Teme - LG

 • Tudi LG se gre mobilna plačila

  Prihodnost plačevanja bo očitno tesno povezana s pametnimi telefoni in drugimi mobilnimi napravami, zato na ta trg vstopajo vsi, ki v panogi mobilnih naprav kaj pomenijo. Druščini Appla, Googla in Samsunga se sicer nekoliko pozno, a bolje pozno kot nikoli, pridružuje tudi LG.  Za zdaj le v domači Južni Koreji.

  Objavljeno: 20.11.2015 05:00več
 • Urbana ura in telefon z dvojnim zaslonom

  LG je predstavil drugo generacijo pametne ure Urbane. Od predhodnice se precej razlikuje, najpomembnejši pridobitvi sta LTE povezljivost in določanje lokacije z vgrajenim modulom GPS. Večja sta zaslon (1,3 palca) in baterija (570 mAh). Oblikovno je LG Watch Urbane precej podobna prvi različici, ima tri fizične gumbe, ki olajšajo dostop do najpogosteje uporabljanih zmožnosti. Cena in datum dobavljivosti naprave nista znana.

  Objavljeno: 1.10.2015 10:00več
 • LGjev preklopni telefon

  Tudi pri nas bo kmalu na voljo LGjev novi telefon LG Wine Smart. Gre za enega izmed redkih preklopnih telefonov s sistemom Android in s polno številčno tipkovnico. Tovrstni telefoni so na daljnem vzhodu (na japonskem, v Koreji) sicer izredno popularni, pri nas jih bolj ali manj ni. Naprava ima nameščen Android 5.1.1, diagonala zaslona meri 3,2 palca in ima ločljivost 480 × 320 pik. Zaslon je seveda občutno manjši, kot smo vajeni zadnja leta, seveda zaradi številčne tipkovnice pod njim. Fotoaparat premore le 3 milijonov pik, baterija ima zmogljivost 1700 mAh, je pa izmenljiva.

  Objavljeno: 13.8.2015 09:00več
 • LG G4

  LG ima nov telefon na vrhu svoje ponudbe, ime pa mu je G4. Ker je bilo o telefonu v minulih tednih zapisanih veliko ugibanj je morda najbolj zanimivo primerjati koliko dejanski izdelek odstopa od njih. Živižgači so najbolj natančno opisali materiale ohišja, saj bo G4 kupce skušal prepričati s tremi alternativami materialov: plastika z videzom kovine, keramika in usnje. Najbolj prefinjen se zdi pokrov iz usnja, kjer so na vidnem mestu tudi elegantni šivi in s tem celoti dajejo vtis večjega ugleda.

  Objavljeno: 29.4.2015 01:00več
 • Google pripravlja novo ofenzivo na področju pametnih ur

  Najbrž ni le slučaj, da je Google ravno v času začetka prodaje ur Apple Watch najavil posodobitev svoje platforme Android Wear, ki prinaša številne zanimive novosti. Različica Androida za pametne ure napada Applovo platformo tam, kjer ima ta šibke točke.

  Objavljeno: 28.4.2015 01:00več
 • LGjev ukrivljen monitor v Sloveniji

  Prvi ukrivljen IPS monitor z razmerjem stranic 21:9 in velikostjo 34 palcev je na voljo tudi v Sloveniji. LGjev model 34UC97 z jasnim prikazom brez popačenja iz (skoraj) kateregakoli kota, z ločljivostjo 3440 × 1440 slikovnih pik in ukrivljenostjo, ki se zgleduje po naravni liniji očesa, da je občutek ob gledanju udoben in prijeten, odpravlja potrebo po postavitvi z dvema zaslonoma. Dodatna zaslonska površina bo bržčas zadostna tako profesionalcem kot navdušencem nad domačo zabavo. Za hiter prenos podatkov poskrbi Thunderbolt 2, ki je štirikrat hitrejši od USBja 3.0 in podpira verižno povezovanje naprav. Monitor ima dva tovrstna priključka, DisplayPort in dvoje USB 3.0 ter HDMI vrat. Programska oprema omogoča razdelitev zaslona na štiri področja z osmimi različnimi razmerji stranic in priklop zaslona na dva vira, med katerimi najdemo pametne telefone, osebne računalnike, kamere, predvajalnike Blu-ray in igralne konzole. S to funkcijo lahko uporabnik na enem zaslonu sočasno prikazuje sliko iz obeh virov. LGjev ukrivljen monitor nosi cenovno postavko 1250 evrov.

  Objavljeno: 19.2.2015 01:00več
 • LG G Flex 2

  LG je prvi od proizvajalcev, ki je razkril svoj najpomembnejši adut za telefonsko leto 2015. G Flex 2 je naslednik prvega telefona, ki se je lahko pohvalil z ukrivljenim zaslonom in ohišjem. Pri novincu so upoštevali predvsem kritike na račun predhodnika, na primer glede velikosti zaslona. V nasprotju s trendi so pri modelu G Flex 2 zato zaslon zmanjšali, iz sedanjih 6 na 5,5 palcev, a hkrati povečali ločljivost na 1080p.

  Objavljeno: 6.1.2015 01:00več
 • LG napovedal mobilni procesor

  NUCLUN se imenuje prvi mobilni procesor podjetja LG. Gre za srčiko z osemjedrno arhitekturo big.LITTLE, ki z močnim štirijedrnikom ARM Cortex-A15 (1,5 GHz) spari varčnega ARM Cortex-A7 s hitrostjo 1,2 GHz in istim številom jeder. Naveza se tako zlahka uspešno in dinamično prilagaja potrebam sistema in aplikacij, ki tečejo na njem.

  Objavljeno: 27.10.2014 05:00več
 • LG G Watch R

  Letošnji sejem IFA bo poln pametnih ur. Najnovejša predstavitev prihaja iz korejske družbe LG, ki je obstoječi pametni uri G Watch dodala še precej bolj stilsko prijetno oblikovani G Watch R z okroglim zaslonom in platformo Android Wear.

  Objavljeno: 29.8.2014 01:00več
 • Prihajajo televizorji, ki jih bomo lahko zvili

  Pri LGju so napovedali dva nova zaslona (t.i. "panela") za televizorje, enega izmed njiju pa lahko zvijemo v tulec, debel le 3 centimetre. Hkrati so napovedali, da bodo z njim do leta 2017 izdelali televizor, ki bo omogočal, da ga preprosto zvijemo. Televizor naj bi kljub temu imel diagonalo 60 palcev in ločljivost Ultra HD – tokrat predstavljen zaslon ima sicer ločljivost 1200 × 810. Drugi zaslon, ki so ga predstavili, pa je prozoren, kljub temu pa naj bi imel zavidljivo kakovost slike.

  Objavljeno: 14.7.2014 09:00več