako opremljen s kakovostno navigacijo, ki ponuja vodenje za roko v stodevetdesetih državah po svetu. Ker bo naveza poskrbela za sinhronizacijo pametnih ur z izbranimi telefoni, bodo zemljevide HERE dobili tudi lastniki Samsungovih telefonov. Kljub nesporni zmogljivosti finske navigacije nas skrbi, da bodo v prihodnje telefoni korejskega velikana še bolj nasičeni s podarjeno (beri: podvojeno) programsko opremo.

  Objavljeno: 2.9.2014 05:00 | Teme: samsung, Nokia
 • Microsoft odpušča ljudi na nenavaden način

  Že prejšnji mesec je Microsoft napovedal veliko odpuščanje zaposlenih v oddelku telefonov Nokia. Reorganizacija nedavno prevzetega finskega posla ni prizanesla niti tovarni v Pekingu, kjer bo brez dela ostalo 4.700 ljudi. Sekira je že začela sekati, a na precej nenavaden način. Vodstvo želi zaposlene prepričati, da bi sami dali odpoved. Poleg odpravnine jim ponujajo telefon Nokia Lumia 630. Na voljo je tristo telefonov na dan, po sistemu, kdor prej pride, prej melje. Namesto pričakovanega navdušenja je poteza izzvala nemalo ogorčenja. Snovalci strategije so začudeni, mediji pa jim v šali svetujemo, da naj poskusijo z vrhunsko Lumio 1520, namesto povprečnega aparata, ki je povzročil celo proteste v nesrečni tovarni na Kitajskem.

  Objavljeno: 10.8.2014 09:00 | Teme: Nokia, microsoft
 • Microsoft vendarle ne mara Androida

  Zgodovina Nokiinega »projekta X«, telefonov z nameščenim operacijskim sistemom Android, se je nenadno in predčasno končala. Microsoft, novi lastnik Nokie, je sporočil, da bodo linijo telefonov X ukinili in jih nadomestili z modeli, ki jih bo poganjal Microsoftov operacijski sistem Windows Phone.

  Objavljeno: 21.7.2014 11:00 | Teme: microsoft, Nokia, android, Windows Phone

Monitor na Facebooku

Monitor TV na YouTube

WgtTlaQnT-o

 • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
 • Pošlji