Teme - LG

 • LGjev modularni zastavonoša

  Sejem Mobile World Congress v Barceloni se ni niti dobro začel, že so nam predstavili enega najzanimivejših telefonov, ki jih bomo lahko kupili letos. Gre za LGjev telefon z oznako G5. Čeprav Korejci že nekaj časa delajo vrhunske telefone, večjega uspeha z njimi na Zahodu niso dosegli. Stvari so se začele obračati lani, naveza z Googlom (Nexus 5X) jim je pomagala do večje prepoznavnosti, telefon G4 pa je prepričal solidno število novih kupcev korejske blagovne znamke.

  Objavljeno: 22.2.2016 01:00več
 • LGjeva posebneža

  LG bo poleg telefona G5 splavil serijo telefonov srednjega razreda Specialist S Series. Predstavljena modela X cam in X screen nakazujeta, da bodo telefoni v seriji v osnovi povprečne naprave, opremljene s posebno zmožnostjo, ki jo sicer najdemo pri dražjih modelih. Oba telefona bosta opremljena s štirijedrnim procesorjem, 2 GB pomnilnika RAM, 16 GB shrambe ter Androidom 6.0. Posebnost modela X cam bo dvojna kamera 13 / 5 MP na hrbtni strani naprave, medtem ko bo X screen poleg pet palčnega zaslona imel tudi vedno aktiven 1,76 palca velik zaslon nalik LGjevemu modelu V10. Več o telefonih za časa sejma Mobile World Congress 2016, ki se prične naslednji teden.

  Objavljeno: 15.2.2016 08:00več
 • LG G5 z vselej vključenim zaslonom

  Korejski LG Electronics je na svoji Facebook strani objavil skrivnostno reklamo, v kateri navaja, da bo njihov najnovejši vrhunski model G5 imel zaslon, ki bo stalno vključen in prikazoval za uporabnika ključne informacije.

  Objavljeno: 10.2.2016 01:00več
 • LG z univerzalno plačilno kartico

  Po Applu, Googlu in Samsungu bo plačevanje olajšal tudi LG. Za razliko od treh velikanov Korejci ne pripravljajo mobilne rešitve, ki bi pametni telefon spremenila v plačilno sredstvo, temveč naj bi po poročanju spletišča Electronic Times kmalu splavili univerzalno plačilno kartico. LG Pay White Card je videti podobno kot običajne plačilne kartice, a ima dovolj pomnilnika, da vanjo shranimo vse svoje dosedanje kartice. Ima majhen LCD zaslon, ki prikazuje trenutno izbrano kartico, dva gumba za izbiranje računa ter konektor, prek katerega kartico polnimo. Ideja ni nova, zato Korejci obljubljajo inovativnost pri izvedbi. Z zagotovljeno podporo večjih korejskih bank bo kartica White Card luč sveta bržkone najprej ugledala na domačih tleh.

  Objavljeno: 31.1.2016 08:00več
 • LGjeva serija K tudi v Sloveniji

  LG pričenja z distribucijo telefonov serije K v Evropi. Serija, ki je bila prvič predstavljena na sejmu CES 2016, se ponaša s privlačno ceno, vzorčastim ozadjem, steklom 2,5 Arc Glass, ki je nobel poimenovanje stekla z zglajenimi robovi, dobro kamero, Androidom 5.1 in neokrnjeno uporabniško izkušnjo glede na dražje modele.

  Objavljeno: 30.1.2016 09:00več
 • LG G5 na konferenci MWC

  Korejski velikan LG Electronics bo na letošnji konferenci v Barceloni predstavil nov vrhunski pametni telefon z oznako G5. Lani so ta termin preskočili zaradi tega, da ne bi bili v senci predstavitve Samsungovega modela Galaxy S6. Letos pa so kot kaže pripravljeni na neposredno soočenje z novim Galaxy S7.

  Objavljeno: 17.1.2016 01:00več
 • LGjev zaslon se zvije kot papir

  Podjetje LG je na sejmu CES v Las Vegasu predstavilo novi zaslon, ki se lahko zvije kot papir. Tehnologijo sicer razvijajo že dolgo, prvi prototip so pokazali že leta 2014. Podobne zaslone razvijajo tudi drugi, denimo Samsung in Sony, LGjev model uporablja OLED tehnologijo. Nova tehnologija bi lahko pomenila revolucijo za prenosljive naprave, od pametnih telefonov do prenosnikov, pri LGju obljubljajo celo televizorje, ki jih bomo lahko ob neuporabi preprosto zvili. Kdaj bo luč dneva ugledala naprava s takim zaslonom, pa lahko ta hip le ugibamo.

  Objavljeno: 4.1.2016 13:00več
 • LG z ločljivostjo 8K

  LG je predstavil prvi televizor z ločljivostjo 8K. Model UH9800 se bo ponašal z ekranom v velikosti 98-ih palcev, ki bo prikazal sliko z ločljivostjo 7680 × 4320 pik. Glede na soroden Sharpov TV, ki stane 117.000 evrov, LGjeva pošast ne bo poceni. Ker potencialnih strank zaradi visoke cene ne bo veliko, so pri korejskem podjetju prenovili linijo 4K modelov. Seriji UH8500 in UH9500 bosta med drugim podpirali barvno paleto Color Prime Plus, prikaz slike High Dynamic Range (HDR) in črnine True Black. Televizorje bo poganjal poenostavljen operacijski sistem webOS 3.0, medtem ko bo serija UH9500 imela tudi izredno tanko, pol centimetra debelo oblikovanje, in (kljub temu) močne zvočnike Harman/Kardon. Cen niso razkrili.

  Objavljeno: 3.1.2016 15:00več
 • Sesanje z robotom in telefonom

  Robotske sesalnike danes videvamo praktično na vsakem koraku. Ne glede na blagovno znamko gre povečini za pametne stroje, ki osovraženo hišno opravilo izvajajo s pomočjo prostorske preslikave. Robot je opremljen z ustreznimi tipali in kamerami, ki mu povedo, kje je že čistil. LGjev primerek tovrstnega sesalnika se zadeve loti malo drugače. Poleg običajne opreme mu pri sesanju pomaga povezava z namensko mobilno aplikacijo. Slednja uporabniku omogoča, da s kamero ukaže robotu HOM-BOT Turbo+, kateri del stanovanja je potreben dodatne pozornosti. Predhodnik napovedanega sesalnika se pri LGju prodaja za 500 ameriških dolarjev, medtem ko cena novinca še ni znana. Bržčas jo skupaj z drugimi podrobnostmi izvemo naslednji mesec na ameriškem sejmu elektronike CES, ko bo robotski sesalnik uradno predstavljen.

  Objavljeno: 22.12.2015 08:00več
 • LG je preklical pametno uro Watch Urbane 2nd Edition

  Korejski proizvajalec LG se je odločil za nenavadno potezo in je pametno uro LG Watch Urbane 2nd Edition umaknil iz prodaje le šest dni za tem, ko so začeli sprejemati naročila. Nesrečnim prvim kupcem bodo vrnili celotno kupnino.

  Objavljeno: 21.11.2015 01:00več