Teme - LG

 • Največji 4K OLED televizor

  V Berlinu je korejsko podjetje LG svetu predstavilo največji 4K OLED televizor na svetu. Gre za 77 palcev veliko pošast z ukrivljenim zaslonom, ki naj bi še dodatno razširil obzorja slehernemu gledalcu, saj naj bi posebna oblika vidno polje posameznika dvignila na višjo raven. Televizor, ki prikaže štirikrat več slikovnih pik, kot modeli s polno ločljivostjo 1080p, ima odlično in živo sliko. Za zdaj gre zgolj za koncept (beri: tiho vojno s Samsungom), zato cene in morebitnega datuma prihoda na trg še nimamo, niti ga ne vedo Korejci sami. Prikazovalnike 4K videa sicer še vedno tarejo težave s pomanjkanjem ustrezne vsebine, ki je praktično ni.

  Objavljeno: 8.9.2013 07:00več
 • LG Mini

  Korejski LG je tik pred sejmom IFA izdal eno od presenečenj, ki jih namerava predstaviti v Berlinu. Gre za tablico G Pad, ki ima 8,3 palca velik FullHD zaslon. Korejci zagotavljajo, da je G Pad prva tablica majhnega formata, ki se ponaša s polno ločljivostjo 1920 × 1200 pik (273 pik na palec). Google se z novim Nexusom 7 bržkone ne bi strinjal!

  Objavljeno: 3.9.2013 05:00več
 • Ločljivost mobilnih telefonov: koliko je preveč?

  LG Display je včeraj osupnil s predstavitvijo novega LCD-zaslona za pametne telefone, ki zmore ločljivost 2560 x 1440. To je štirikrat več točk od običajne ločljivosti 1280 x 720. LG je vse skupaj stlačil v zaslon z diagonalo dolžine 5,5 palca, kar predstavlja točkovno gostoto 538 točk na palec (ppi). Mimogrede, ločljivost so poimenovali QHD – Quad High Definition.

  Objavljeno: 22.8.2013 07:00več
 • LG G2 uradno

  LG je uradno predstavil telefon G2. Aparat z operacijskim sistemom Android 4.2.2 bo s hitrostjo 2,3 GHz poganjal štirijedrni procesor Snapdragon 800, imel bo 5,2 palčni IPS zaslon polne ločljivosti, 2 GB pomnilnika RAM, 13 MP kamero z optično stabilizacijo slike in gigantsko baterijo velikosti 3000 mAh. Poleg strojnih atributov bo LGjev zastavonoša imel zvrhan koš programskih priboljškov, med katerimi omenimo hiter dostop do najbolj priljubljenih aplikacij, inovativno kopiranje in lepljenje besedila, bujenje telefona s trkanjem po zaslonu in samodejno oglašanje na klice. Telefon bo na voljo v roku dveh mesecev.  

  Objavljeno: 8.8.2013 08:00več
 • Najtanjši LCD na svetu

  Korejsko podjetje LG je predstavilo najtanjši LCD zaslon polne ločljivosti na svetu. Gre za mobilni ekran velikosti 5,2 palca in z 2,2 mm debeline. Dovršenost zaokrožuje minimalna obroba (2,3 mm). Zaslon, ki ga morebiti ugledamo že v prihajajočem Optimusu G2, je izdelan z novo tehnologijo Advanced One-Glass Solution, kjer Korejci med steklo in površino, občutljivo za dotik, vstavijo dvojno upogljivo tiskano vezje in z njim porabijo trideset odstotkov manj prostora. Končni rezultat naj bi poleg priročne tankosti prinesel tudi telefone z boljšo vidljivostjo na soncu, nadmočnim svetlobnim kontrastom in svetlostjo.

  Objavljeno: 14.7.2013 05:00več
 • LGjev prvak

  Čeprav je korejsko podjetje LG kot datum splavitve novega vrhunskega pametnega telefona določilo 7. avgust, je splet napravo z imenom Optimus G2 že obelodanil. Medtem ko se o specifikacijah telefona le ugiba, imel naj bi 5,2 palčni zaslon polne HD ločljivosti, čipovje Snapdragon 800 ter optično stabilizirano 13 MP kamero, je njegov videz že razkrit. Na slikah in pobeglem video posnetku se lepo vidi oblikovanje, ki močno spominja na priljubljeni Nexus 4. Nadaljevanje uspešne zgodbe ponuja minimalno obrobo kakovostnega zaslona, dovršeno izdelavo ter zanimivo postavljena gumba za uravnavanje glasnosti, ki ju najdemo na hrbtni strani, pod lečo fotoaparata.

  Objavljeno: 11.7.2013 07:00več
 • Zaslon (skoraj) brez roba

  Pametni telefoni so iz dneva v dan večji. Ker se z njimi ne večajo tudi naše roke, je jasno, da trend ne more trajati v nedogled. Proizvajalci so zato iznašli nov način večanja zaslonske površine. Vsakemu svežemu modelu zmanjšajo obrobo okoli zaslona. Tako je na primer Samsungov Galaxy S4 enakih dimenzij, a ima kljub temu večji zaslon od predhodnika.

  Objavljeno: 24.5.2013 07:00več
 • Dresura televizorja

  Med množico vmesnikov, ki jih dandanes najdemo na zadnji strani televizorjev, se pogosto znajde tudi servisni vhod za nadgradnjo programske opreme v najrazličnejših oblikah. LG uporablja vmsenik USB. Smo slišali prav? "Univerzalno" serijsko vodilo?

  Objavljeno: 28.4.2010 | Kategorija: Preizkusiveč
 • Telefoniranje s stilom

  Pred dvema letoma je korejski LG prvič predstavil mobilni telefon, ki ga je zasnoval v sodelovanju z italijansko modno hišo Prada. Čeprav se nam danes ne zdi nič posebnega, je bila naprava napredna, saj smo jo lahko upravljali s prsti prek zaslona, občutljivega za dotik. Danes tako opevani iPhone je prišel na trg šele dobrega pol leta kasneje. Preverili smo, kaj po dveh letih prinaša naslednik, imenovan Prada II.

  Objavljeno: 30.6.2009 | Kategorija: Preizkusiveč